Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Seminarul standarde si regulamente europene in etichetarea produselor alimentare

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Camera de Comert si Industrie a Romaniei – Camera Nationala, cu sprijinul
Ministerului Sanatatii, Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului,
Institutului de Cercetari Alimentare, organizeaza seminarul Standarde si regulamente europene in etichetarea produselor alimentare, la Palatul Camerei Nationale, Amfiteatrul Albastru, mezanin, in data de 27 septembrie 2012, incepand cu ora 10.00.

Seminarul se adreseaza producatorilor si distribuitorilor de produse
alimentare
, in general tuturor celor care sunt implicati in activitati directe sau
adiacente unei industrii alimentare aliniata standardelor europene si este dedicat
dezbaterilor Regulamentului CE 432/2012, care va intra in vigoare in decembrie
2012. Vor participa reprezentantii Ministerului Sanatatii, specialisti de renume de la
Institutul de Cercetari Alimentare, de la ANPC – laborator LAREX, Patronatul
ROMALIMENTA. De asemenea vor fi prezentate exemple de bune practici europene si
Regulamentul 834/2007, care se refera la productia ecologica, precum si la
etichetarea produselor ecologice obligatorie de la 1 iulie 2012.

PROGRAMUL, TEMATICA ªI SPEAKERII SEMINARULUI

9.30 – 10.00 Inregistrarea participantilor
10.00 – 10:20 Deschiderea seminarului
 E.S. Domnul Avocat Mihail M. Vlasov, Presedintele Camerei
Nationale
 E.S. Domnul Vasile Cepoi, ministru, Ministerul Sanatatii (tbc)
10.20 – 12.00 Sesiunea I
 Dl Florian Dorel Bodog, Secretar de Stat, Ministerul Sanatatii (tbc) Ce aduce nou
Regulamentul CE432/2012
 Dl Bogdan Cristian Nica, Presedinte, Autoritatea Nationala Pentru
Protectia Consumatorului – Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea
– Produselor LAREX – Experienta vasta. Studii de caz in stabilirea
conformitatii produselor alimentare de provenienta autohtona si straina
 Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi – Institutul de Cercetari Alimentare –
Analiza SWOT a noului regulament. Este informat suficient consumatorul
roman prin acest regulament?
 Dl Sorin Minea, Presedinte, Patronat ROMALIMENTA – Punct de vedere
 Intrebari si raspunsuri

12.00 – 12.15 COFFEE BREAK

12.15 – 14.00 Sesiunea a II-a

 AUSTRIA BIOGARANTIE Certificarea ecologica – pasii spre obtinerea
certificarii (Regulamentul CE 834/2007
 Dl. Iulian Albu, Manager Calitate, SC Romania Hypermarche SA – Punct
de vedere la aplicarea acestor regulamente
 Dl. Florin Capatana, Director Calitate si Corporate Affairs, Carrefour
Romania Punct de vedere la aplicarea acestor regulamente
 Studii de caz si exemple de bune practici europene, InterAgro SA
 Intrebari si raspunsuri

Tariful de participare este de 150 RON/persoana + TVA.

Plata de face la casieria Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, tronson
III, et. 4 sau prin virament bancar, in contul CCIR RZBR 0000 0600 0240 7957,
deschis la Raiffeisen Bank SMB, cod fiscal RO 2842250. Relatii suplimentare: Radu
Duma, Directia Reprezentare Camerala, Biroul Relatii Publice, tel. 021.319.18.85, fax
021.319.01.56, e-mail: drc@ccir.ro.

Va rugam sa aveti amabilitatea de a ne transmite confirmarile de participare in
scris (talonul de participare atasat) si confirmarea platii (copia OP-ului), prin fax sau
e-mail, cel tarziu miercuri, 26 septembrie, orele 12.00.

(Cristina Mihai, Director Directia Reprezentare Camerala)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...

Seminarul standarde si regulamente europene in etichetarea produselor alimentare

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Camera de Comert si Industrie a Romaniei – Camera Nationala, cu sprijinul
Ministerului Sanatatii, Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului,
Institutului de Cercetari Alimentare, organizeaza seminarul Standarde si regulamente europene in etichetarea produselor alimentare,

la Palatul Camerei Nationale, Amfiteatrul Albastru, mezanin, in data de
27 septembrie 2012, incepand cu ora 10.00

Seminarul se adreseaza producatorilor si distribuitorilor de produse
alimentare, in general tuturor celor care sunt implicati in activitati directe sau
adiacente unei industrii alimentare aliniata standardelor europene si este dedicat
dezbaterilor Regulamentului CE 432/2012, care va intra in vigoare in decembrie
2012.

Vor participa reprezentantii Ministerului Sanatatii, specialisti de renume de la
Institutul de Cercetari Alimentare, de la ANPC – laborator LAREX, Patronatul
ROMALIMENTA. De asemenea vor fi prezentate exemple de bune practici europene si
Regulamentul 834/2007, care se refera la productia ecologica, precum si la
etichetarea produselor ecologice obligatorie de la 1 iulie 2012.

