Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sisteme robotizate de hrănire a porcinelor

Autor: Miruna Sorescuvineri, 6 octombrie, 2017

Sistemele de hrănire pentru porcine implică tipul și forma furajelor, precum și modul în care acestea sunt furnizate acestora. Principalul tip de hrană pentru porcine în unele ferme, de pildă, este în stare uscată: cerealele au fost măcinate și amestecate cu alte ingrediente uscate pentru a forma o hrană completă. Livrarea hranei pentru animale, prin intermediul unui sistem de aplicare a hranei pentru lichide, nu este generalizată, dar este mult mai populară în alte zone ale lumii, în special în Europa.

 

Alimentatorul, gestionat diferențiat

 

Alți producători utilizează un amestec de ambele tipuri, în care este furnizată o hrană lichidă, cum ar fi zerul, împreună cu o hrană uscată completă. Toate aceste sisteme au meritele și provocările lor, însă, în ultimul timp au fost dezvoltate noi tehnologii, cum ar fi sistemele de hrănire computerizată, care permit modificări continue ale compoziției dietei livrate porcilor, pentru a se potrivi mai bine cu curbele lor de creștere dar și cu schimbarea cerințelor nutritive.

 

Pentru marea majoritate a producătorilor care utilizează furaje complete uscate, există o varietate de opțiuni de proiectare a feederului. Producătorii pot utiliza alimentatoare tradiționale uscate, alimentatoare uscate umede, alimentatoare rotunde sau alimentatoare de tuburi în toate fazele de producție. Fiecare tip de  alimentator trebuie să fie gestionat diferit și are propriile sale avantaje și dezavantaje.

 

Robotul, alegerea eficientă și fiabilă

 

Astăzi, mii de roboți hrănesc animale în diferite ferme și unități din șaptesprezece țări din întreaga lume. Succesul puternic al robotilor de hrănire provine de la satisfacerea cerințelor utilizatorilor care apreciază fiabilitatea, în condiții dificile. Funcțiile precise de livrare și funcțiile multiple ale calculatorului Pig Robot aduc o nouă dimensiune alimentării eficiente, în diferite unități de grajduri pentru porcine. Robotul de alimentare, care se deplasează pe șine, permite hrănirea optimă individuală, în conformitate cu diagramele, necesare pentru fiecare etapă a creșterii porcului.

 

Robotul oferă multe tehnici de livrare a hranei pentru animale, care pur și simplu nu sunt posibile cu alte sisteme de alimentare. Sistemul de alimentare cu ajutorul roboților oferă noi posibilități eficiente, dintre care cele mai importante sunt:

 

-Alimentația cu hrană a porcilor

-Posibilitatea utilizării verticale a diferitelor feed-uri

-Livrarea automată individuală a amestecului de furaje pentru fiecare scroafă care alăptează și livrarea automată a hranei disponibilă pentru purcei.

 

Hrana uscată

 

Un lucru important este acela că elementele de alimentare sunt amestecate în etapa de livrare, potrivit specificului hranei fiecărui animal. Astfel, robotul livrează alimentarea către grajduri, în funcție de sistemul utilizat, după cum urmează: întâi se pun alimentatoarele, apoi alimentatoarele de încetinire și, în final, alimentatoarele Ad lib. Alimentarea diagramei face posibilă alimentarea automată. În distribuția mobilă a hranei, robotul livrează o anumită cantitate de hrană, pe o anumită distanță, pe parcursul întregului său traseu.

 

Avantajele sistemului robotizat

 

Totuși, de ce este robotul o alegere eficientă și fiabilă pentru hrănirea porcilor? În primul rând, pentru că unghiul mic de cotitură face posibilă alunecarea chiar și în cele mai mici locuri, iar buncărul este umplut automat între orele de alimentare, acesta putând fi împărțit în patru compartimente de alimentare. În plus, materialul este rezistent la deteriorări.

 

Alte avantaje ale robotului sunt:

 

-Are un flux de alimentare excelent

-Calculatorul este ușor de utilizat, fiind bazat pe meniuri, funcționează cu baterii, iar sistemul de livrare extreme de précis alimentează amestecul de hrană, chiar la punctul de livrare al acesteia.

 

Robotul poate fi utilizat cu succes și în perioada de hrănire a purceilor înțărcați, întrucât: permite schimbarea alimentării culisante de la o alimentare la alta. În plus, hrana poate fi livrată alimentatoarelor automate în două moduri: un anumit amestec de furaje pentru un singur alimentator automat sau în unități mai mari, pentru suita completă. Distribuția hranei mobile cu ajutorul robotului reprezintă o soluție ideală pentru fermele mici, medii și mari.

Indagra 2018: Hormann prezintă noul robot de muls MonoBOX
Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Nelipsită de la târgul Indagra, compania Hormann își prezintă și în acest an soluțiile complete pentru fermierii români crescători de bovine de lapte și carne, inclusiv prin distribuția de tehnologii GEA.   Noutatea ediției, însă, o reprezintă noul robot de muls MonoBOX, de la același producător, GEA, o instalație...

GEA a realizat primul sistem din lume pentru detecția mastitei în timp real
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 8 octombrie 2018

Potrivit oficialilor GEA, citați de Dairy Global, compania susține că a dezvoltat primul sistem din lume pentru detectarea precoce a mastitei în timp real.   Compania declară că echipamentul DairyMilk M6850 utilizează o metodă robustă, pur fizică, brevetată, care funcționează pe principiul EPT (măsurând pragul de...