Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Seulul suspecteaza ca in coreea de nord exista o epidemie de febra aftoasa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Seulul crede ca Phenianul incearca sa tina in frau o epidemie de febra aftoasa izbucnita pe teritoriul nord-coreean, dupa ce boala a fost detectata in luna noiembrie, in mai multe ferme sud-coreene, scrie presa internationala.

Potrivit surselor oficiale sud-coreene, regimul lui Kim Jong-il si-ar fi mobilizat personalul militar pentru a aplica masurile menite sa controleze raspandirea bolii, care afecteaza animale precum porcii si vacile. Inchistata tara comunista s-a mai confruntat, in 2007, cu o epidemie de febra aftoasa care a determinat Coreea de Sud – aflata atunci in relatii mai destinse cu Nordul – sa trimita o echipa de medici veterinari, care sa contribuie la lupta impotriva epidemiei.

Desi nu se stie de unde a izbucnit aparenta epidemie de febra aftoasa din Coreea de Nord, contaminarea s-ar fi putut produce chiar din Sud, unde – in perioada scursa de la sfarsitul lunii noiembrie – s-au confirmat 120 de cazuri in diferite ferme din tara. Luna trecuta, regimul de la Phenian a interzis importurile de carne de vaca si de porc din Coreea de Sud, unde boala a determinat, pana in acest moment, sacrificarea a circa doua milioane de animale. Epidemia ar putea provoca pagube in valoare de miliarde de euro in sectorul bovin.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...