Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sindicatul spaniol solicită încetarea boicotului Danone

Autor: Nora Marinmiercuri, 8 noiembrie, 2017

Sindicatul UGT FICA din Spania, care reprezintă lucrătorii Danone, a cerut încetarea boicotului produselor Danone în Spania. Uniunea sindicală susține că mii de locuri de muncă din întreaga Spanie depind de compania multinațională.

 

Boicotul a apărut ca urmare a crizei politice în curs de desfășurare din Spania, care și-a văzut regiunea Cataluniei declarând independența, fapt ceea ce a dus la impunerea unor reguli directe de comercializare din partea guvernului național al Spaniei. Ca urmare, criza a dus la solicitarea boicotării produselor catalane în restul Spaniei.

 

Nu doar în Barcelona!

 

Întrucât Danone își are în Spania mai multe unități de producție, precum și un centru de cercetare și dezvoltare în orașul catalan Barcelona, ​​au fost făcute apeluri pentru boicotarea mărfurilor Danone în restul Spaniei.

 

Cu toate acestea, compania are și fabrici de producție și personal în Madrid, Asturias și Valencia, care furnizează celor peste 40.000 de magazine și celor peste 11 milioane de consumatori din întreaga țară, cu un portofoliu de peste 150 de produse.

 

Sindicatul a subliniat faptul că produsele Danone sunt fabricate pe întreg teritoriul Spaniei, atât în ​​diviziile sale de produse lactate, cât și în cele de apă și au solicitat încetarea imediată a oricărei forme de boicotare sau promovarea unui boicot care ar pune în pericol comercializarea normală a produselor Danone în întreaga țară.

 

Unilever și  Nestlé, afectate și ele

 

Pe Twitter, există apeluri de la ambele părți ale diviziunii pentru a boicota mărfurile catalane, dar și, dimpotrivă, bunurile spaniole, acest lucru extinzându-se la nivel mondial, pe măsură ce utilizatorii iau parte.

 

Alte companii care au legături cu produsele lactate, inclusiv Unilever și Nestlé, sunt, de asemenea, supuse apelului la boicotarea produselor din Catalonia, deși, și alte sindicate au subliniat eventualele daune asupra întregii țări și nu doar Catalonia, se afirmă într-o știre publicată de Dairy Reporter.

 

Ca notă personală, să subliniem faptul că tot ce se întâmplă acum în Catalonia și, cu precădere, ce se întâmplă cu firmele străine care activează acolo, poate fi o învățătură pentru românii iresponsabili care susțin izolarea României, ieșirea din Uniunea Europeană sau limitarea activității companiilor multinaționale sau nu, care au investit în România.

Brexit: Industria cărnii din UK va fi strivită de barierele vamale impuse de OMC
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 8 noiembrie 2017

Producătorii de carne din Marea Britanie spun că va fi greu, după Brexit, ieșind din UE fără o înțelegere comercială . În acest sens, organizațiile din sectorul cărnii au avertizat un comitet al parlamentului britanic că industria va suferi consecințe grave, în cazul în care Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană în martie...

Prin calitate, Danish Crown vrea să fie liderul modial al producției de cârnați
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 8 noiembrie 2017

Directorul executiv al DAT-Schaub-Danish Crown, Jan Roelsgaard, dorește câteva mari achiziții, în timp ce filiala daneză Crown își propune să devină cel mai bun producător de cârnați din lume.   ”Dacă există ceva bun de vânzare, vom cumpăra”, a declarat Roelsgaard pentru GlobalMeatNews,  după ce compania a vândut...