Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Siretul, poluat de un abator de pasari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In comuna Prajesti, localitate situata la granita cu Municipiul Bacau, locuitorii reclama ca un abator de pasari varsa sangele si resturile pasarilor abatorizate, direct in raul Siret, printr-o conducta subterana.

Publicatia locala Contrasens informeaza ca resturile intrate in putrefactie raspandesc un miros greu de suportat de catre localnicii care privesc neputinciosi la afluentul Siretului, plin de apa murdara, sange si resturi de carne intrate in putrefactie.

Pentru ca igienizarea costa bani grei, pericolul in care se afla sanatatea oamenilor este ignorat, asemeni minimelor conditii de protectie a mediului. Teoretic, lichidul rezultat din productie trebuie prealabil curatat, filtrat si dezinfectat, inaintea deversarii in Siret.

Practica insa, tolerata de autoritati si aducatoare de bani patronilor straini, scurteaza traseul poluantilor prin intermediul unei conducte subterane greu depistatabile, bine ingropate. Traseul trece astfel pe un teren fara folosinta, iar raul Siret devine zilnic rosu, de la tonele de sange si resturi deversate. (TS)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...