Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Seulul suspecteaza ca in coreea de nord exista o epidemie de febra aftoasa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Seulul crede ca Phenianul incearca sa tina in frau o epidemie de febra aftoasa izbucnita pe teritoriul nord-coreean, dupa ce boala a fost detectata in luna noiembrie, in mai multe ferme sud-coreene, scrie presa internationala.

Potrivit surselor oficiale sud-coreene, regimul lui Kim Jong-il si-ar fi mobilizat personalul militar pentru a aplica masurile menite sa controleze raspandirea bolii, care afecteaza animale precum porcii si vacile. Inchistata tara comunista s-a mai confruntat, in 2007, cu o epidemie de febra aftoasa care a determinat Coreea de Sud – aflata atunci in relatii mai destinse cu Nordul – sa trimita o echipa de medici veterinari, care sa contribuie la lupta impotriva epidemiei.

Desi nu se stie de unde a izbucnit aparenta epidemie de febra aftoasa din Coreea de Nord, contaminarea s-ar fi putut produce chiar din Sud, unde – in perioada scursa de la sfarsitul lunii noiembrie – s-au confirmat 120 de cazuri in diferite ferme din tara. Luna trecuta, regimul de la Phenian a interzis importurile de carne de vaca si de porc din Coreea de Sud, unde boala a determinat, pana in acest moment, sacrificarea a circa doua milioane de animale. Epidemia ar putea provoca pagube in valoare de miliarde de euro in sectorul bovin.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...