Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Seceta decimeaza efectivele de ovine si bovine pentru carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit recolta.eu, anul acesta ciobanii nu au apucat sa poarte cizme, spune cu amaraciune Ion Agafitei, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Oi din judetul Vaslui.

Este semn, ca in vara lui 2012 cerul nu s-a indurat nici macar cu o ploaie mai zdravana.

Nu a mai plouat cum trebuie din luna mai. De cand ma stiu, de 50 de ani, eu nu am pomenit seceta atat de cumplita, spune Agafitei, citat de cotidianul regional Evenimentul. Semn ca anul acesta fermierii din Moldova abia si-au putut conserva efectivele de animale, dar ca aceasta rezistenta a lor nu va mai dura mult timp.

Dupa data de 20 august se vor termina controalele de la APIA si vom putea incepe sa taiem din animale. Numai ca nu stiu nici care o sa cumpere. carnea deja s-a ieftinit foarte mult. daca anul trecut vindeam kilogramul de oaie in carcasa cu 12 lei, in prezent pretul nu trece de 9 lei pe kilogram, ne-a precizat oierul vasluian. A sunat deja la mai multe abatoare, pentru ca cel putin la animalele batrane, asa-zisa reforma, sa renunte. In iarna nu va avea hrana cu care sa le intretina.

In alti ani aduceam fan de la Suceava sau din alte judete cu zona muntoasa. Anul asta seceta este insa generalizata, in toate judetele si nu o putem sa ne aprovizionam, spune Agafitei.

El crede ca efectivul de animale va scadea, in aceste conditii, cel putin la jumatate. La bovine este chiar mai greu, pentru ca animalele sunt duse deja seara acasa, pentru ca nu mai au ce manca pe camp. Altadata nici in in septembrie nu era inca vremea pentru a hrani animalele cu nutret deja adunat, explica fermierul vasluian

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...