Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

SiguranȚA: 4202 controale ansvsa, in decembrie 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Biroul Comunicare si Relatii cu Mass-Media al ANSVSA a emis, in data de 14 ianuarie, o informare de presa cu privire la bilantul actiunilor intreprinse de ANSVSA in perioada sarbatorilor de iarna.

Anterior sarbatorilor de iarna, presedintele ANSVSA, dr. Mihai Turcanu, a dispus structurilor de la nivel teritorial demararea actiunilor specifice si aplicarea masurilor de prevenire a aparitiei toxiinfectiilor alimentare. Ca urmare a dispozitiei, la nivelul fiecarei DSVSA judetene, s-au constituit echipe mixte formate din cate un reprezentant din cadrul serviciilor sau birourilor cu atributii de inspectie si control.

Sanctiunile aplicate in urma verificarilor au constat in aplicarea unui numar de 143 de amenzi, in valoare totala de 156.810 de lei si emiterea a 4 ordonante de suspendare temporara a activitatii (in Alba, Vaslui si 2 in Harghita), precum si 2 ordonante de interzicere a activitatii (in Vaslui si Dambovita). De asemenea, a fost confiscata o cantitate de 5.962 de kg de produse de origine animala (carne pasare si porc, produse din carne, produse din peste), care puteau pune in pericol sanatatea cetatenilor.

Au fost realizate 4.202 controale la unitatile respective, fiind verificate : 32 de abatoare, 136 de unitati de procesare carne sau lapte, 1.137 de magazine alimentare, 432 de supermarketuri, 330 de carmangerii, 557 de macelarii, 47 de pescarii si alte tipuri de unitati. Dintre principalele nereguli, depistate de catre inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor in timpul controalelor, amintim:

– neintretinerea igienica a spatiilor de prelucrare si depozitare, ambalare ale produselor alimentare;
– nerespectarea conditiilor sanitare veterinare privind dotarea si intretinerea spatiilor de productie;
– absenta echipamentelor de protectie sau echipamente de protectie incomplete, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind intretinerea ustensilelor, manipularea produselor alimentare cu incalcarea normelor sanitare veterinare;
– valorificarea produselor alimentare etichetate necorespunzator.
– supraaglomerarea spatiilor de depozitare, lipsa inscriptionarii cu data transarii a carnii depozitate, monitorizarea graficelor temperaturii pentru agregatele frigorifice necompletate la zi.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...