Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Seceta din china pune in pericol pretul orezului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Seceta prelungita din provinciile chineze Hunan si Hubei, doua regiuni extrem de importante pentru productia nationala de orez, pune in pericol pretul acestui aliment scrie recolta.eu. In orasul Yiyang, din provincia Hunan, mai multi fermieri au spus ca se asteapta ca seceta sa conduca la recolte mai mici in mai multe regiuni pentru sezonul timpuriu al culturilor de orez care se va incheia in luna iulie a acestui an, informeaza agentia de presa chineza Xinhua (China Noua).

Hunan a fost in 2010 una dintre cele mai productive regiuni din China, cu o productie totala de 30,5 milioane de tone de orez. In provincia Hunan seceta a afectat peste 293.300 de hectare de recolta si a redus ratia de apa pentru mai bine de 820.000 de chinezi. Provincia Hubei, cea mai productiva regiune din China, in ceea ce priveste cantitatile de orez, a fost la fel de afectata, seceta persistand de cateva luni.

Prognozele meteo indica o serie de precipitatii pentru zilele urmatoare, insa, potrivit autoritatilor din meteorologie, se afirma ca nu vor fi de ajuns pentru a reduce efectele secetei care a afectat pentru o perioada prea indelungata recoltele din regiunile Hunan si Hubei.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...