Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SiguranȚA: la resita exista doar un singur centru de examinare trichineloscopica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Resitenii pot efectua examenele trichineloscopice pentru carnea de porc si vanat intr-un singur punct din municipiu, acreditat de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA).

Prin intermediul Radio Romania Resita, localnicii au fost informati ca in comunele si localitatile judetului Caras-Severin, medicii veterinari de libera practica, vor desfasura aceasta activitate, la sediile dispensarelor veterinare.

Singurul punct acreditat de D.S.V.S.A. Caras-Severin pentru examenul trichineloscopic al carnii de porc si vanat, din Municipiul Resita, este in Piata Sud la cabinetul veterinar al dr. Petrica Gaode – VETERIN PRAX, anunta reprezentantii directiei sanitare veterinare judetene, citati de postul local de radio.

Probele, recoltate si prezentate pentru examinare, sunt pilierii diafragmatici, musculatura intercostala, sau muschii falcilor. Tarifele pentru examinarea unei probe pentru detectia chisturilor si larvelor de Trichinella este de 9 lei + TVA, in cazul porcilor si de 18 lei + TVA, in cazul mistretului. Tarifele si orarul pentru medicii veterinari de libera practica, vor fi afisate la sediile dispensarelor sanitar-veterinare locale si comunale.

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...