Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Seceta lasa uniunea europeana fara carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Productia de carne a UE se va reduce in acest an, din cauza costurilor ridicate la furaje, dar si a recesiunii economice, potrivit unui raport al Directiei Generale pentru Agricultura (DG Agri) a Comisiei. Exista si o exceptie: carnea de pui, care ramane pe crestere.

Astfel, in acest an, productia de carne ar urma sa se reduca cu 0,6% pana la 44,4 milioane de tone (carcasa), cea mai mare scadere fiind prognozata la carnea de vaca (scadere de 4,6%, la o productie estimata de 7,83 milioane de tone), urmata de carnea de ovine si caprine (-1,3 % pana la o productie de 0,98 milioane de tone) si carnea de porc (-0,5 % pana la o productie de 23 milioane de tone).

La pui, in schimb, este estimat un avans de 1,9%, productia urmand sa se ridice la 12,6 milioane de tone.

Anul viitor, productia totala de carne a UE va scadea cu 1,4%, potrivit raportului DG Agri, urmand sa se ridice la 43,8 milioane de tone. Cel mai mare recul este asteptat la porc.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...