Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SiguranȚA: aditivii alimentari, mai sanatosi decat broccoli

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Mediafax) Uniunea Europeana a autorizat pentru spatiul comunitar o serie de reguli privind

alimentatia sanatoasa, pentru a desfiinta perceptiile false sau nedovedite asupra mancarurilor si a bauturilor, precum promisiunile de pierdere in greutate sau cele privind buna functionare mintala sau sanatatea inimii.

Regulile de Nutritie si Sanatate facute publice de Uniunea Europeana privind alimentatia sanatoasa demonteaza exemplele clasice de „regim sanatos”, precum fructele, legumele, pestele gras, ouale, carnea de pasare etc., scrie Mediafax, citand Daily Mail.

In timp ce se presupune ca decizia organismului european va afecta site-uri si firme mari de produse care promit pierderea in greutate, dieteticienii se mentin reticenti in privinta schimbarilor.

Potrivit acestora, multe dintre produsele regasite pe listele nou aprobate sunt ingrediente procesate, iar multe mancaruri evident benefice nu pot ridica indoieli privind efectele asupra sanatatii, ca de exemplu sucul de rosii, mierea, semintele de dovlec si broccoli.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...