Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Siretul, poluat de un abator de pasari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In comuna Prajesti, localitate situata la granita cu Municipiul Bacau, locuitorii reclama ca un abator de pasari varsa sangele si resturile pasarilor abatorizate, direct in raul Siret, printr-o conducta subterana.

Publicatia locala Contrasens informeaza ca resturile intrate in putrefactie raspandesc un miros greu de suportat de catre localnicii care privesc neputinciosi la afluentul Siretului, plin de apa murdara, sange si resturi de carne intrate in putrefactie.

Pentru ca igienizarea costa bani grei, pericolul in care se afla sanatatea oamenilor este ignorat, asemeni minimelor conditii de protectie a mediului. Teoretic, lichidul rezultat din productie trebuie prealabil curatat, filtrat si dezinfectat, inaintea deversarii in Siret.

Practica insa, tolerata de autoritati si aducatoare de bani patronilor straini, scurteaza traseul poluantilor prin intermediul unei conducte subterane greu depistatabile, bine ingropate. Traseul trece astfel pe un teren fara folosinta, iar raul Siret devine zilnic rosu, de la tonele de sange si resturi deversate. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...