Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sigla ecologica a ue a devenit activa de la 1 iulie 2012

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Conform recolta.eu, perioada de tranzitie de doi ani acordata sectorului alimentelor ecologice pentru a se conforma noilor norme ale UE in materie de etichetare a luat sfarsit.

Incepand cu 1 iulie 2012, prezenta siglei ecologice a UE este obligatorie pe toate alimentele ecologice preambalate produse in statele membre ale UE care respecta standardele in domeniu.

Sigla ramane optionala pentru produsele ecologice neambalate si pentru cele de import. Va fi permisa in continuare prezenta altor sigle private, regionale sau nationale alaturi de eticheta UE.

Sigla ecologica a UE – Euro-frunza – a fost introdusa la 1 iulie 2010, dar, pentru a da agentilor economici posibilitatea de a se adapta la noile norme si pentru a permite epuizarea stocului de ambalaje existente, evitand astfel risipa, a fost acordata o perioada de tranzitie de doi ani inainte ca sigla sa devina obligatorie pentru toate produsele.

In campul vizual al siglei ar trebui sa figureze, de asemenea, numarul de cod al organismului de control si locul de productie al materiilor prime agricole.

Avem speranta ca noua sigla va continua sa se transforme intr-un simbol larg recunoscut al productiei alimentare ecologice in intreaga UE, oferindu-le consumatorilor garantia ca bunurile sunt produse in concordanta cu standardele stricte ale UE privind agricultura ecologica, a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...

Sigla ecologica a ue a devenit activa de la 1 iulie 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Perioada de tranzitie de doi ani acordata sectorului alimentelor ecologice pentru a se conforma noilor norme ale UE in materie de etichetare a luat sfarsit. Incepand cu 1 iulie 2012, prezenta siglei ecologice a UE este obligatorie pe toate alimentele ecologice preambalate produse in statele membre ale UE care respecta standardele in domeniu, informeaza Recolta.eu

Sigla ramane optionala pentru produsele ecologice neambalate si pentru cele de import. Va fi permisa in continuare prezenta altor sigle private, regionale sau nationale alaturi de eticheta UE.

Sigla ecologica a UE – Euro-frunza – a fost introdusa la 1 iulie 2010, dar, pentru a da agentilor economici posibilitatea de a se adapta la noile norme si pentru a permite epuizarea stocului de ambalaje existente, evitand astfel risipa, a fost acordata o perioada de tranzitie de doi ani inainte ca sigla sa devina obligatorie pentru toate produsele.

In campul vizual al siglei ar trebui sa figureze, de asemenea, numarul de cod al organismului de control si locul de productie al materiilor prime agricole.

Avem speranta ca noua sigla va continua sa se transforme intr-un simbol larg recunoscut al productiei alimentare ecologice in intreaga UE, oferindu-le consumatorilor garantia ca bunurile sunt produse in concordanta cu standardele stricte ale UE privind agricultura ecologica, a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

Indagra 2018 anunță mari premiere
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Toamna anului 2018 vine cu o premieră la ROMEXPO: vom avea primele ediții ale târgurilor INDAGRA și  INDAGRA FOOD desfășurate inclusiv în noile Pavilioane B1 și B2.   Suntem mândri să anunțăm că pavilioanele B1 și B2 au fost deja ocupate integral. În B1 se va desfășura INDAGRA FOOD, iar în B2 se va...

APIA: Acordarea plăților în avans este plină desfășurare
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 17.10.2018, au fost plătiți 191.799 fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans pentru anul 2018, suma autorizată la plată fiind în valoare de 51.180.962,95 euro.   Reamintim că APIA a demarat acordarea...

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...