Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SiguranȚA: 4202 controale ansvsa, in decembrie 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Biroul Comunicare si Relatii cu Mass-Media al ANSVSA a emis, in data de 14 ianuarie, o informare de presa cu privire la bilantul actiunilor intreprinse de ANSVSA in perioada sarbatorilor de iarna.

Anterior sarbatorilor de iarna, presedintele ANSVSA, dr. Mihai Turcanu, a dispus structurilor de la nivel teritorial demararea actiunilor specifice si aplicarea masurilor de prevenire a aparitiei toxiinfectiilor alimentare. Ca urmare a dispozitiei, la nivelul fiecarei DSVSA judetene, s-au constituit echipe mixte formate din cate un reprezentant din cadrul serviciilor sau birourilor cu atributii de inspectie si control.

Sanctiunile aplicate in urma verificarilor au constat in aplicarea unui numar de 143 de amenzi, in valoare totala de 156.810 de lei si emiterea a 4 ordonante de suspendare temporara a activitatii (in Alba, Vaslui si 2 in Harghita), precum si 2 ordonante de interzicere a activitatii (in Vaslui si Dambovita). De asemenea, a fost confiscata o cantitate de 5.962 de kg de produse de origine animala (carne pasare si porc, produse din carne, produse din peste), care puteau pune in pericol sanatatea cetatenilor.

Au fost realizate 4.202 controale la unitatile respective, fiind verificate : 32 de abatoare, 136 de unitati de procesare carne sau lapte, 1.137 de magazine alimentare, 432 de supermarketuri, 330 de carmangerii, 557 de macelarii, 47 de pescarii si alte tipuri de unitati. Dintre principalele nereguli, depistate de catre inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor in timpul controalelor, amintim:

– neintretinerea igienica a spatiilor de prelucrare si depozitare, ambalare ale produselor alimentare;
– nerespectarea conditiilor sanitare veterinare privind dotarea si intretinerea spatiilor de productie;
– absenta echipamentelor de protectie sau echipamente de protectie incomplete, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind intretinerea ustensilelor, manipularea produselor alimentare cu incalcarea normelor sanitare veterinare;
– valorificarea produselor alimentare etichetate necorespunzator.
– supraaglomerarea spatiilor de depozitare, lipsa inscriptionarii cu data transarii a carnii depozitate, monitorizarea graficelor temperaturii pentru agregatele frigorifice necompletate la zi.

C.E.: Centrele urbane și inovația din Industria alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

La finalul anului trecut, Comisia Europeană a finalizat un foarte interesant studiu care a vizat impactul pe care îl au marile centre urbane asupra inovațiilor din industria alimentară (”Food in cities: study on innovation for a sustainable and healthy production, delivery, and consumption of food in cities”, Autori: Anja De Cunto, Cinzia...

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...