Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Seceta din china pune in pericol pretul orezului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Seceta prelungita din provinciile chineze Hunan si Hubei, doua regiuni extrem de importante pentru productia nationala de orez, pune in pericol pretul acestui aliment scrie recolta.eu. In orasul Yiyang, din provincia Hunan, mai multi fermieri au spus ca se asteapta ca seceta sa conduca la recolte mai mici in mai multe regiuni pentru sezonul timpuriu al culturilor de orez care se va incheia in luna iulie a acestui an, informeaza agentia de presa chineza Xinhua (China Noua).

Hunan a fost in 2010 una dintre cele mai productive regiuni din China, cu o productie totala de 30,5 milioane de tone de orez. In provincia Hunan seceta a afectat peste 293.300 de hectare de recolta si a redus ratia de apa pentru mai bine de 820.000 de chinezi. Provincia Hubei, cea mai productiva regiune din China, in ceea ce priveste cantitatile de orez, a fost la fel de afectata, seceta persistand de cateva luni.

Prognozele meteo indica o serie de precipitatii pentru zilele urmatoare, insa, potrivit autoritatilor din meteorologie, se afirma ca nu vor fi de ajuns pentru a reduce efectele secetei care a afectat pentru o perioada prea indelungata recoltele din regiunile Hunan si Hubei.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...