Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Se reia sprijinul pentru fermierii afectați de embargoul rusesc

Autor: Meat MIlkmarți, 16 septembrie, 2014

(Agerpres) Comisia Europeană va relansa săptămâna viitoare măsura de sprijinire a statelor membre afectate de embargoul impus de Rusia dar cu o nouă alocare bugetară, a anunţat duminică, la RuralFest, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş.

„Săptămâna viitoare vom relansa această măsură de sprijinire a producătorilor agricoli afectaţi de embargoul rusesc dar cu o nouă alocare bugetară. Aici este vorba în primul rând de acţiuni pe piaţă pentru a evita căderea preţului din cauza unui surplus de producție în urma imposibilităţii exporturilor către Rusia. Am suspendat măsura pentru că suma iniţială de 125 milioane de euro a fost atinsă prin notificările înaintate de statele membre. Într-adevăr, Polonia a notificat cel mai mult dar este şi printre ţările cele mai afectate”, a explicat Dacian Cioloş.

Potrivit sursei citate, Comisia Europeană ia în calcul şi adoptarea altor măsuri în acest sector. „Ne gândim şi la alte măsuri de compensare dar care vor fi ţintite pentru producătorii care au fost afectaşi direct de faptul că nu au putut exporta către Rusia. Am anunţat deja că am dublat alocarea bugetară pentru promovare pe piaţa externă de la 30 de milioane de euro, prevăzute iniţial, pentru sesiunea de proiecte de promovare care se desfăşoară acum, la 60 de milioane de euro”, a adăugat Cioloş.

Comisia Europeană a anunțat, în 10 septembrie, că a decis să suspende alocarea unor ajutoare în valoare de 125 de milioane de euro destinate sprijinirii producătorilor europeni de fructe şi legume perisabile, în contextul restricţiilor impuse de Rusia, din cauza „numărului disproporţionat de mare de solicitări” venite în special din partea producătorilor polonezi, transmite AFP.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...