Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sistemul VIV ACTIV – prin Nutristar Romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sistemul VIV ACTIV este dezvoltat de CCPA – Franta, un proiect care a presupus peste opt ani de testari. Produsele VIV ACTIV sunt: Rumiviv, pentru diete bogate in proteine slubile; Amiviv, pentru diete echilibrate in proteine, bogate in energie solubila si conditii acidogenice, si Turboviv, pentru diete bogate in fibre si grasimi. Compozitia produselor are la baza extracte de plante si adaosuri de vitamine si minerale.

EFECTE:
1.Cresterea valorii proteinelor prin 2 directii:
Sistemul VIV ACTIV protejeaza proteinele din ratie, acestea regasindu-se in cantitate mai mare, la nivel intestinal. Astfel, are loc cresterea nivelului proteinelor By-pass. De asemenea, extractele de plante stimuleaza productia de proteine de origine microbiana, in rumen.
2.Securizarea amidonului din ratie. Digestie inbunatatita a nutretului, datorita unei valorificari ridicate a amidonului din ratie si a securizarii sale. Scade astfel riscul acidozei metabolice, controland mai bine pH-ul ruminal, imbunatatindu-se indicii de reproductie.

In concluzie, prin acest sistem, se protejeaza proteinele si amidonul din ratie, impotriva disiparii/descompunerii la nivelul rumenului, precum si formarea de complexe, sub influenta extractelor din plante care protejeaza nutrientii.

Beneficii :
-pentru rumegatoarele din ingraasatorii(taurasi, berbecuti, etc.) se garanteaza un spor mai bun cu 5-10 la suta. De exemplu, pentru taurasii la ingrasat se garanteaza un spor suplimentar de 40-70 de grame pe zi.
Productia de lapte creste cu 6-8 %.
Scade riscul de acidoza.
Se imbunatatesc indicii de reproductte
Rentabilitate a produsului de 1:8 (opt lei castigati la unul investit)

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...