Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

SIG a lansat ambalaje din polimeri proveniți din deșeuri reciclate post-consumator

Autor: Mircea Demeterjoi, 7 noiembrie, 2019

SIG a lansat ceea ce spune că sunt primele cutii de lapte realizate cu polimeri reciclați, produși din deșeurile de plastic post-consum.

 

În acest sens, SIG declară că clienții săi vor putea răspunde la problemele consumatorilor care utilizează deșeuri de plastic mixte de calitate inferioară, care altfel ar fi incinerate sau trimise la depozitele de deșeuri. Deșeurile de plastic mixte care sunt colectate sunt tratate într-un proces care îmbunătățește materialul și îl transformă în material alimentar.

 

Fabricate în principal din hârtie regenerabilă, certificată prin FSCTM, cartoanele pentru băuturi SIG susțin deja economia circulară, prin promovarea regenerării resurselor naturale vitale în pădurile gestionate cu responsabilitate, a adăugat SIG.

 

Ace Fung, managerul de sustenabilitate al produsului SIG, a declarat: „Folosirea polimerilor reciclați post-consumatori, în ambalajele noastre, adaugă la portofoliu soluții pentru a ajuta clienții să răspundă cererii consumatorilor pentru ambalaje mai durabile.

 

Această ultimă inovație demonstrează angajamentul SIG față de o economie circulară și de a aborda problemele de mediu legate de deșeurile de plastic. Acesta este un alt efort pozitiv pentru SIG și industria ambalajelor de carton. ”

 

SIG se numără printre membri unui grup select de companii, și primul din industria ambalajelor de băuturi, care se află în faza de dezvoltare a polimerilor reciclați din deșeurile post-consumator de către furnizorul său, SABIC.

 

Polimerii reciclați oferă aceeași calitate și au aceleași proprietăți ca și polimerii obținuți integral din materii prime virgine. Eventualele substanțe contaminante sunt eliminate în timpul procesării, ceea ce face ca întreg conținutul reciclat să fie complet sigur, pentru ambalarea alimentelor.

 

Polimerii reciclați, oferiți de SIG, vor fi certificați la standardul ISCC PLUS, pentru a permite clienților să urmărească tot conținutul reciclat, pe întregul lanț valoric, de la fluxurile de deșeuri post-consumator, până la procesarea și utilizarea în producția de noi cutii de carton.

Tetra Pak livrat peste 500 de md. de ambalaje certificate FSC™
Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 septembrie 2019

(Comunicat) Tetra Pak a livrat pana acum la nivel global peste 500 de miliarde de ambalaje certificate cu sigla Forest Stewardship Council™ (FSC™), marcand un moment de referinta in demersurile companiei de a promova utilizarea responsabila a resurselor si de a contribui la economia circulara cu emisii reduse de dioxid de carbon. In...

Patronul Tetra Pak, miliardarul Hans Rausing, a murit la vârsta de 93 de ani
Autor: Nora Marin  /   joi, 5 septembrie 2019

Reuters, citând un comunicat emis de familie, informează că Hans Rausing, miliardarul industrial suedez care a transformat Tetra Pak într-una dintre cele mai mari companii de ambalaje alimentare din lume, a murit la Londra în vârstă de 93 de ani. Acesta a fost fiul fondatorului Tetra Pak, Ruben Rausing.     În clasamentul...