Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sindicatele din industria alimentară ameninţă cu proteste

Autor: Ilie Stoianvineri, 8 martie, 2013

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA) din România ameninţă cu proteste în stradă, dacă Guvernul nu va reuşi să convingă Fondul Monetar Internaţional de importanţa reducerii TVA la produsele alimentare, informează Agerpres.

„În condiţiile în care Guvernul României nu reuşeşte să convingă FMI de importanţa reducerii TVA la produsele alimentare, ne vom organiza, vom ieşi în stradă când FMI va negocia cu Guvernul României şi vom sta acolo ca să înţeleagă că România are nevoie de măsuri fiscale, de relaxare fiscală, pentru ca economia să se dezvolte. Nu vreau să sune a ameninţare, ci o spun din dorinţa ca această industrie alimentară să reziste”, a declarat, joi, preşedintele Federaţiei, Dragoş Frumosu.

Acesta a precizat că industria alimentară din România este foarte prost plătită, salariile în industrie fiind între 900 şi 1.100 de lei, iar din cauza condiţiilor economice actuale acestea nu pot fi majorate.

Preşedintele Federaţiei i-a cerut ministrului Agriculturii să iniţieze ‘un adevărat dialog social’ cu industria alimentară din România.

‘Vă rog, domnule ministru, ca dialogul social la nivelul industriei alimentare să fie adevărat, să-l facem pe subramuri, nu o mare adunare naţională, pentru că până acum nu a existat dialog social la nivelul industriei’, a adăugat acesta.

În opinia şefului Federaţiei, România a avut până acum numai impuneri de aliniere a preţurilor la gaze şi energie, nu şi impuneri în privinţa alinierii salariilor şi reducerii preţurilor la alimente.

‘Până acum ni s-a spus să ne aliniem preţurile la gaze, la energie electrică şi la combustibili, dar nu îmi amintesc să fi impus cineva reducerea TVA la alimentele de bază sau alinierea salariilor în România vis-a-vis de celelalte preţuri care intră în costul tuturor produselor’, a spus Dragoş Frumosu. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...

Sindicatele din industria alimentară ameninţă cu proteste

Autor: vineri, 8 martie, 2013

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA) din România ameninţă cu proteste în stradă, dacă Guvernul nu va reuşi să convingă Fondul Monetar Internaţional de importanţa reducerii TVA la produsele alimentare, informează Agerpres.

“În condiţiile în care Guvernul României nu reuşeşte să convingă FMI de importanţa reducerii TVA la produsele alimentare, ne vom organiza, vom ieşi în stradă când FMI va negocia cu Guvernul României şi vom sta acolo ca să înţeleagă că România are nevoie de măsuri fiscale, de relaxare fiscală, pentru ca economia să se dezvolte. Nu vreau să sune a ameninţare, ci o spun din dorinţa ca această industrie alimentară să reziste”, a declarat, joi, preşedintele Federaţiei, Dragoş Frumosu.

Acesta a precizat că industria alimentară din România este foarte prost plătită, salariile în industrie fiind între 900 şi 1.100 de lei, iar din cauza condiţiilor economice actuale acestea nu pot fi majorate.

Preşedintele Federaţiei i-a cerut ministrului Agriculturii să iniţieze ‘un adevărat dialog social’ cu industria alimentară din România.

‘Vă rog, domnule ministru, ca dialogul social la nivelul industriei alimentare să fie adevărat, să-l facem pe subramuri, nu o mare adunare naţională, pentru că până acum nu a existat dialog social la nivelul industriei’, a adăugat acesta.

În opinia şefului Federaţiei, România a avut până acum numai impuneri de aliniere a preţurilor la gaze şi energie, nu şi impuneri în privinţa alinierii salariilor şi reducerii preţurilor la alimente.

‘Până acum ni s-a spus să ne aliniem preţurile la gaze, la energie electrică şi la combustibili, dar nu îmi amintesc să fi impus cineva reducerea TVA la alimentele de bază sau alinierea salariilor în România vis-a-vis de celelalte preţuri care intră în costul tuturor produselor’, a spus Dragoş Frumosu. (Agerpres)

Transavia controlează integral lanțul de producție
Autor: Meat MIlk  /   joi, 22 ianuarie 2015

Transavia controlează integral lanțul de producție, ca urmare a investițiilor făcute în ultima perioadă, fapt care contribuie la menținerea companiei în poziția de lider al aviculturii românești. Primul pas a fost efectuat în anul 2011, când Transavia a înființat Divizia vegetală, devenind prima companie producătoare de carne din...

Khaled El Solh, Caroli Foods: Dorim o creștere de peste 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

”Dorim o creștere de peste 10 %, a declarat domnul Khaled El Solh, CEO al companiei Caroli Foods, într-un interviu acordat publicației Magazinul Progresiv, după ce, pentu anul trecut, a fost raportată o creştere de 20% a profitabilităţii, iar cifra de afaceri a depăşit pragul de 80 milioane euro în 2014. Referindu-se la evoluția...

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg, de opt ori mai mic decât, de exemplu, în Spania sau Franța. Din totalul consumului, doar 13% din peştele de pe piaţă este pescuit în apele româneşti sau crescut în fermele piscicole din ţara noastră. În condițiile în care 87 % din pește este importat, ajung în magazine...

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...