Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SiguranȚA: aditivii alimentari, mai sanatosi decat broccoli

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Mediafax) Uniunea Europeana a autorizat pentru spatiul comunitar o serie de reguli privind

alimentatia sanatoasa, pentru a desfiinta perceptiile false sau nedovedite asupra mancarurilor si a bauturilor, precum promisiunile de pierdere in greutate sau cele privind buna functionare mintala sau sanatatea inimii.

Regulile de Nutritie si Sanatate facute publice de Uniunea Europeana privind alimentatia sanatoasa demonteaza exemplele clasice de „regim sanatos”, precum fructele, legumele, pestele gras, ouale, carnea de pasare etc., scrie Mediafax, citand Daily Mail.

In timp ce se presupune ca decizia organismului european va afecta site-uri si firme mari de produse care promit pierderea in greutate, dieteticienii se mentin reticenti in privinta schimbarilor.

Potrivit acestora, multe dintre produsele regasite pe listele nou aprobate sunt ingrediente procesate, iar multe mancaruri evident benefice nu pot ridica indoieli privind efectele asupra sanatatii, ca de exemplu sucul de rosii, mierea, semintele de dovlec si broccoli.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...