Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sinteza controalelor efectuate în unităţi de comercializare a peştelui

Autor: Ilie Stoianvineri, 26 aprilie, 2013

În data de 25.04.2013, inspectori din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat o acţiune comună de control care a vizat unităţi de tip pescărie din Hala de peşte Obor, sector 2, Bucureşti. Echipele mixte de control au verificat un număr de 10 astfel de unităţi.

Pentru neconformităţile constatate: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor, etichetare necorespunzătoare a produselor etc., au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.200 lei, din care trei Avertismente.

De asemenea, au fost dispuse două termene pentru remedierea deficienţelor constatate. (dr. Ovidiu Zvorişteanu, director executiv ANSVSA)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...