Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SiguranȚA: la resita exista doar un singur centru de examinare trichineloscopica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Resitenii pot efectua examenele trichineloscopice pentru carnea de porc si vanat intr-un singur punct din municipiu, acreditat de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA).

Prin intermediul Radio Romania Resita, localnicii au fost informati ca in comunele si localitatile judetului Caras-Severin, medicii veterinari de libera practica, vor desfasura aceasta activitate, la sediile dispensarelor veterinare.

Singurul punct acreditat de D.S.V.S.A. Caras-Severin pentru examenul trichineloscopic al carnii de porc si vanat, din Municipiul Resita, este in Piata Sud la cabinetul veterinar al dr. Petrica Gaode – VETERIN PRAX, anunta reprezentantii directiei sanitare veterinare judetene, citati de postul local de radio.

Probele, recoltate si prezentate pentru examinare, sunt pilierii diafragmatici, musculatura intercostala, sau muschii falcilor. Tarifele pentru examinarea unei probe pentru detectia chisturilor si larvelor de Trichinella este de 9 lei + TVA, in cazul porcilor si de 18 lei + TVA, in cazul mistretului. Tarifele si orarul pentru medicii veterinari de libera practica, vor fi afisate la sediile dispensarelor sanitar-veterinare locale si comunale.

PPA identificat în hrana pentru porcii din fermele Chinei
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Furnizorul de hrană pentru animale din China, Tangrenshen Group, a raportat că prezența PPA a fost detectată într-una din unitățile sale producătoare de formule nutriționale pentru porci.   Potrivit Reuters, într-o declaratie făcută la Bursa de Valori din Shenzhen, compania a declarat ca boala a fost gasita in probele de...

3R Green: Putem atinge noile obiective de colectare și reciclare?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2018 din 17 iulie 2018 aduce  numeroase modificari  legislative in domeniul gestionarii ambalajelor  si  deseurilor  de  ambalaje,  avand  ca  scop  alinierea  legislatiei  Romaniei  la  cea  europeana  prin  impunerea  unor  decizii  economice  precum  ”plateste ...