Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sindalimenta organizează un miting de protest

Autor: Meat MIlkvineri, 5 decembrie, 2014

Potrivit unui comunicat primit la redacția revistei Fabrica de Carne, azi, Sindalimenta va organiza un miting de protest în fața Ministerului de Finanțe, ca urmare a deciziei de a nu se reduce TVA-ul la carne și produse din carne, dar și cu speranța că multe dintre neajunsurile din agroindustria României vor fi înlăturate.

În textul comunicatului, sindicaliștii conduși de domnul Dragoș Frumosu, se afirmă: Parlamentul României a respins reducerea TVA la carne și produse din carne; Românii merită să mănânce ieftin și sănătos; Nu vrem să plecăm din țară, vrem să trăim decent; TVA 24 %=Evaziune 50 %, guvernul știe?; Sectorul cărnii din România poate intra în faliment, Guvernul știe? Embargoul Rusiei distruge agricultura și industria alimentară a României, Guvernul știe? Țara este a românilor, nu a FMI, C.E. și Banca Mondială.

La miting sunt așteptați să participe fermieri din întreaga țară, conducătorii principalelor organizații profesionale din domeniu, dar și cetățeni care sunt așteptați să se alăture protestului la care nu se va face altceva decât să se dea glas nemulțumirilor care îi privesc și pe ei, luând în calcul faptul că sunt în joc securitatea și siguranța alimentară a populației.

Reamintim că, exact în aceste zile, delegațiile FMI, C.E. și a Băncii Mondiale se află la București pentru a negocia cu Guvernul Ponta termenii în care se va continua Acordul de împrumut financiar.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...