Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SiguranȚA: focar de trichineloza in ialomita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Trei persoane din comuna Grivita, judetul Ialomita au fost internate la Spitalul Matei Bals din Capitala, dupa ce au consumat carne de porc infestata cu trichinella.

In urma anchetei desfasurate de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Ialomita, s-a constatat ca proprietarul unei exploatatii din respectiva localitate a sacrificat, in data de 14 decembrie 2012, un porc din gospodaria proprie, pentru care nu a solicitat efectuarea examenului trichineloscopic, intreaga cantitate de carne rezultata fiind dirijata spre consumul exclusiv familial.

Dupa o luna, trei persoane din respectiva gospodarie, care contactasera boala in urma consumului de carne infestata, au fost internate, cu semne clinice de boala. Carnea ramasa a fost confiscata si denaturata, fiind dirijata spre incinerare la incineratorul D.S.V.S.A. Ialomita.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...