PROGRAMUL, TEMATICA ªI SPEAKERII SEMINARULUI

9.30 – 10.00 Inregistrarea participantilor
10.00 – 10:20 Deschiderea seminarului
 E.S. Domnul Avocat Mihail M. Vlasov, Presedintele Camerei
Nationale
 E.S. Domnul Vasile Cepoi, ministru, Ministerul Sanatatii (tbc)
10.20 – 12.00 Sesiunea I
 Dl Florian Dorel Bodog, Secretar de Stat, Ministerul Sanatatii (tbc) Ce aduce nou
Regulamentul CE432/2012
 Dl Bogdan Cristian Nica, Presedinte, Autoritatea Nationala Pentru
Protectia Consumatorului – Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea
– Produselor LAREX – Experienta vasta. Studii de caz in stabilirea
conformitatii produselor alimentare de provenienta autohtona si straina
 Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi – Institutul de Cercetari Alimentare –
Analiza SWOT a noului regulament. Este informat suficient consumatorul
roman prin acest regulament?
 Dl Sorin Minea, Presedinte, Patronat ROMALIMENTA – Punct de vedere
 Intrebari si raspunsuri

12.00 – 12.15 COFFEE BREAK

12.15 – 14.00 Sesiunea a II-a

 AUSTRIA BIOGARANTIE Certificarea ecologica – pasii spre obtinerea
certificarii (Regulamentul CE 834/2007
 Dl. Iulian Albu, Manager Calitate, SC Romania Hypermarche SA – Punct
de vedere la aplicarea acestor regulamente
 Dl. Florin Capatana, Director Calitate si Corporate Affairs, Carrefour
Romania Punct de vedere la aplicarea acestor regulamente
 Studii de caz si exemple de bune practici europene, InterAgro SA
 Intrebari si raspunsuri

Tariful de participare este de 150 RON/persoana + TVA.

Plata de face la casieria Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, tronson
III, et. 4 sau prin virament bancar, in contul CCIR RZBR 0000 0600 0240 7957,
deschis la Raiffeisen Bank SMB, cod fiscal RO 2842250. Relatii suplimentare: Radu
Duma, Directia Reprezentare Camerala, Biroul Relatii Publice, tel. 021.319.18.85, fax
021.319.01.56, e-mail: drc@ccir.ro.

Va rugam sa aveti amabilitatea de a ne transmite confirmarile de participare in
scris (talonul de participare atasat) si confirmarea platii (copia OP-ului), prin fax sau
e-mail, cel tarziu miercuri, 26 septembrie, orele 12.00.

Cristina Mihai Director Directia Reprezentare Camerala

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...

Seminarul standarde si regulamente europene in etichetarea produselor alimentare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Camera de Comert si Industrie a Romaniei – Camera Nationala, cu sprijinul
Ministerului Sanatatii, Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului,
Institutului de Cercetari Alimentare, organizeaza seminarul Standarde si regulamente europene in etichetarea produselor alimentare,

la Palatul Camerei Nationale, Amfiteatrul Albastru, mezanin, in data de
27 septembrie 2012, incepand cu ora 10.00

Seminarul se adreseaza producatorilor si distribuitorilor de produse
alimentare, in general tuturor celor care sunt implicati in activitati directe sau
adiacente unei industrii alimentare aliniata standardelor europene si este dedicat
dezbaterilor Regulamentului CE 432/2012, care va intra in vigoare in decembrie
2012.

Vor participa reprezentantii Ministerului Sanatatii, specialisti de renume de la
Institutul de Cercetari Alimentare, de la ANPC – laborator LAREX, Patronatul
ROMALIMENTA. De asemenea vor fi prezentate exemple de bune practici europene si
Regulamentul 834/2007, care se refera la productia ecologica, precum si la
etichetarea produselor ecologice obligatorie de la 1 iulie 2012.

PROGRAMUL, TEMATICA ªI SPEAKERII SEMINARULUI

9.30 – 10.00 Inregistrarea participantilor
10.00 – 10:20 Deschiderea seminarului
 E.S. Domnul Avocat Mihail M. Vlasov, Presedintele Camerei
Nationale
 E.S. Domnul Vasile Cepoi, ministru, Ministerul Sanatatii (tbc)
10.20 – 12.00 Sesiunea I
 Dl Florian Dorel Bodog, Secretar de Stat, Ministerul Sanatatii (tbc) Ce aduce nou
Regulamentul CE432/2012
 Dl Bogdan Cristian Nica, Presedinte, Autoritatea Nationala Pentru
Protectia Consumatorului – Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea
– Produselor LAREX – Experienta vasta. Studii de caz in stabilirea
conformitatii produselor alimentare de provenienta autohtona si straina
 Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi – Institutul de Cercetari Alimentare –
Analiza SWOT a noului regulament. Este informat suficient consumatorul
roman prin acest regulament?
 Dl Sorin Minea, Presedinte, Patronat ROMALIMENTA – Punct de vedere
 Intrebari si raspunsuri

12.00 – 12.15 COFFEE BREAK

12.15 – 14.00 Sesiunea a II-a

 AUSTRIA BIOGARANTIE Certificarea ecologica – pasii spre obtinerea
certificarii (Regulamentul CE 834/2007
 Dl. Iulian Albu, Manager Calitate, SC Romania Hypermarche SA – Punct
de vedere la aplicarea acestor regulamente
 Dl. Florin Capatana, Director Calitate si Corporate Affairs, Carrefour
Romania Punct de vedere la aplicarea acestor regulamente
 Studii de caz si exemple de bune practici europene, InterAgro SA
 Intrebari si raspunsuri

Tariful de participare este de 150 RON/persoana + TVA.

