Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sistemul VIV ACTIV – prin Nutristar Romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sistemul VIV ACTIV este dezvoltat de CCPA – Franta, un proiect care a presupus peste opt ani de testari. Produsele VIV ACTIV sunt: Rumiviv, pentru diete bogate in proteine slubile; Amiviv, pentru diete echilibrate in proteine, bogate in energie solubila si conditii acidogenice, si Turboviv, pentru diete bogate in fibre si grasimi. Compozitia produselor are la baza extracte de plante si adaosuri de vitamine si minerale.

EFECTE:
1.Cresterea valorii proteinelor prin 2 directii:
Sistemul VIV ACTIV protejeaza proteinele din ratie, acestea regasindu-se in cantitate mai mare, la nivel intestinal. Astfel, are loc cresterea nivelului proteinelor By-pass. De asemenea, extractele de plante stimuleaza productia de proteine de origine microbiana, in rumen.
2.Securizarea amidonului din ratie. Digestie inbunatatita a nutretului, datorita unei valorificari ridicate a amidonului din ratie si a securizarii sale. Scade astfel riscul acidozei metabolice, controland mai bine pH-ul ruminal, imbunatatindu-se indicii de reproductie.

In concluzie, prin acest sistem, se protejeaza proteinele si amidonul din ratie, impotriva disiparii/descompunerii la nivelul rumenului, precum si formarea de complexe, sub influenta extractelor din plante care protejeaza nutrientii.

Beneficii :
-pentru rumegatoarele din ingraasatorii(taurasi, berbecuti, etc.) se garanteaza un spor mai bun cu 5-10 la suta. De exemplu, pentru taurasii la ingrasat se garanteaza un spor suplimentar de 40-70 de grame pe zi.
Productia de lapte creste cu 6-8 %.
Scade riscul de acidoza.
Se imbunatatesc indicii de reproductte
Rentabilitate a produsului de 1:8 (opt lei castigati la unul investit)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...