Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Seceta lasa uniunea europeana fara carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Productia de carne a UE se va reduce in acest an, din cauza costurilor ridicate la furaje, dar si a recesiunii economice, potrivit unui raport al Directiei Generale pentru Agricultura (DG Agri) a Comisiei. Exista si o exceptie: carnea de pui, care ramane pe crestere.

Astfel, in acest an, productia de carne ar urma sa se reduca cu 0,6% pana la 44,4 milioane de tone (carcasa), cea mai mare scadere fiind prognozata la carnea de vaca (scadere de 4,6%, la o productie estimata de 7,83 milioane de tone), urmata de carnea de ovine si caprine (-1,3 % pana la o productie de 0,98 milioane de tone) si carnea de porc (-0,5 % pana la o productie de 23 milioane de tone).

La pui, in schimb, este estimat un avans de 1,9%, productia urmand sa se ridice la 12,6 milioane de tone.

Anul viitor, productia totala de carne a UE va scadea cu 1,4%, potrivit raportului DG Agri, urmand sa se ridice la 43,8 milioane de tone. Cel mai mare recul este asteptat la porc.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...