Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SiguranȚA: aditivii alimentari, mai sanatosi decat broccoli

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Mediafax) Uniunea Europeana a autorizat pentru spatiul comunitar o serie de reguli privind

alimentatia sanatoasa, pentru a desfiinta perceptiile false sau nedovedite asupra mancarurilor si a bauturilor, precum promisiunile de pierdere in greutate sau cele privind buna functionare mintala sau sanatatea inimii.

Regulile de Nutritie si Sanatate facute publice de Uniunea Europeana privind alimentatia sanatoasa demonteaza exemplele clasice de „regim sanatos”, precum fructele, legumele, pestele gras, ouale, carnea de pasare etc., scrie Mediafax, citand Daily Mail.

In timp ce se presupune ca decizia organismului european va afecta site-uri si firme mari de produse care promit pierderea in greutate, dieteticienii se mentin reticenti in privinta schimbarilor.

Potrivit acestora, multe dintre produsele regasite pe listele nou aprobate sunt ingrediente procesate, iar multe mancaruri evident benefice nu pot ridica indoieli privind efectele asupra sanatatii, ca de exemplu sucul de rosii, mierea, semintele de dovlec si broccoli.

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...