Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Se reia tranzitul de ovine și bovine vii prin Turcia

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 17 aprilie, 2013

Începând de săptămâna viitoare, tranzitul prin Turcia cu carne românească de ovine va fi reluat, în timp ce exporturile de ovine şi bovine vii către Turcia rămân în continuare blocate, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.

“Turcia a ridicat măsura de interzicere a tranzitului rutier cu carne românească de ovine, respectiv cu carcasă de oaie, destinată ţărilor arabe, dar numai în condiţiile în care sunt retrase materialele cu risc ridicat pentru scrapie şi anume ochii, creierul şi măduva animalelor. Tranzitul prin Turcia cu carne românească de ovine va fi reluat începând de săptămâna viitoare. Din păcate, rămân în continuare blocate exporturile de animale vii din speciile ovine şi bovine către Turcia”, a spus Achim Irimescu.

Acesta a subliniat că reluarea tranzitului prin Turcia cu carne de ovine este un lucru bun pentru producătorii români deoarece, înaintea aplicării acestei măsuri, la finele anului 2011, erau firme româneşti care exportau către ţările arabe de 20 – 30 de milioane de euro pe an.(Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...