Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În sfârșit, PNDR 2014-2020 a fost transmis forurilor europene

Autor: Meat MIlkmarți, 15 aprilie, 2014

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 se află într-un stadiu avansat şi a fost transmis, deja, informal, forurilor europene, a anunţat Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, luni, la Galaţi.

„PNDR 2014-2020 se află într-o fază avansată, dacă mă raportez şi la celelalte state europene, dar şi la celelalte programe pe care le avem la nivel naţional şi trebuie să vă spun că România, Ministerul Agriculturii, deja a transmis, informal, acest program către forurile europene. Suntem între primele cinci state care au făcut acest lucru şi este un lucru care arată că instituţiile ţării, care lucrează cu fonduri europene, din Ministerul Agriculturii, şi-au făcut treaba”, a spus Constantin, citat de Agroazi.

Potrivit acestuia, 2014-2020 este un program simplificat față de cele care au existat până acum, cu fonduri importante „dar nu suficiente, deci a trebuit să ne concentrăm exact pe cercetările pe care noi le-am făcut în piaţă”. Luni, la Galaţi, s-a desfăşurat a şaptea conferinţă regională pentru prezentarea PNDR 2014-2020 în cadrul campaniei „Satul românesc are viitor”, eveniment la care a participat şi Daniel Constantin.

Potivit acestuia după conferinţele din Maramureş, Timiş, Braşov, Teleorman, Iaşi, Dolj, şi de la Galaţi, săptămâna viitoare urmează conferinţa naţională finală, la Piteşti, unde vor veni reprezentanţi din toată ţara.(Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...