Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Simpozion româno-german pe teme de Industrie Alimentară

Autor: meatmilkluni, 21 noiembrie, 2016

„Soluţii Germane pentru Industria Alimentară din România” este titlul simpozionului organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană la hotelul Intercontinental în data de 22 noiembrie 2016, între orele 8:30 şi 15:00, în salaFortuna.

 

Simpozionul reprezintă cea de-a doua etapă a evenimentului, iniţiat şi finanţat de Ministerul Federal al Economiei şi Energiei din Germania, ce se adresează firmelor româneşti şi germane interesate să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul industriei alimentare și are ca scop promovarea pe plan local a tehnologiilor şi echipamentelor germane din acest domeniu. Costurile evenimentului sunt suportate integral de Ministerul Federal al Economiei şi Energiei din Germania prin programul său de promovare a firmelor mici şi mijlocii.

 

În deschiderea evenimentului vor vorbi Sebastian Metz, Directorul General al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane,Matthias Mau din partea Secției Economice a Ambasadei Republicii Federale Germania la București şi dr. EvelynMros, reprezentantul Oficiului Federal pentru Economie și Controlul Exporturilor

 

Prima etapă a constituit elaborarea unui studiu de specialitate de către Camera de Comerț şi Industrie Româno-Germană. Acesta are menirea de a familiariza companiile interesate din Germania cu realitatea si problemele cu care se confruntă domeniul industriei alimentare din România, precum şi cu situaţia concurenţei existente în ţara noastră pentru tipurile de tehnologii oferite de fiecare companie germană în parte.

 

Cea de-a treia etapă constituie întâlnirea efectivă a firmelor din Germania cu posibili parteneri, firme din România. Astfel în data de 23 noiembrie 2016 se vor organiza la hotel Intercontinental, sala Opera, întâlniri b2b de tipul bursă de cooperare între companiile româneşti şi cele germane interesate să participe la acest proiect.
În acest context, simpozionul vine în deschiderea delegației de afaceri și are ca scop stabilirea unor prime contacte între societățile din România interesate să cunoască tehnologiile germane în domeniul alimentar, specialiștii din România prezenți în sală și companiile germane. La manifestare vor fi prezenți reprezentanți ai Guvernului federal alături de experți germani şi români care vor expune atât aspectele legislative actuale, cât și soluții tehnice și experiențe concrete privind implementarea tehnologiilor germane din domeniul alimentar.

 

Domnul dr. Sorin Minea, președinte Romalimenta,va face o prognoză a industriei alimentare din România, domnul Norbert Reichl de la Food-Processing Initiative va prezenta performanța branșei construcţiilor de mașini şi instalații pentru industria alimentară din Germania.

 

În continuarea programului reprezentanţii firmelor germane participante la proiect îşi vor prezenta pe scurt tehnologiile cu care doresc să intre pe piaţa din România. În ultima parte, după pauza de prânz, domnul Tiarnán Ó hAimhirgín, vicepreşedinte Ursus Breweries SA, va relata despre experienţa şi planurile de dezvoltare ale Ursus în România, doamna Andreea Economu de la TPA România le va prezenta participanţilor câteva opţiuni de finanţare pentru investițiile în industria alimentară, iar domnul Christian Weident de la Stalfort. Legal. Tax. Audit va conchide cu o scurtă descriere a cadrului legislativ actual şi cu posibila dezvoltare a acestuia în viitor.

Centenarul Marii Uniri: Mesajul Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

România are o tradiție specifică și îndelungată (peste 100 ani) în ceea ce privește obținerea Salamului de Sibiu, tradiție care continuă și astăzi, prin prezența sa la toate târgurile de produse alimentare organizate în țară și prin comercializarea sa pe cele mai importante piețe naționale și...

Centenarul Marii Uniri: Mesajul Asociației pentru Promovarea Alimentului Românesc
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Acum, când, peste numai câteva zile, România va sărbători Ziua Națională și Centenarul Marii Uniri, Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc poate anunța cu mândrie atingera numarului de 100 de membri și o cifra de afaceri consolidata a membrilor de peste 2 miliarde de euro, in crestere cu 17% .   Tocmai de aceea,...