Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Simpozion-standarde si regulamente europene in etichetarea produselor alimentare

Autor: marți, 5 februarie, 2013

In ziua de 27 septembrie, la sediul central al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si in organizarea acestei institutii, s-a desfasurat Simpozionul cu titlul Standarde si regulamente europene in etichetarea produselor alimentare, eveniment la care agentia infoALIMENT si, implicit, infoFERMA si revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte au fost parteneri media.


Participare numeroasa, de prestigiu

Tema a generat un deosebit interes, simpozionul bucurandu-se de participarea numeroasa a reprezentantilor unor institutii de stat, ai mediului de afaceri si ai organizatiilor profesionale din industria alimentara, specialisti din domeniul sigurantei alimentare si ai protectiei consumatorului, reprezentanti ai retail-ului, precum si cadre de conducere ale principalelor companii de profil.

Pe lista vorbitorilor s-au regasit: Dan Dumitru- Presedinte al Camerei de Comert si Industrie-Ilfov, Mariana Suciu- Director General al Romexpo SA, Georges Ficher- Director Cooperare Internationala al Camerei de Comert si Industrie Paris, Dr. Coca Cardos- Medic Specialist Igiena in Ministerul Sanatatii, Marius Alexandru Dunca-Vicepresedinte al ANPC-LAREX, Gheorghe Mencinicopschi- Director al Institutului de Cercetari Alimentare, Dorin Cojocaru- Director executiv al APRIL, Teodora Aldescu- Director General al Asociatiei EcoR Partener, Damian Dragomir- Director al companiei Austria Biogarantie, Cristina David- Director Marketing Interagro SRL, Orest Mitroi- Director Divizie Retail, Eutron Invest Romania, Gabriel Carsofschi- Director de Vanzari al Imark Sistem SRL, Iulian Albu- Manager de Calitate al SC Romania Hypermarche SA si Florian Capatana- Director de Calitate si Corporate Affairs, Carrefour Romania.

Teme de strict interes, discutii aprinse

Dupa cuvantul de bun venit rostit de domnul Dan Dumitru, au urmat prezentarea temelor, precum si numeroasele luari de cuvant ale celor prezenti. Dintre cele mai importante, evidentiem pe aceea a doamnei Coca Cardos, care a detailat noutatile Regulamentului CE 432/2012, si a vicepresedintele ANPC, Marius Dunca, acela care a vorbit despre Stabilirea conformitatii produselor alimentara de provenienta autohtona si straina, prezentand cateva studii de caz.

De departe, cel mai apreciat discurs a fost acela al domnului Dorin Cojocaru, Directorul executiv al APRIL si reprezentant ad interim al Romalimenta. Acesta a definit Regulamentul CE ca fiind mai mult un exercitiu de marketing, prin indicarea modului in care trebuie evidentiate anumite calitati ale produselor. Domnia sa a remarcat faptul ca Autoritatile, fie ele europene sau romanesti, mai mult incorseteaza producatorii, decat sa ii ajute, greul cazand tot pe aceia care au respectat si pana acum legislatia in vigoare si pe care o vor respecta si de acum incolo. Cine ii va verifica pe cei care activeaza pe piata neagra? Cine ii va verifica pe cei care vand la marginea drumului? In ce mod ne ajuta autoritatile sa faca ordine in privinta concurentei neloiale?, a intrebat retoric Dorin Cojocaru, fiind aplaudat frenetic, de asistenta.

Mai mult, atat el, cat si alti participanti au fost nemultumiti de faptul ca reprezentantii autoritatilor au parasit lucrarile Simpozionului inainte de terminarea lor, neprimind raspunsurile pe care le asteptau. Dorin Cojocaru a adaugat: Nimeni nu ne-a spus cum se va aplica legea, care va fi metodologia si care va fi gradul de toleranta al autoritatilor, gandind ca multi producatori au inca stocuri de ambalaje, vazandu-se nevoiti sa suporte costuri suplimentare. Și, iata, prin indiferenta si aroganta cu care ne trateaza, autoritatile demonstreaza inca o data prapastia care exista intre ele si producatori. La randul sau, Gheorghe Mencinicopschi a intrebat de ce reprezntantii Romaniei nu s-au implicat mai serios in elaborarea si negocierea noului Regulament, dar nici acesta nu a primit raspuns.

Ca o concluzie, sa spunem ca Simpozionul a fost binevenit, participantii luand cunostinta de noile reglementari europene. Ramane ca, in viitorul imediat, fiecare sa se descurce cum poate

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...

