Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SiguranȚA: In decembrie, dsv-arges a confiscat tone de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Luna decembrie a fost una prolifica in controale pentru inspectorii din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arges.

S-au efectuat 997 de verificari pentru supravegherea starii de sanatate a animalelor si a sanatatii publice.
Cele mai multe, si anume 664, au fost facute in gospodariile populatiei, pentru constatarea starii de sanatate si identificarea animalelor.

Restaurantele, fast-foodurile, fabricile de preparare a carnii, hypermarketurile, depozitele alimentare, magazinele alimentare si laboratoarele de cofetarie – patiserie au fost controlate de inspectori.

S-au aplicat 14 sanctiuni contraventionale, din care 8 avertismente scrise, pentru urmatoarele nereguli: echipament sanitar incomplet pentru protectia alimentelor si intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de depozitare, noteaza curierul.ro.

S-au dat si 6 amenzi, in valoare totala de 5.200 lei, pentru: manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare; comercializarea de produse alimentare in spatii necorespunzatoare si fara respectarea conditiilor de igiena; nerespectarea normelor privind intretinerea spatiilor de depozitare si valorificare a produselor alimentare; ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare; nerespectarea normelor privind conditiile de depozitare a produselor alimentare.

In cursul lunii decembrie, au fost confiscate si scoase din consumul public, fiindca expirasera, urmatoarele cantitati si sortimente de produse alimentare: carne – 5.393 kg, preparate carne – 7.812 kg, peste – 2.834 kg, preparate peste – 10 kg, lapte – 44 l, produse lactate – 7.507 kg, oua – 11.495 bucati, conserve – 17 bucati, alte produse -3.209 kg.

IFFA 2019-MesseFrankfurt este Partener Silver al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   luni, 19 februarie 2018

Cel mai mare târg internațional dedicat sectorului mondial al cărnii, IFFA 2019, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2019 în uriașele spații expoziționale ale MesseFrankurt, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. IFFA 2019 este reprezentat în România de firma Expo Sales Promotions, condusă de...

CopaCogeca: Nu sacrificați agricultura Europei, în afacerea Mercosur
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 19 februarie 2018

CopaCogeca a adresat președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitarea ca agricultura Uniunii Europene ”să nu fie vândută” în negocierile comerciale cu Mercosur. În textul oficial se arată:   ”Organismele agricole se opun mișcării UE de a acorda noi concesii agriculturii în schimbul câștigurilor...