Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SiguranȚA: la resita exista doar un singur centru de examinare trichineloscopica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Resitenii pot efectua examenele trichineloscopice pentru carnea de porc si vanat intr-un singur punct din municipiu, acreditat de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA).

Prin intermediul Radio Romania Resita, localnicii au fost informati ca in comunele si localitatile judetului Caras-Severin, medicii veterinari de libera practica, vor desfasura aceasta activitate, la sediile dispensarelor veterinare.

Singurul punct acreditat de D.S.V.S.A. Caras-Severin pentru examenul trichineloscopic al carnii de porc si vanat, din Municipiul Resita, este in Piata Sud la cabinetul veterinar al dr. Petrica Gaode – VETERIN PRAX, anunta reprezentantii directiei sanitare veterinare judetene, citati de postul local de radio.

Probele, recoltate si prezentate pentru examinare, sunt pilierii diafragmatici, musculatura intercostala, sau muschii falcilor. Tarifele pentru examinarea unei probe pentru detectia chisturilor si larvelor de Trichinella este de 9 lei + TVA, in cazul porcilor si de 18 lei + TVA, in cazul mistretului. Tarifele si orarul pentru medicii veterinari de libera practica, vor fi afisate la sediile dispensarelor sanitar-veterinare locale si comunale.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...