Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Serbia – informatii exacte pentru consumatorii de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Noua lege privind protectia consumatorilor, adoptata de Parlamentul din Belgrad, la inceputul lunii februarie, impune reguli stricte aplicabile vanzatorilor de carne proaspata.

Conform publicatiei saptamanale Zdravoscop, noile norme impun retailerilor sa vanda carnea proaspata insotita de declaratii proprii, in care sa fie precizat numele producatorului, data sacrificarii animalului, numarul de identificare a exploatatiei unde acesta a fost crescut si numarul de control sanitar-veterinar al abatorului unde a fost sacrificat.

De asemenea, magazinele de profil vor putea vinde carnea tocata, la cererea clientului si in prezenta acestuia. Carnea tocata se va vinde si in ambalaj, doar preparata si insotita de declaratii proprii ale vanzatorilor, similare celor impuse vanzarii de carne proaspata. (TS)

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...