Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sistemul de irigații refăcut cu investiții chinezești

Autor: Ilie Stoianluni, 2 septembrie, 2013

În data de 30 august 2013, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a avut loc o întâlnire între secretarul de stat Achim Irimescu, Alexandru Mănăstireanu, președintele Autorității Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) și delegația chineză  formată din reprezentanţi ai Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei din Republica Chineză (AQSIQ).

Această întâlnire a avut loc în contextul Memorandumului de înţelegere privind sănătatea animalelor şi siguranţa alimentelor şi a Protocoalelor privind exportul de carne de porc şi a bovinelor vii din România în Republica Populară Chineză, semnat de către preşedintele ANSVSA şi viceministrul AQSIQ.

Secretarul de stat, Achim Irimescu a confirmat dorința părții române în extinderea cooperării în domeniul agriculturii. Astfel se are în vedere chiar posibilitatea modernizării sistemului de irigații din România cu investiții chinezești. Totodată, se dorește creșterea prezenței românesți pe piețele chineze, piețe cu un necesar foarte mare, cu cât mai multe produse alimentare și de bună calitate.(Biroul de Presă al MADR)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...