Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SiguranȚA: focar de trichineloza in ialomita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Trei persoane din comuna Grivita, judetul Ialomita au fost internate la Spitalul Matei Bals din Capitala, dupa ce au consumat carne de porc infestata cu trichinella.

In urma anchetei desfasurate de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Ialomita, s-a constatat ca proprietarul unei exploatatii din respectiva localitate a sacrificat, in data de 14 decembrie 2012, un porc din gospodaria proprie, pentru care nu a solicitat efectuarea examenului trichineloscopic, intreaga cantitate de carne rezultata fiind dirijata spre consumul exclusiv familial.

Dupa o luna, trei persoane din respectiva gospodarie, care contactasera boala in urma consumului de carne infestata, au fost internate, cu semne clinice de boala. Carnea ramasa a fost confiscata si denaturata, fiind dirijata spre incinerare la incineratorul D.S.V.S.A. Ialomita.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....