Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

SIG a lansat cartonul aseptic cu folie de aluminiu certificată ASI

Autor: Maria Demetriadjoi, 18 iulie, 2019

Pentru prima oară, SIG a lansat cartoane aseptice cu folie de aluminiu certificată ASI, disponibilă pentru consumatori, realizate în parteneriat cu B-Better, un brand de start de la platforma Unilever’s Future Platform.

 

Aprovizionarea responsabilă

 

Standardul de inițiativă pentru managementul aluminiului (ASI) este conceput pentru a spori trasabilitatea și responsabilitatea în lanțul de aprovizionare cu aluminiu.

 

În acest fel, SIG promovează aprovizionarea responsabilă pe tot parcursul lanțului valoric, prin utilizarea aluminiului din surse certificate ASI pentru stratul ultra-subțire de folie din pachetele sale. Aceasta este prima lansare pe piață a cutiilor certificate ASI, de la SIG, eveniment care s-a petrecut în Belgia.

 

„SIG a fost primul convertor din industrie care a obținut certificarea standardului ASI și suntem încântați de faptul că primele cartoane cu folie de aluminiu certificată ASI vor ajunge în curând la rafturile supermarketurilor”, a declarat Martin Herrenbrück, președinte GM, SIG Europe.

 

Clienții pot alege să includă sigla ASI pe ambalajele lor alături de sigla FSC, pentru carton de hârtie cu sursă de alimentare regenerabilă, care este disponibil pe orice pachet SIG din 2016.

 

Ambalaj responsabil

 

„Certificatul ASI al SIG demonstrează că aluminiul din pachetele sale provine din surse responsabile. Referindu-ne la ASI pe pachetele noastre, le arătăm consumatorilor că facem o alegere responsabilă pe ambalaj „, a adăugat Hélène Esser, manager de brand Future Platforms și co-fondator B-Better.

 

Fiona Solomon, CEO al Inițiativei pentru gestionarea aluminiului, a declarat că este interesant să vedem pentru prima dată, în parteneriat cu B-Better, promovarea sursei responsabile de aprovizionare a aluminiului către o piață a consumatorilor.

 

„Viziunea ASI este de a maximiza contribuția aluminiului la o societate durabilă, iar o mai bună înțelegere a importanței lanțurilor de aprovizionare responsabile aduce beneficii tuturor părților interesate”, a spus ea.

Premieră tehnologică europeană, de la Tetra Pak
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 iulie 2019

(Comunicat) Tetra Pak a anuntat inceperea testelor pentru introducerea in Europa a paielor din hartie pentru bauturi. Astfel, Tetra Pak devine prima companie de ambalaje din carton care ofera astfel de paie pentru bauturi la cutie in Europa.   Compania si-a anuntat totodata intentia de a-si face publice inovatiile in domeniul...

Mintel: Avantajul ambalajelor interconectate
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 14 iunie 2019

Ambalajul interconectat devine din ce în ce mai necesar, fapt determinat de la fel de necesara conectare la nivel mondial, la economia globală, și în concordanță cu lumea on-line. Ca urmare, companiile au numeroase opțiuni de interconectare a ambalajului, deci, a produsului: coduri QR și alți markeri grafici, comunicarea NFC,...