Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sistemul VIV ACTIV – prin Nutristar Romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sistemul VIV ACTIV este dezvoltat de CCPA – Franta, un proiect care a presupus peste opt ani de testari. Produsele VIV ACTIV sunt: Rumiviv, pentru diete bogate in proteine slubile; Amiviv, pentru diete echilibrate in proteine, bogate in energie solubila si conditii acidogenice, si Turboviv, pentru diete bogate in fibre si grasimi. Compozitia produselor are la baza extracte de plante si adaosuri de vitamine si minerale.

EFECTE:
1.Cresterea valorii proteinelor prin 2 directii:
Sistemul VIV ACTIV protejeaza proteinele din ratie, acestea regasindu-se in cantitate mai mare, la nivel intestinal. Astfel, are loc cresterea nivelului proteinelor By-pass. De asemenea, extractele de plante stimuleaza productia de proteine de origine microbiana, in rumen.
2.Securizarea amidonului din ratie. Digestie inbunatatita a nutretului, datorita unei valorificari ridicate a amidonului din ratie si a securizarii sale. Scade astfel riscul acidozei metabolice, controland mai bine pH-ul ruminal, imbunatatindu-se indicii de reproductie.

In concluzie, prin acest sistem, se protejeaza proteinele si amidonul din ratie, impotriva disiparii/descompunerii la nivelul rumenului, precum si formarea de complexe, sub influenta extractelor din plante care protejeaza nutrientii.

Beneficii :
-pentru rumegatoarele din ingraasatorii(taurasi, berbecuti, etc.) se garanteaza un spor mai bun cu 5-10 la suta. De exemplu, pentru taurasii la ingrasat se garanteaza un spor suplimentar de 40-70 de grame pe zi.
Productia de lapte creste cu 6-8 %.
Scade riscul de acidoza.
Se imbunatatesc indicii de reproductte
Rentabilitate a produsului de 1:8 (opt lei castigati la unul investit)

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...