Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Seceta lasa uniunea europeana fara carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Productia de carne a UE se va reduce in acest an, din cauza costurilor ridicate la furaje, dar si a recesiunii economice, potrivit unui raport al Directiei Generale pentru Agricultura (DG Agri) a Comisiei. Exista si o exceptie: carnea de pui, care ramane pe crestere.

Astfel, in acest an, productia de carne ar urma sa se reduca cu 0,6% pana la 44,4 milioane de tone (carcasa), cea mai mare scadere fiind prognozata la carnea de vaca (scadere de 4,6%, la o productie estimata de 7,83 milioane de tone), urmata de carnea de ovine si caprine (-1,3 % pana la o productie de 0,98 milioane de tone) si carnea de porc (-0,5 % pana la o productie de 23 milioane de tone).

La pui, in schimb, este estimat un avans de 1,9%, productia urmand sa se ridice la 12,6 milioane de tone.

Anul viitor, productia totala de carne a UE va scadea cu 1,4%, potrivit raportului DG Agri, urmand sa se ridice la 43,8 milioane de tone. Cel mai mare recul este asteptat la porc.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...