Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Seminar franta – romania privind dezvoltarea durabila a zonelor de pescuit si de acvacultura

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La Giurgiu a avut loc, pe 11 martie seminarul Franta – Romania privind dezvoltarea durabila a zonelor de pescuit si de acvacultura. Lucrarile seminarului au fost deschise de Domnul Barna TANCZOS, Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si de E.S. Domnul Henri PAUL, Ambasador al Frantei in Romania. Acest eveniment a reunit 24 de grupuri franceze si romane, precum si reprezentantii ai Ministerelor francez si roman care se ocupa de pescuit, si ai Agentiei de servicii si de plati, responsabila cu animarea axei 4 in Franta.

In cadrul parteneriatului strategic care leaga Franta de Romania, a fost inscris un obiectiv de cooperare consolidata in favoarea unei absorbtii optime a fondului european agricol pentru dezvoltare rurala (FEADR) si a fondului european pentru pescuit (FEP).

In acest sens, a fost prevazut un sprijin deosebit pentru punerea in practica a strategiilor locale de dezvoltare integrata, finantate prin intermediul Axei prioritare 4 a Fondului European pentru Pescuit, indeosebi prin organizarea unui seminar ce cuprinde schimburi de experienta intre Grupurile de actiune locala pentru pescuit (FLAG) franceze si romane, in vederea favorizarii cooperarilor bilaterale intre teritoriile organizate ale celor doua tari. Acest seminar a fost organizat la GIURGIU in data de 11 martie 2011.

Primul obiectiv al acestui seminar a fost acela de a permite schimburile de experienta intre grupurile franceze selectionate de aproape doi ani si viitoarele grupuri romanesti, in faza de elaborare a strategiilor, pentru a putea beneficia de experienta franceza. Cel de-al doilea obiectiv a fost acela de a favoriza, prin contactele stabilite cu aceasta ocazie, dezvoltarea pe termen mediu si lung a actiunilor comune de cooperare intre grupurile celor doua tari.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...