Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Seceta din china pune in pericol pretul orezului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Seceta prelungita din provinciile chineze Hunan si Hubei, doua regiuni extrem de importante pentru productia nationala de orez, pune in pericol pretul acestui aliment scrie recolta.eu. In orasul Yiyang, din provincia Hunan, mai multi fermieri au spus ca se asteapta ca seceta sa conduca la recolte mai mici in mai multe regiuni pentru sezonul timpuriu al culturilor de orez care se va incheia in luna iulie a acestui an, informeaza agentia de presa chineza Xinhua (China Noua).

Hunan a fost in 2010 una dintre cele mai productive regiuni din China, cu o productie totala de 30,5 milioane de tone de orez. In provincia Hunan seceta a afectat peste 293.300 de hectare de recolta si a redus ratia de apa pentru mai bine de 820.000 de chinezi. Provincia Hubei, cea mai productiva regiune din China, in ceea ce priveste cantitatile de orez, a fost la fel de afectata, seceta persistand de cateva luni.

Prognozele meteo indica o serie de precipitatii pentru zilele urmatoare, insa, potrivit autoritatilor din meteorologie, se afirma ca nu vor fi de ajuns pentru a reduce efectele secetei care a afectat pentru o perioada prea indelungata recoltele din regiunile Hunan si Hubei.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...