Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Senatul a votat Legea reorganizării Camerelor Agricole

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 2 octombrie, 2013

Luni, 30 septembrie a.c., senatorii au votat favorabil proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgentă a Guvernului nr. 58/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr.283/2010 privind Camerele Agricole.

De asemenea, senatorii au votat pentru abrogarea articolului II din Legea nr.122/2012 privind modificarea si completarea Legii referitoare la Camerele Agricole.
Actul normativ propune modificări referitoare la statutul de utilitate publică care se acordă Camerelor Agricole şi modul de acordare a acestuia, modul de organizare al Camerelor Agricole la nivelul fiecărui judeţ, eficientizarea acestora prin reorganizare la nivelul judeţelor şi transfer implicit de atribuţii de la nivel centralizat la nivel local, precum şi eficientizarea structurilor care organizează primele alegeri, precum şi a organizării alegerilor.

Legea mai prevede ca atribuţiile ce presupun exercitarea prerogativelor de putere publică şi care în prezent sunt exercitate de către funcţionarii publici din cadrul Camerelor Agricole judeţene – aflate în subordinea Consiliilor judeţene – să fie preluate de către direcţiile pentru agricultură judeţene. Senatorii au mai aprobat, cu majoritate de voturi, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/2013 privind reglementarea unor măsuri necesare derulării proiectelor cu finanţare nerambursabilă din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.(Agerpres)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...