Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SiguranȚA: 4202 controale ansvsa, in decembrie 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Biroul Comunicare si Relatii cu Mass-Media al ANSVSA a emis, in data de 14 ianuarie, o informare de presa cu privire la bilantul actiunilor intreprinse de ANSVSA in perioada sarbatorilor de iarna.

Anterior sarbatorilor de iarna, presedintele ANSVSA, dr. Mihai Turcanu, a dispus structurilor de la nivel teritorial demararea actiunilor specifice si aplicarea masurilor de prevenire a aparitiei toxiinfectiilor alimentare. Ca urmare a dispozitiei, la nivelul fiecarei DSVSA judetene, s-au constituit echipe mixte formate din cate un reprezentant din cadrul serviciilor sau birourilor cu atributii de inspectie si control.

Sanctiunile aplicate in urma verificarilor au constat in aplicarea unui numar de 143 de amenzi, in valoare totala de 156.810 de lei si emiterea a 4 ordonante de suspendare temporara a activitatii (in Alba, Vaslui si 2 in Harghita), precum si 2 ordonante de interzicere a activitatii (in Vaslui si Dambovita). De asemenea, a fost confiscata o cantitate de 5.962 de kg de produse de origine animala (carne pasare si porc, produse din carne, produse din peste), care puteau pune in pericol sanatatea cetatenilor.

Au fost realizate 4.202 controale la unitatile respective, fiind verificate : 32 de abatoare, 136 de unitati de procesare carne sau lapte, 1.137 de magazine alimentare, 432 de supermarketuri, 330 de carmangerii, 557 de macelarii, 47 de pescarii si alte tipuri de unitati. Dintre principalele nereguli, depistate de catre inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor in timpul controalelor, amintim:

– neintretinerea igienica a spatiilor de prelucrare si depozitare, ambalare ale produselor alimentare;
– nerespectarea conditiilor sanitare veterinare privind dotarea si intretinerea spatiilor de productie;
– absenta echipamentelor de protectie sau echipamente de protectie incomplete, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind intretinerea ustensilelor, manipularea produselor alimentare cu incalcarea normelor sanitare veterinare;
– valorificarea produselor alimentare etichetate necorespunzator.
– supraaglomerarea spatiilor de depozitare, lipsa inscriptionarii cu data transarii a carnii depozitate, monitorizarea graficelor temperaturii pentru agregatele frigorifice necompletate la zi.

PPA identificat în hrana pentru porcii din fermele Chinei
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Furnizorul de hrană pentru animale din China, Tangrenshen Group, a raportat că prezența PPA a fost detectată într-una din unitățile sale producătoare de formule nutriționale pentru porci.   Potrivit Reuters, într-o declaratie făcută la Bursa de Valori din Shenzhen, compania a declarat ca boala a fost gasita in probele de...

3R Green: Putem atinge noile obiective de colectare și reciclare?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2018 din 17 iulie 2018 aduce  numeroase modificari  legislative in domeniul gestionarii ambalajelor  si  deseurilor  de  ambalaje,  avand  ca  scop  alinierea  legislatiei  Romaniei  la  cea  europeana  prin  impunerea  unor  decizii  economice  precum  ”plateste ...