Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SiguranȚA: focar de trichineloza in ialomita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Trei persoane din comuna Grivita, judetul Ialomita au fost internate la Spitalul Matei Bals din Capitala, dupa ce au consumat carne de porc infestata cu trichinella.

In urma anchetei desfasurate de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Ialomita, s-a constatat ca proprietarul unei exploatatii din respectiva localitate a sacrificat, in data de 14 decembrie 2012, un porc din gospodaria proprie, pentru care nu a solicitat efectuarea examenului trichineloscopic, intreaga cantitate de carne rezultata fiind dirijata spre consumul exclusiv familial.

Dupa o luna, trei persoane din respectiva gospodarie, care contactasera boala in urma consumului de carne infestata, au fost internate, cu semne clinice de boala. Carnea ramasa a fost confiscata si denaturata, fiind dirijata spre incinerare la incineratorul D.S.V.S.A. Ialomita.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...