Simpozion-standarde si regulamente europene in etichetarea produselor alimentare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ziua de 27 septembrie, la sediul central al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si in organizarea acestei institutii, s-a desfasurat Simpozionul cu titlul Standarde si regulamente europene in etichetarea produselor alimentare, eveniment la care agentia infoALIMENT si, implicit, infoFERMA si revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte au fost parteneri media.


Participare numeroasa, de prestigiu

Tema a generat un deosebit interes, simpozionul bucurandu-se de participarea numeroasa a reprezentantilor unor institutii de stat, ai mediului de afaceri si ai organizatiilor profesionale din industria alimentara, specialisti din domeniul sigurantei alimentare si ai protectiei consumatorului, reprezentanti ai retail-ului, precum si cadre de conducere ale principalelor companii de profil.

Pe lista vorbitorilor s-au regasit: Dan Dumitru- Presedinte al Camerei de Comert si Industrie-Ilfov, Mariana Suciu- Director General al Romexpo SA, Georges Ficher- Director Cooperare Internationala al Camerei de Comert si Industrie Paris, Dr. Coca Cardos- Medic Specialist Igiena in Ministerul Sanatatii, Marius Alexandru Dunca-Vicepresedinte al ANPC-LAREX, Gheorghe Mencinicopschi- Director al Institutului de Cercetari Alimentare, Dorin Cojocaru- Director executiv al APRIL, Teodora Aldescu- Director General al Asociatiei EcoR Partener, Damian Dragomir- Director al companiei Austria Biogarantie, Cristina David- Director Marketing Interagro SRL, Orest Mitroi- Director Divizie Retail, Eutron Invest Romania, Gabriel Carsofschi- Director de Vanzari al Imark Sistem SRL, Iulian Albu- Manager de Calitate al SC Romania Hypermarche SA si Florian Capatana- Director de Calitate si Corporate Affairs, Carrefour Romania.

Teme de strict interes, discutii aprinse

Dupa cuvantul de bun venit rostit de domnul Dan Dumitru, au urmat prezentarea temelor, precum si numeroasele luari de cuvant ale celor prezenti. Dintre cele mai importante, evidentiem pe aceea a doamnei Coca Cardos, care a detailat noutatile Regulamentului CE 432/2012, si a vicepresedintele ANPC, Marius Dunca, acela care a vorbit despre Stabilirea conformitatii produselor alimentara de provenienta autohtona si straina, prezentand cateva studii de caz.

De departe, cel mai apreciat discurs a fost acela al domnului Dorin Cojocaru, Directorul executiv al APRIL si reprezentant ad interim al Romalimenta. Acesta a definit Regulamentul CE ca fiind mai mult un exercitiu de marketing, prin indicarea modului in care trebuie evidentiate anumite calitati ale produselor. Domnia sa a remarcat faptul ca Autoritatile, fie ele europene sau romanesti, mai mult incorseteaza producatorii, decat sa ii ajute, greul cazand tot pe aceia care au respectat si pana acum legislatia in vigoare si pe care o vor respecta si de acum incolo. Cine ii va verifica pe cei care activeaza pe piata neagra? Cine ii va verifica pe cei care vand la marginea drumului? In ce mod ne ajuta autoritatile sa faca ordine in privinta concurentei neloiale?, a intrebat retoric Dorin Cojocaru, fiind aplaudat frenetic, de asistenta.

Mai mult, atat el, cat si alti participanti au fost nemultumiti de faptul ca reprezentantii autoritatilor au parasit lucrarile Simpozionului inainte de terminarea lor, neprimind raspunsurile pe care le asteptau. Dorin Cojocaru a adaugat: Nimeni nu ne-a spus cum se va aplica legea, care va fi metodologia si care va fi gradul de toleranta al autoritatilor, gandind ca multi producatori au inca stocuri de ambalaje, vazandu-se nevoiti sa suporte costuri suplimentare. Și, iata, prin indiferenta si aroganta cu care ne trateaza, autoritatile demonstreaza inca o data prapastia care exista intre ele si producatori. La randul sau, Gheorghe Mencinicopschi a intrebat de ce reprezntantii Romaniei nu s-au implicat mai serios in elaborarea si negocierea noului Regulament, dar nici acesta nu a primit raspuns.

Ca o concluzie, sa spunem ca Simpozionul a fost binevenit, participantii luand cunostinta de noile reglementari europene. Ramane ca, in viitorul imediat, fiecare sa se descurce cum poate

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...

Hochland va participa la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Liderul național de pe piața brânzeturilor din România, Hochland, va participa și în acest an la Expo-zonferința Internațională Meat Milk, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Hochland Group   Compania Hochland a luat nastere in 1927, cand Georg Summer si Robert Reich au...

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...