Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Singura cale de succes pentru companiile românești!

Autor: Ilie Stoianjoi, 8 martie, 2018

S-ar putea ca, la prima vedere, să nu vedeți nicio legătură între datele furnizate de Comisia Europeană, privind percepția românilor asupra Uniunii Europene, și activitatea pe care o desfășurați în fiecare zi. Cu toate acestea, legătura este mult mai strânsă decât v-ați închipui sau, mai ales, decât și-ar dori unii dintre dumneavoastră.

 

Așadar, potrivit Eurobarometrului, 66% dintre români sunt optimiști în legătură cu viitorul Uniunii Europene, însă 64 % cred că România se îndreaptă în direcția greșită.

 

56 % dintre români au încredere în Parlamentul European, în timp ce doar 16,8 % au încredere în Parlamentul național.

 

50 % au încredere în Comisia Europeană, adică, în guvernul european, însă doar 21 % au încredere în guvernul României.

 

Aceste date indică din nou faptul că românii gândesc corect, gândesc sănătos și profund. Mai ales, românii nu pun botul la zicerile patriotarde care îndeamnă, ba la izolare, ba chiar, la ieșirea țării din Uniunea Europeană, iar această idee este cea mai îngrijorătoare, pentru că este vehiculată din ce în ce mai des. Mai sunt și cei care îndeamnă la a urma modelul polonez, ceh sau ungar, și alea total pierzătoare, pentru România. Și drept dovadă, în Occident migrează românii, nu la Moscova, nu la Varșovia, nu la Praga și nici la Budapesta!

 

Pe românii care s-au săturat de prostiile de aici, fiți convinși că îi doare în cot de grupul de la Vișegrad, controlat totalmente de Rusia, și dacă își iau lumea în cap, se opresc la Madrid, Londra, Paris sau Roma! Vă spun: Cei care susțin astfel de idei, își doresc să facă din România un fel de Bielorusie a jafului total!

 

Unde este legătura cu ce faceți dumneavoastră? Păi, urmați modelul de gândire al românilor care, iată, acceptă faptul că, prin intrarea țării în Uniunea Europeană se cedează o parte din suveranitate. Și înțeleg lucrul ăsta pentru că nu au nici cea mai mică încredere în clasa politică de aici.

 

Ei simt și știu că legile Occidentului, așa imperfecte cum sunt ele, sunt mai bune decât cele de aici și cu mult mai bune decât cele de la Moscova, spre care unii se uită cu jind, sperând că sub oblăduirea rușilor vor putea fura mai abitir!

 

Știu că în Occident și în Uniunea Europeană ideea de stat de drept și ideea de justiție nu sunt vorbe goale, iar chestiile-astea două capătă  o extraordinar de mare importanță, de vreme ce au devenit deja condiționalități pentru acordarea fondurilor europene, după anul 2020. Și românii mai înțeleg că mediul de afaceri din Occident e cu mult mai eficient, mai liber și mai aducător de profit.

 

Așadar, de vreme ce aveți afaceri aici și vreți să le păstrați, adoptați de urgență valorile occidentale. Dezbărați-vă de balcanisme. Pentru că tehnologii aveți, adoptați cele mai occidentale și cele mai performante soluții de management și de marketing-publicitate și așa vă veți întări mărcile. Haideți ca, prin acceptarea valorilor occidentale, să ne construim propriul occident, integându-l celui adevărat. În acest fel, veți putea face față concurenței companiilor străine.

 

Păstrându-vă o gândire dâmbovițeano-ardeleneasco-moldovenească, ascultând și aplaudând tropetele patriotarde care fac apel la falsele valori, veți fi din ce în ce mai slabi și, drept consecință, România va fi din ce în ce mai slabă, pusă la pământ!

 

Nu uitați că singura modalitate de păstrare a identitatății naționale se pune în practică DOAR prin cultură. Dar afacerile trebuie să fie făcute după model occidental! Iar, la final, vă ofer și un argument istoric:

 

Până la cretina poezie a lui Enăchiță Văcărescu, de la începuturile secolului al XIX-lea, aceea cu ”Într-o grădină, lâng-o sulfină”… în ceea ce acum numim România nu era strop de cultură, în timp ce Europa de Vest dăduse deja genii peste genii, în toate domeniile. Până la Văcărescu, aici era pustiu, iar pustiul era pentru că sute de ani ne menținusem într-o bălteală slavo-greceasco-turcă. Și, mai ales, nu uitați că aceia care au clădit România modernă, începând cu revoluția de la 1848, și-au făcut studiile la Berlin, Paris și Viena, nu la Moscova!

Mergând ca pe un fir de ață
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 6 februarie 2019

Cred că lumea nu realizează ce se întâmplă cu adevărat; nici măcar cei implicați, nici măcar oamenii de afaceri! Mai ales, nu cred că realizează ce se pregătește, ce NI se pregătește. Parcă totul e făcut să ne pună la pământ, să dărâme tot. Luați cu lucrurile mărunte, cotidiene sau cu ochii în televizor la nesfârșitele...

Ce au în comun muzica rock, Cântarea României și Legea laptelui?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 4 ianuarie 2019

Ce se întâmplă în aceste zile cu tentativa de impunere a unei noi Legi a laptelui, definește perfect modul în care se desfășoară dialogul dintre autorități și mediul de afaceri: nimic; rien; niente; nicht; nothing; ничего, גאָרנישט!   Încă în vacanță fiind, tevatura asta îmi amintește de vremurile în...