Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Seceta decimeaza efectivele de ovine si bovine pentru carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit recolta.eu, anul acesta ciobanii nu au apucat sa poarte cizme, spune cu amaraciune Ion Agafitei, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Oi din judetul Vaslui.

Este semn, ca in vara lui 2012 cerul nu s-a indurat nici macar cu o ploaie mai zdravana.

Nu a mai plouat cum trebuie din luna mai. De cand ma stiu, de 50 de ani, eu nu am pomenit seceta atat de cumplita, spune Agafitei, citat de cotidianul regional Evenimentul. Semn ca anul acesta fermierii din Moldova abia si-au putut conserva efectivele de animale, dar ca aceasta rezistenta a lor nu va mai dura mult timp.

Dupa data de 20 august se vor termina controalele de la APIA si vom putea incepe sa taiem din animale. Numai ca nu stiu nici care o sa cumpere. carnea deja s-a ieftinit foarte mult. daca anul trecut vindeam kilogramul de oaie in carcasa cu 12 lei, in prezent pretul nu trece de 9 lei pe kilogram, ne-a precizat oierul vasluian. A sunat deja la mai multe abatoare, pentru ca cel putin la animalele batrane, asa-zisa reforma, sa renunte. In iarna nu va avea hrana cu care sa le intretina.

In alti ani aduceam fan de la Suceava sau din alte judete cu zona muntoasa. Anul asta seceta este insa generalizata, in toate judetele si nu o putem sa ne aprovizionam, spune Agafitei.

El crede ca efectivul de animale va scadea, in aceste conditii, cel putin la jumatate. La bovine este chiar mai greu, pentru ca animalele sunt duse deja seara acasa, pentru ca nu mai au ce manca pe camp. Altadata nici in in septembrie nu era inca vremea pentru a hrani animalele cu nutret deja adunat, explica fermierul vasluian

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...