Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sectorul rusesc al cărnii o ia la vale

Autor: Meat MIlkvineri, 21 martie, 2014

Industria carnii din Rusia ar putea fi afectata serios de eventualele sanctiuni economice impuse de Uniunea Europeana si SUA importiva tarii datorita situatiei din Crimeea, sugereaza expertii din tara. Piata ruseasca trece printr-o perioada dificila, care se datoreaza in mare parte interzicerii importurilor de carne din Uniunea Europeana, care a dus la un deficit accentuat de materii prime. Drept urmare, pretul mediu al produselor din carne a crescut pe piata ruseasca cu 20-25%.

Conform Departamentului de Comert si Servicii al guvernului rus, un numar mare de regiuni din Rusia, printre care si capitala tarii, se aprovizioneaza cu carne straina in proportie de 67%, iar 40% din acest volum provine din tari membre NATO. Desi carnea cruda de pe rafturi provine in mare parte din productie locala, produsele procesate din carne folosesc atat echipamente, cat si materii prime din import.

Deficitul de carne din Rusia poate fi redusa, spun expertii locali, prin cresterea importurilor din celelalte tari BRIC (Brazilia, India si China, pe langa Rusia). Brazilia ar putea beneficia de aceasta situatie politica – Rusia ar putea sa-si creasca aprovizionarea din tarile sud-americane.

Chiar si daca tarile vestice nu introduc restrictii economice, ar putea sanctiona bancile din Rusia. Si o astfel de intorsatura a evenimentelor ar dauna industriei carnii din Rusia – bancile ar fi nevoite sa creasca dobanzile aplicate creditelor, care va reduce profitabilitatea companiilor de productie a carnii, sustin expertii locali. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...