Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Serbia va relua exporturile de carne de porc în China

Autor: Mircea Demeterjoi, 4 iulie, 2019

Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Gospodăririi Apelor din Serbia a anunțat semnarea acordurilor care vor permite reluarea exporturilor de carne de porc din Serbia, pe piața chineză.

 

Ministrul sârb al Agriculturii, Branislav Nedimović, a semnat acordurile cu Zhang Jiwen, viceministrul și adjunctul comisarului general vamal la Administrația Generală a Vămilor din Republica Populară Chineză (GACC), în timpul vizitei sale oficiale la Belgrad.

 

Cu această ocazie, cei doi oficiali au semnat, de asemenea, un acord privind importurile și exporturile de produse alimentare și siguranța alimentelor, a afirmat ministerul sârb într-o declarație citată de NoviePresse, care a adăugat că acest acord „este o chestiune strategică pentru Serbia, în domeniul agriculturii”.

 

În cadrul programului, vânzările de carne de porc sârbă către China vor fi restabilite chiar în acest an. Ministrul sârb a spus că speră că acest lucru se va întâmpla înainte de târgul agricol programat să aibă loc în Shanghai în noiembrie.

 

Nedimovic a mai declarat la întâlnirea cu Jiwen că acordul privind protecția fitosanitară rămâne să fie semnat de cele două țări și se așteaptă ca primele inspecții chineze să aibă loc în lunile următoare.

MADR: Planul de sprijin al învățământului agricol liceal
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 iulie 2019

(Comunicat) La sediul MADR, a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții liceelor agricole. Pe langa ministrul Petre Daea, la reuniune au mai participat subsecretarul de stat, Maricel Floricel Dima, secretarul general adjunct, George Sava, directorul general al direcției Generale de Politici Agricole, Elena Tatomir, precum și experți...

SIG a lansat cartonul aseptic cu folie de aluminiu certificată ASI
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 18 iulie 2019

Pentru prima oară, SIG a lansat cartoane aseptice cu folie de aluminiu certificată ASI, disponibilă pentru consumatori, realizate în parteneriat cu B-Better, un brand de start de la platforma Unilever's Future Platform.   Aprovizionarea responsabilă   Standardul de inițiativă pentru managementul aluminiului (ASI) este...