Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sistemul Beter Leven pentru procesarea cărnii de porc

Autor: Meat MIlkmarți, 29 aprilie, 2014

Majoritatea producătorilor olandezi de carne de porc vor folosi în curând doar materii prime care oferă garanţii minime privind bunăstarea animalelor, informează PigProgress.net.

Companiile alimentare care folosesc carne de porc procesată trebuie să urmeze aceleaşi etape ca şi cele respectate de cei care produc carne proaspătă, informează Agroazi.

De la începutul lui aprilie, cinci compania care folosesc carne de porc procesată au anunţat trecerea la carnea obţinută prin respectarea bunăstării animalelor până în 2015. Această trecere îi include pe producătorul de salată  Johma, magazinele de sandwichuri Subway, Bakker BartNH Hotels. Marca de carne procesată Qizin a anunţat că va face acelaşi lucru până la sfârşitului 2016.
În primă instanţă, supermarketurile au ales să vndă doar carne care respectă condiţiile de bunăstare ale animalelor.

Bunăstarea animalelor este garantată prin schema „Beter Leven”, lansată în 2007, în cadrul căreia au fost elaborate standarde de bunăstarea animalelor. Astfel, o strea garantează păstrarea unui nivel minim de bunăstare a alimentelor, trei stele sunt echivalente cu producţia organică. Schema există şi pentru păsări, pui pentru carne, vaci, viţei şi iepuri.(Mai multe, pe www.agroazi.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...