Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Senatul a aprobat acciza la carburanţi şi taxa pe stâlp

Autor: Meat MIlkmarți, 4 februarie, 2014

(Mediafax) Senatul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte majorarea accizei la carburant şi schimbarea modului de calcul, introducerea impozitului pe construcţii speciale sau majorarea redevenţelor.

La finalul anului trecut, după ce Guvernul a adoptat OUG, preşedintele Băsescu declara că nu va adopta Bugetul de stat pe 2014 dacă nu se renunţă la majorarea accizei pentru benzină. Ulterior, preşedintele a semnat Bugetul, întrucât Guvernul a decis amânarea accizei cu trei luni.

Luni, 02 februarie a.c., senatorii au votat OUG 102/2013 care aduce o serie de modificări la Codul fiscal, actul normativ urmând să intre în dezbaterea şi votul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Actul normativ a fost adoptat în forma propusă de Guvern. Ordonanţa stabileşte un nivel de acciză pentru benzina cu plumb de 637,91 euro/tonă, pentru benzina fără plumb de 557,91 euro/tonă, pentru motorină 473,85 euro/tonă şi pentru kerosen de 557,39 euro/tonă.

Totodată, Ordonanţa modifică modul de calcul al accizei pentru carburanţi în funcţie de rata inflaţiei în situaţia în care cursul de schimb din prima zi a lunii octombrie din anul anterior anului precedent este mai mică prin referinţă la anul anterior. De asemenea, actul normativ introduce impozitul pe contrucţii speciale, dar şi o creştere cu aproximativ 25% a accizei pentru redevenţele miniere.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...