Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sergiana investește în creșterea rasei Angus

Autor: Meat MIlkluni, 2 iunie, 2014

Grupul Sergiana din Braşov, cu activităţi în industria alimentară, una dintre cele mai mari zece afaceri antreprenoriale din judeţ, a depăşit anul trecut pragul de vânzări de 40 mil. euro după un avans de 10%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor comunicate de companie.

 

Grupul este controlat de familia Neculoiu şi are în prezent afaceri integrate, de la creşterea animalelor (44.000 de porci şi 400 de vaci) la cultivarea terenului agricol (1.300 de hectare), producţia de mezeluri, până la retail şi horeca printr-o reţea de 56 de magazine proprii şi cinci restaurante. Pornită la începutul anilor 1990, afacerea Sergiana se numără printre businessurile mari din industria alimentară din Braşov, alături de Carmolimp (familia Şoneriu), producătorul de carne de pasăre Avicola Braşov (Ioan Popa) sau Galli Gallo, care produce carne de curcan, dar care a intrat în insolvenţă anul trecut.

 

În 2013, acţionarii Sergiana au decis să intre pe segmentul creşterii vacilor de carne, mai puţin exploatat de fermierii români, care au preferat producţia de lapte, şi au construit o fermă de 400 de vaci, din care 120 din rasa Angus, renumită pentru calitatea cărnii, dar şi pentru faptul că vacile sunt uşor de întreţinut.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...