Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SiguranȚA: In decembrie, dsv-arges a confiscat tone de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Luna decembrie a fost una prolifica in controale pentru inspectorii din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arges.

S-au efectuat 997 de verificari pentru supravegherea starii de sanatate a animalelor si a sanatatii publice.
Cele mai multe, si anume 664, au fost facute in gospodariile populatiei, pentru constatarea starii de sanatate si identificarea animalelor.

Restaurantele, fast-foodurile, fabricile de preparare a carnii, hypermarketurile, depozitele alimentare, magazinele alimentare si laboratoarele de cofetarie – patiserie au fost controlate de inspectori.

S-au aplicat 14 sanctiuni contraventionale, din care 8 avertismente scrise, pentru urmatoarele nereguli: echipament sanitar incomplet pentru protectia alimentelor si intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de depozitare, noteaza curierul.ro.

S-au dat si 6 amenzi, in valoare totala de 5.200 lei, pentru: manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare; comercializarea de produse alimentare in spatii necorespunzatoare si fara respectarea conditiilor de igiena; nerespectarea normelor privind intretinerea spatiilor de depozitare si valorificare a produselor alimentare; ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare; nerespectarea normelor privind conditiile de depozitare a produselor alimentare.

In cursul lunii decembrie, au fost confiscate si scoase din consumul public, fiindca expirasera, urmatoarele cantitati si sortimente de produse alimentare: carne – 5.393 kg, preparate carne – 7.812 kg, peste – 2.834 kg, preparate peste – 10 kg, lapte – 44 l, produse lactate – 7.507 kg, oua – 11.495 bucati, conserve – 17 bucati, alte produse -3.209 kg.

PPA identificat în hrana pentru porcii din fermele Chinei
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Furnizorul de hrană pentru animale din China, Tangrenshen Group, a raportat că prezența PPA a fost detectată într-una din unitățile sale producătoare de formule nutriționale pentru porci.   Potrivit Reuters, într-o declaratie făcută la Bursa de Valori din Shenzhen, compania a declarat ca boala a fost gasita in probele de...

3R Green: Putem atinge noile obiective de colectare și reciclare?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2018 din 17 iulie 2018 aduce  numeroase modificari  legislative in domeniul gestionarii ambalajelor  si  deseurilor  de  ambalaje,  avand  ca  scop  alinierea  legislatiei  Romaniei  la  cea  europeana  prin  impunerea  unor  decizii  economice  precum  ”plateste ...