Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Seulul suspecteaza ca in coreea de nord exista o epidemie de febra aftoasa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Seulul crede ca Phenianul incearca sa tina in frau o epidemie de febra aftoasa izbucnita pe teritoriul nord-coreean, dupa ce boala a fost detectata in luna noiembrie, in mai multe ferme sud-coreene, scrie presa internationala.

Potrivit surselor oficiale sud-coreene, regimul lui Kim Jong-il si-ar fi mobilizat personalul militar pentru a aplica masurile menite sa controleze raspandirea bolii, care afecteaza animale precum porcii si vacile. Inchistata tara comunista s-a mai confruntat, in 2007, cu o epidemie de febra aftoasa care a determinat Coreea de Sud – aflata atunci in relatii mai destinse cu Nordul – sa trimita o echipa de medici veterinari, care sa contribuie la lupta impotriva epidemiei.

Desi nu se stie de unde a izbucnit aparenta epidemie de febra aftoasa din Coreea de Nord, contaminarea s-ar fi putut produce chiar din Sud, unde – in perioada scursa de la sfarsitul lunii noiembrie – s-au confirmat 120 de cazuri in diferite ferme din tara. Luna trecuta, regimul de la Phenian a interzis importurile de carne de vaca si de porc din Coreea de Sud, unde boala a determinat, pana in acest moment, sacrificarea a circa doua milioane de animale. Epidemia ar putea provoca pagube in valoare de miliarde de euro in sectorul bovin.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...