Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Seceta lasa uniunea europeana fara carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Productia de carne a UE se va reduce in acest an, din cauza costurilor ridicate la furaje, dar si a recesiunii economice, potrivit unui raport al Directiei Generale pentru Agricultura (DG Agri) a Comisiei. Exista si o exceptie: carnea de pui, care ramane pe crestere.

Astfel, in acest an, productia de carne ar urma sa se reduca cu 0,6% pana la 44,4 milioane de tone (carcasa), cea mai mare scadere fiind prognozata la carnea de vaca (scadere de 4,6%, la o productie estimata de 7,83 milioane de tone), urmata de carnea de ovine si caprine (-1,3 % pana la o productie de 0,98 milioane de tone) si carnea de porc (-0,5 % pana la o productie de 23 milioane de tone).

La pui, in schimb, este estimat un avans de 1,9%, productia urmand sa se ridice la 12,6 milioane de tone.

Anul viitor, productia totala de carne a UE va scadea cu 1,4%, potrivit raportului DG Agri, urmand sa se ridice la 43,8 milioane de tone. Cel mai mare recul este asteptat la porc.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....