Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SIAL 2014 și-a deschis porțile la Paris

Autor: Ilie Stoianluni, 20 octombrie, 2014

Ieri, la Paris, cel mai mare eveniment mondial dedicat industriei alimentare și-a deschis porțile pentru miile de vizitatori. A 50-a ediție a târgului SIAL stă de această dată sub semnul celebrării inovațiilor din domeniu, momentul culminant al acestei sărbători fiind prevăzut a se desfășura azi.

Mai precis, sub titlul ”50 de ani, 50 de bucătari”, organizatorii au reunit în spațiul special amenajat 50 de maeștri bucătari care vor găti în fața vizitatorilor rețete cu totul și cu totul inovatoare. De altfel, fiecare secțiune a târgului are, aici la Paris, spații generoase rezervate inovațiilor și invențiilor, fie că vorbim despre ingrediente, procesare, siguranță alimentară sau marketing, toate acestea urmând a fi făcute cunoscute în serii întregi de conferințe de specialitate și simpozioane. Bineînțeles, nu lipsesc de la standuri produse alimentare noi, unele, chiar revoluționare.

Tema celor 50 de ani de inovație, dar și a viitorilor 50 de ani va fi reluată și în această seară, la recepția special organizată, recepție care va fi precedată, la ora 17, 30, de tăierea festivă a Tortului SIAL, dar și de un foc de artificii care va străluci pe cerul Parisului la ora 18, 30.

Mai importantă decât toate acestea, însă, este prezența masivă a companiilor românești din industria alimentară, sectorul de carne fiind și el serios reprezentat, atât prin numărul de companii, cât și prin produsele expuse la standuri.  Deocamdată, ne rezumăm la a reaminti numele firmelor românești prezente la SIAL 2014, acestea fiind: Aaylex Distribution SRL, AgroCosmFan SRL, Alex&Comp SRL, Amylon SA, Angst RO SRL, Annabella Fabrica de conserve Raureni SRL, Artesans del Sucre SRL, Avicarvil SRL, Boromir Ind SRL, Carmistin Industrie SRL, Caroli Foods Group SRL, Certinvest SRL, CosmFan Carmangerie SRL, Cristim 2 Prod Com SRL, Eurofarm IMF SRL, Europrod SA, Kandia Dulce SA, Kaola Food SRL, Marcel SRL, Mariflor Prodcom SRL, Natural SRL, Orlando Import-Export 2001 SRL, Pambac SA, Pop Industry SRL, Rommac Trade SRL, Scandia Food SRL, Tano Prod Impex SRL, Tip Top Food Industry SRL, Unilact Transilvania SRL, Agrisol International RO SRL, Apiprodex SRL, European Food SA, Kalpo SRL, Kapital Hart SRL Bucuresti Filiala Bacau, Lamira Design SRL, Porcellino Grasso SRL, Tigrino Grup SRL, Toneli Holding SRL, Vladalex Impex SRL, Solo Trade Company SRL, Matias SRL, All Nuts SRL, Sam Mills SRL, Sam Trade SRL, Rostar Logistic Investment SRL.

Vom reveni cu amănunte. (Corespondență de la Paris 20 octombrie 2014-Claudia Bocean și Veronica Ursachi)

 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...