Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SiguranȚA: In decembrie, dsv-arges a confiscat tone de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Luna decembrie a fost una prolifica in controale pentru inspectorii din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arges.

S-au efectuat 997 de verificari pentru supravegherea starii de sanatate a animalelor si a sanatatii publice.
Cele mai multe, si anume 664, au fost facute in gospodariile populatiei, pentru constatarea starii de sanatate si identificarea animalelor.

Restaurantele, fast-foodurile, fabricile de preparare a carnii, hypermarketurile, depozitele alimentare, magazinele alimentare si laboratoarele de cofetarie – patiserie au fost controlate de inspectori.

S-au aplicat 14 sanctiuni contraventionale, din care 8 avertismente scrise, pentru urmatoarele nereguli: echipament sanitar incomplet pentru protectia alimentelor si intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de depozitare, noteaza curierul.ro.

S-au dat si 6 amenzi, in valoare totala de 5.200 lei, pentru: manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare; comercializarea de produse alimentare in spatii necorespunzatoare si fara respectarea conditiilor de igiena; nerespectarea normelor privind intretinerea spatiilor de depozitare si valorificare a produselor alimentare; ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare; nerespectarea normelor privind conditiile de depozitare a produselor alimentare.

In cursul lunii decembrie, au fost confiscate si scoase din consumul public, fiindca expirasera, urmatoarele cantitati si sortimente de produse alimentare: carne – 5.393 kg, preparate carne – 7.812 kg, peste – 2.834 kg, preparate peste – 10 kg, lapte – 44 l, produse lactate – 7.507 kg, oua – 11.495 bucati, conserve – 17 bucati, alte produse -3.209 kg.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...