Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sibiu – “Strategii pentru potenţialul alimentar al României”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 10 iulie, 2013

În data de 9 iulie 2013 s-a desfăşurat la Sibiu cea de-a 4-a conferinţă regională organizată în cadrul proiectului ,,Strategii pentru valorificarea potenţialului agroalimentar al României”, la care a participat Secretarul de stat Daniel Botănoiu alături de reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), ai fermierilor şi autorităţilor publice locale din judeţele Alba, Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov precum şi ai Băncii Mondiale.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute probleme legate de viziuni pe termen mediu şi lung asupra dezvoltării sectorului agroalimentar şi a spaţiului rural şi elemente de strategie care să implementeze politicile agricole comune.

Aceste manifestări se încadrează în strategia MADR de a avea un dialog constant cu producătorii agricoli, cu instituțiile deconcentrate ale Ministerului, dar şi cu factorii locali de decizie, urmând ca acestea să se concretizeze într-un plan coerent de acţiune pe termen mediu şi lung, ancorat la specificul sectorului agricol românesc. (Biroul de presă al MADR)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...

Sibiu – “Strategii pentru potenţialul alimentar al României”

Autor: miercuri, 10 iulie, 2013

În data de 9 iulie 2013 s-a desfăşurat la Sibiu cea de-a 4-a conferinţă regională organizată în cadrul proiectului ,,Strategii pentru valorificarea potenţialului agroalimentar al României”, la care a participat Secretarul de stat Daniel Botănoiu alături de reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), ai fermierilor şi autorităţilor publice locale din judeţele Alba, Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov precum şi ai Băncii Mondiale.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute probleme legate de viziuni pe termen mediu şi lung asupra dezvoltării sectorului agroalimentar şi a spaţiului rural şi elemente de strategie care să implementeze politicile agricole comune.

Aceste manifestări se încadrează în strategia MADR de a avea un dialog constant cu producătorii agricoli, cu instituțiile deconcentrate ale Ministerului, dar şi cu factorii locali de decizie, urmând ca acestea să se concretizeze într-un plan coerent de acţiune pe termen mediu şi lung, ancorat la specificul sectorului agricol românesc. (Biroul de presă al MADR)

Transavia controlează integral lanțul de producție
Autor: Meat MIlk  /   joi, 22 ianuarie 2015

Transavia controlează integral lanțul de producție, ca urmare a investițiilor făcute în ultima perioadă, fapt care contribuie la menținerea companiei în poziția de lider al aviculturii românești. Primul pas a fost efectuat în anul 2011, când Transavia a înființat Divizia vegetală, devenind prima companie producătoare de carne din...

Khaled El Solh, Caroli Foods: Dorim o creștere de peste 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

”Dorim o creștere de peste 10 %, a declarat domnul Khaled El Solh, CEO al companiei Caroli Foods, într-un interviu acordat publicației Magazinul Progresiv, după ce, pentu anul trecut, a fost raportată o creştere de 20% a profitabilităţii, iar cifra de afaceri a depăşit pragul de 80 milioane euro în 2014. Referindu-se la evoluția...

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg, de opt ori mai mic decât, de exemplu, în Spania sau Franța. Din totalul consumului, doar 13% din peştele de pe piaţă este pescuit în apele româneşti sau crescut în fermele piscicole din ţara noastră. În condițiile în care 87 % din pește este importat, ajung în magazine...

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...