Plata de face la casieria Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, tronson
III, et. 4 sau prin virament bancar, in contul CCIR RZBR 0000 0600 0240 7957,
deschis la Raiffeisen Bank SMB, cod fiscal RO 2842250. Relatii suplimentare: Radu
Duma, Directia Reprezentare Camerala, Biroul Relatii Publice, tel. 021.319.18.85, fax
021.319.01.56, e-mail: drc@ccir.ro.

Va rugam sa aveti amabilitatea de a ne transmite confirmarile de participare in
scris (talonul de participare atasat) si confirmarea platii (copia OP-ului), prin fax sau
e-mail, cel tarziu miercuri, 26 septembrie, orele 12.00.
Cristina Mihai Director Directia Reprezentare Camerala

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...

Seminarul „standarde si regulamente europene in etichetarea produselor alimentare”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Camera de Comert si Industrie a Romaniei – Camera Nationala, cu sprijinul
Ministerului Sanatatii, Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului,
Institutului de Cercetari Alimentare, organizeaza seminarul Standarde si regulamente europene in etichetarea produselor alimentare, la Palatul Camerei Nationale, Amfiteatrul Albastru, mezanin, in data de 27 septembrie 2012, incepand cu ora 10.00.

Seminarul se adreseaza producatorilor si distribuitorilor de produse
alimentare
, in general tuturor celor care sunt implicati in activitati directe sau
adiacente unei industrii alimentare aliniata standardelor europene si este dedicat
dezbaterilor Regulamentului CE 432/2012, care va intra in vigoare in decembrie
2012. Vor participa reprezentantii Ministerului Sanatatii, specialisti de renume de la
Institutul de Cercetari Alimentare, de la ANPC – laborator LAREX, Patronatul
ROMALIMENTA. De asemenea vor fi prezentate exemple de bune practici europene si
Regulamentul 834/2007, care se refera la productia ecologica, precum si la
etichetarea produselor ecologice obligatorie de la 1 iulie 2012.

PROGRAMUL, TEMATICA ªI SPEAKERII SEMINARULUI

9.30 – 10.00 Inregistrarea participantilor
10.00 – 10:20 Deschiderea seminarului
 E.S. Domnul Avocat Mihail M. Vlasov, Presedintele Camerei
Nationale
 E.S. Domnul Vasile Cepoi, ministru, Ministerul Sanatatii (tbc)
10.20 – 12.00 Sesiunea I
 Dl Florian Dorel Bodog, Secretar de Stat, Ministerul Sanatatii (tbc) Ce aduce nou
Regulamentul CE432/2012
 Dl Bogdan Cristian Nica, Presedinte, Autoritatea Nationala Pentru
Protectia Consumatorului – Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea
– Produselor LAREX – Experienta vasta. Studii de caz in stabilirea
conformitatii produselor alimentare de provenienta autohtona si straina
 Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi – Institutul de Cercetari Alimentare –
Analiza SWOT a noului regulament. Este informat suficient consumatorul
roman prin acest regulament?
 Dl Sorin Minea, Presedinte, Patronat ROMALIMENTA – Punct de vedere
 Intrebari si raspunsuri

12.00 – 12.15 COFFEE BREAK

12.15 – 14.00 Sesiunea a II-a

 AUSTRIA BIOGARANTIE Certificarea ecologica – pasii spre obtinerea
certificarii (Regulamentul CE 834/2007
 Dl. Iulian Albu, Manager Calitate, SC Romania Hypermarche SA – Punct
de vedere la aplicarea acestor regulamente
 Dl. Florin Capatana, Director Calitate si Corporate Affairs, Carrefour
Romania Punct de vedere la aplicarea acestor regulamente
 Studii de caz si exemple de bune practici europene, InterAgro SA
 Intrebari si raspunsuri

Tariful de participare este de 150 RON/persoana + TVA.

Plata de face la casieria Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, tronson
III, et. 4 sau prin virament bancar, in contul CCIR RZBR 0000 0600 0240 7957,
deschis la Raiffeisen Bank SMB, cod fiscal RO 2842250. Relatii suplimentare: Radu
Duma, Directia Reprezentare Camerala, Biroul Relatii Publice, tel. 021.319.18.85, fax
021.319.01.56, e-mail: drc@ccir.ro.

Va rugam sa aveti amabilitatea de a ne transmite confirmarile de participare in
scris (talonul de participare atasat) si confirmarea platii (copia OP-ului), prin fax sau
e-mail, cel tarziu miercuri, 26 septembrie, orele 12.00.

(Cristina Mihai, Director Directia Reprezentare Camerala)

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...