Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sigla ecologica a ue a devenit activa de la 1 iulie 2012

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Conform recolta.eu, perioada de tranzitie de doi ani acordata sectorului alimentelor ecologice pentru a se conforma noilor norme ale UE in materie de etichetare a luat sfarsit.

Incepand cu 1 iulie 2012, prezenta siglei ecologice a UE este obligatorie pe toate alimentele ecologice preambalate produse in statele membre ale UE care respecta standardele in domeniu.

Sigla ramane optionala pentru produsele ecologice neambalate si pentru cele de import. Va fi permisa in continuare prezenta altor sigle private, regionale sau nationale alaturi de eticheta UE.

Sigla ecologica a UE – Euro-frunza – a fost introdusa la 1 iulie 2010, dar, pentru a da agentilor economici posibilitatea de a se adapta la noile norme si pentru a permite epuizarea stocului de ambalaje existente, evitand astfel risipa, a fost acordata o perioada de tranzitie de doi ani inainte ca sigla sa devina obligatorie pentru toate produsele.

In campul vizual al siglei ar trebui sa figureze, de asemenea, numarul de cod al organismului de control si locul de productie al materiilor prime agricole.

Avem speranta ca noua sigla va continua sa se transforme intr-un simbol larg recunoscut al productiei alimentare ecologice in intreaga UE, oferindu-le consumatorilor garantia ca bunurile sunt produse in concordanta cu standardele stricte ale UE privind agricultura ecologica, a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...

Sigla ecologica a ue a devenit activa de la 1 iulie 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Perioada de tranzitie de doi ani acordata sectorului alimentelor ecologice pentru a se conforma noilor norme ale UE in materie de etichetare a luat sfarsit. Incepand cu 1 iulie 2012, prezenta siglei ecologice a UE este obligatorie pe toate alimentele ecologice preambalate produse in statele membre ale UE care respecta standardele in domeniu, informeaza Recolta.eu

Sigla ramane optionala pentru produsele ecologice neambalate si pentru cele de import. Va fi permisa in continuare prezenta altor sigle private, regionale sau nationale alaturi de eticheta UE.

Sigla ecologica a UE – Euro-frunza – a fost introdusa la 1 iulie 2010, dar, pentru a da agentilor economici posibilitatea de a se adapta la noile norme si pentru a permite epuizarea stocului de ambalaje existente, evitand astfel risipa, a fost acordata o perioada de tranzitie de doi ani inainte ca sigla sa devina obligatorie pentru toate produsele.

In campul vizual al siglei ar trebui sa figureze, de asemenea, numarul de cod al organismului de control si locul de productie al materiilor prime agricole.

Avem speranta ca noua sigla va continua sa se transforme intr-un simbol larg recunoscut al productiei alimentare ecologice in intreaga UE, oferindu-le consumatorilor garantia ca bunurile sunt produse in concordanta cu standardele stricte ale UE privind agricultura ecologica, a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

Safir: Tu știi cum să alegi preparatele și semipreparatele din carne de pui?
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Ritmul de viață alert ne determină deseori să recurgem la soluții menite să ne simplifice viața și care să nu implice prea multe resurse de timp și de energie consumate. La nivel culinar, această alegere se reflectă în orientarea către produsele preparate și semipreparate.   Provocarea consumatorului rezidă...

Bento Cloud Services: Mai multă disponibilitate și securitate a datelor
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Bento, companie romaneasca cu peste 10 ani de experienta in livrarea de servicii de externalizare IT si servicii Cloud, ofera prin intermediul Bento Cloud Services, servicii de consultanta, implementare si migrare. Serviciile sunt livrate de pe cele mai puternice platforme cloud de pe piata,ca Microsoft Azure sau...

Cargill își extinde portofoliul de caragenină pentru deserturile din lapte
Autor: Nora Marin  /   luni, 16 iulie 2018

Cargill a creat Satiagel Seabrid, un nou extract de caragenină, bazat pe alge marine 100% cultivate, despre care compania a declară că creează o sursă de ingrediente durabile, care oferă o textură preferată de consumatori.   Caroline Delabrousse, specialist în aplicații pentru produsele lactate Cargill Starters, Sweeteners...

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...