Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Siretul, poluat de un abator de pasari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In comuna Prajesti, localitate situata la granita cu Municipiul Bacau, locuitorii reclama ca un abator de pasari varsa sangele si resturile pasarilor abatorizate, direct in raul Siret, printr-o conducta subterana.

Publicatia locala Contrasens informeaza ca resturile intrate in putrefactie raspandesc un miros greu de suportat de catre localnicii care privesc neputinciosi la afluentul Siretului, plin de apa murdara, sange si resturi de carne intrate in putrefactie.

Pentru ca igienizarea costa bani grei, pericolul in care se afla sanatatea oamenilor este ignorat, asemeni minimelor conditii de protectie a mediului. Teoretic, lichidul rezultat din productie trebuie prealabil curatat, filtrat si dezinfectat, inaintea deversarii in Siret.

Practica insa, tolerata de autoritati si aducatoare de bani patronilor straini, scurteaza traseul poluantilor prin intermediul unei conducte subterane greu depistatabile, bine ingropate. Traseul trece astfel pe un teren fara folosinta, iar raul Siret devine zilnic rosu, de la tonele de sange si resturi deversate. (TS)

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...