Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Seminar franta – romania privind dezvoltarea durabila a zonelor de pescuit si de acvacultura

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La Giurgiu a avut loc, pe 11 martie seminarul Franta – Romania privind dezvoltarea durabila a zonelor de pescuit si de acvacultura. Lucrarile seminarului au fost deschise de Domnul Barna TANCZOS, Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si de E.S. Domnul Henri PAUL, Ambasador al Frantei in Romania. Acest eveniment a reunit 24 de grupuri franceze si romane, precum si reprezentantii ai Ministerelor francez si roman care se ocupa de pescuit, si ai Agentiei de servicii si de plati, responsabila cu animarea axei 4 in Franta.

In cadrul parteneriatului strategic care leaga Franta de Romania, a fost inscris un obiectiv de cooperare consolidata in favoarea unei absorbtii optime a fondului european agricol pentru dezvoltare rurala (FEADR) si a fondului european pentru pescuit (FEP).

In acest sens, a fost prevazut un sprijin deosebit pentru punerea in practica a strategiilor locale de dezvoltare integrata, finantate prin intermediul Axei prioritare 4 a Fondului European pentru Pescuit, indeosebi prin organizarea unui seminar ce cuprinde schimburi de experienta intre Grupurile de actiune locala pentru pescuit (FLAG) franceze si romane, in vederea favorizarii cooperarilor bilaterale intre teritoriile organizate ale celor doua tari. Acest seminar a fost organizat la GIURGIU in data de 11 martie 2011.

Primul obiectiv al acestui seminar a fost acela de a permite schimburile de experienta intre grupurile franceze selectionate de aproape doi ani si viitoarele grupuri romanesti, in faza de elaborare a strategiilor, pentru a putea beneficia de experienta franceza. Cel de-al doilea obiectiv a fost acela de a favoriza, prin contactele stabilite cu aceasta ocazie, dezvoltarea pe termen mediu si lung a actiunilor comune de cooperare intre grupurile celor doua tari.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...