Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Siretul, poluat de un abator de pasari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In comuna Prajesti, localitate situata la granita cu Municipiul Bacau, locuitorii reclama ca un abator de pasari varsa sangele si resturile pasarilor abatorizate, direct in raul Siret, printr-o conducta subterana.

Publicatia locala Contrasens informeaza ca resturile intrate in putrefactie raspandesc un miros greu de suportat de catre localnicii care privesc neputinciosi la afluentul Siretului, plin de apa murdara, sange si resturi de carne intrate in putrefactie.

Pentru ca igienizarea costa bani grei, pericolul in care se afla sanatatea oamenilor este ignorat, asemeni minimelor conditii de protectie a mediului. Teoretic, lichidul rezultat din productie trebuie prealabil curatat, filtrat si dezinfectat, inaintea deversarii in Siret.

Practica insa, tolerata de autoritati si aducatoare de bani patronilor straini, scurteaza traseul poluantilor prin intermediul unei conducte subterane greu depistatabile, bine ingropate. Traseul trece astfel pe un teren fara folosinta, iar raul Siret devine zilnic rosu, de la tonele de sange si resturi deversate. (TS)

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...