Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București

Autor: meatmilkvineri, 18 mai, 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.

 

Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București – se desfășoară sâmbătă, respectiv duminică la Clubul Fratelli din București. Programul detaliat și lista semifinaliștilor pot fi consultate aici.

 

În semifinale sunt calificați 32 de chefi aspiranți din toate regiunile țării, care se vor întrece în a impresiona cu abilitățile, inspirația și talentul lor membrii juriului. Acesta este format din reputații maeștri culinari Marc Galais, Cezar Munteanu, Liviu Preda, Nico Lontras, Victor Melian, Jakob Hausmann, Cornelia Ghișoi și Ciprian Nicolescu. Tinerii profesioniști vor afla în momentul începerii competiției un ingredient secret, în jurul căruia vor trebui să dezvolte un preparat care va fi supus jurizării. Primii opt dintre cei 32 de semifinaliști se vor califica în marea finală a Arenei Bucătarilor 2018, care va avea loc în noiembrie anul acesta.

 

Câștigătorul concursului Arena Bucătarilor 2018 va primi un premiu de 10.000 de lei. Valoarea tuturor premiilor poate fi consultată în Regulament. Premiile pentru primii trei clasați în fiecare semifinală sunt de 2.500, 1.500 respectiv 1.000 de lei. Regulamentul complet, care include și lista completă a premiilor acordate, poate fi consultat pe site.

 

Despre Arena Bucătarilor:

 

Începând cu anul 2010, Selgros a organizat și găzduit competiția Arena Bucătarilor, concurs destinat gastronomilor din România.

 

Devenită deja tradiţie, competiţia și-a propus să premieze priceperea și măiestria celor mai pasionaţi Chefi care demonstrează juriului, prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor, că merită unul dintre premiile oferite de Selgros România.

 

Începând cu 2013, competiția Arena Bucătarilor este afiliată competiției internaționale Les Chefs en Or a grupului Transgourmet.

Selgros lansează „Micile vedete în Bucătărie”
Autor: meatmilk  /   luni, 20 mai 2019

(Comunicat) Cu ce se potrivește cel mai bine un avocado? De ce e sănătos să mâncăm mult pește? Ce poți scoate mai bun din căpșunile astea frumoase?   La acestea și la multe alte întrebări răspunde, începând cu data de 15 mai, noua serie de emisiuni „Micile vedete în Bucătărie”, un programonline și TV dezvoltat de...

Programul Selgros ”Sănătatea începe din farfurie”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 20 martie 2019

(Comunicat) Pentru al șaptelea an consecutiv,Selgros Cash & Carry România, împreună cu Chef Cezar Munteanu, derulează programul „Sănătatea începe din farfurie”.   Acesta aduce educația gastronomică în școli și urmărește să promoveze obiceiuri de mâncat sănătoase în rândul copiilor. Din martie până în mai,...