Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Site-uri utile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 17 aprilie, 2013

http://www.acbcr.ro/

 

Portalul Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România atinge şi dezbate, în principal, nevoia unei strategii naţionale pe termen lung, în acest domeniu, ineficienţa şi inconsecvenţa  unor măsuri de sprijin pentru agricultură şi adaptarea greoaie a fermierilor români la condiţiile pieţei Uniunii Europene, faptul că aceste elemente fac din zootehnia românească un sector economic  fluctuant.

 

Vizitatorii pot găsi aici informaţii interesante, însoţite de cifre privind cadrul general referitor la creşterea  bovinelor  pentru  carne, în opinia administratorilor site-ului un spaţiu al zootehniei ce tinde să devină un sector important al agriculturii, cu un potenţial de dezvoltare deosebit. Aceştia sunt de părere că, dacă în urma cu 9-10 ani, nu existau în România ferme cu potenţial economic, specializate în creşterea bovinelor pentru carne, în ultimii ani tot mai mulţi crescători de animale se îndreaptă spre creşterea acestor rase, la reorientare contribuind condiţiile geoclimatice, suprafeţele mari de păşuni, problemele de pe piaţa laptelui şi cererea tot mai mare de carne de bovină pe piaţa Uniunii Europene, unde deficitul de carne de vită, în perioada 2007-2010, a fost de peste 300.000 t/an.

 

Nu lipsesc din paginile online ale site-ului date generale despre rasele bovinelor de carne crescute în România, evenimentele naţionale ale zootehniei autohtone şi internaţionale, la care reprezentanţii asociaţiei participă, şi susţinerea mediatică de care această organizaţie se bucură, îndeosebi  publicaţiile “Fabrica de Carne” şi “Industria cărnii”. Pagina alocată Galeriei Media include majoritatea evenimentelor internaţionale, în care sunt implicaţi toţi specialiştii din sectorul naţional zootehnic.

 

http://gammavet.ro/animale-de-ferma

 

Gamma Vet se adresează, prin intermediul propriului site, crescătorilor de animale de fermă (bovine, ovine, suine, păsări) oferind o gamă variată de produse medical veterinare, pe care le prezintă “la preţuri competitive şi un înalt standard calitativ”. Produsele respectă legile europene de siguranţă alimentară, igienă şi bunăstare a animalelor, iar Gamma Vet asigură, de asemenea, consultanţă gratuită în ceea ce priveşte dotarea fermelor noi sau modernizarea celor deja existente.

 

Vizitatorii pot să apeleze, accesând site-ul, la servicii medicale dedicate animalelor de fermă: radiologie, teste de laborator, teste de diagnostic, tratamente etc.

 

Este prezentat totodată un posibil program de parteneriat pe termen lung, alături de servicii de consultanță și ajutor în transformarea ideii doritorilor într-un proiect viabil, pentru următorii beneficiari eligibili:

 

  1. Microîntreprinderi (având mai putin de 10 angajaţi şi care realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale în valoare de până la 2 milioane euro, echivalent în lei);
  2. Persoane fizice (neînregistrate ca agenţi economici) –  care se vor angaja ca până la data semnării contractului de finanţare să se autorizeze cu un statut minim de persoană fizica autorizată şi să funcţioneze ca microîntreprinderi.

 

http://www.nppc.org/

 

Organizaţia americană The National Producer Pork Council (NPPC) prezintă în publicaţia online nppc.org problemele celor 43 de asociaţii de stat axate pe creşterea porcilor, vizând îndeosebi susţinerea oportunităţilor pentru succesul producătorilor de carne de porc din SUA. NPPC îşi asumă implicarea continuă în dezbaterea, emiterea şi aplicarea de norme legislative specifice acestei activităţi, în dezvoltarea profitului şi oportunităţilor economice pe piaţa cărnii de porc, în protecţia mijloacelor financiare a 67.000 de producători americani de carne de porc.

 

Vizitatorii paginii “Programe” a acestui site pot dobândi informaţii despre:

–         implicarea politică a Comitetului de Acţiune al NPPC, necesară activităţii de educaţie specifică şi sprijinului acordat candidaţilor politici;

–         acţiuni legislative privind dezvoltarea resurselor (LEADER);

–         susţinerea medicilor veterinari specializaţi în segmentul porcinelor;

–         strategii pentru susţinerea tinerilor lideri, la nivel federal;

–         Programul de burse în domeniu (Chicago Mercantile Exchange group);

–         asociaţiile de fermieri;

–         programe specifice dedicate bunăstării animalelor, derulate în sectorul creşterii porcilor.

(Autor: Teodora Chiorean)

InfoWeb-Ediția 23
Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

http://www.veterinarypharmacon.com/docs/507-Vet.drug-1-2010-6.pdf   Portalul aduce profesioniştilor din domeniul sanitar-veterinar un eficient Ghid de calcule uzuale pentru practicianul veterinar. Informaţiile vin în întâmpinarea celor interesaţi îndeosebi cu calcule uzuale în medicina veterinară. De corectitudinea acestor...

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

http://www.goat-meat.co.uk/ Este portalul unuia dintre cei mai cunoscuti crescatori de capre pentru carne, din Marea Britanie. Infiintata in anul 2000 si extinsa in 2005, ferma Goat-Meat s-a orientat catre exploatarea caprelor din rasa Boer Boer, rasa adusa din Africa de Sud, exemplare limitate in continutul de colesterol, cu o textura...

Site-uri utile

Autor: marți, 5 februarie, 2013

www.produits-latiers.com

La aceasta adresa web, fermierii, procesatorii si consumatorii finali de lapte pot vizualiza/aprecia/compara ceea ce, intr-una dintre paginile portalului, autorii numesc O lume a laptelui si a branzei. Pe langa sortimentele de lactate, prezente pe piata franceza si actualizate la zi, sunt expuse adevarate topuri cotidiene ale vanzarilor (pe produse, marci si zone geografice). Lista Les produits latiers de A a Z cuprinde peste 200 de produse din acest lant alimentar.

Spatiul rezervat pe site circuitelor de fabricatie, atinge – alaturat problemelor generale ce tin de productie, depozitare, transport sau comert cu amanuntul – actualizari sau neajunsuri ale mijloacelor tehnice (nominal, pentru fiecare produs sau grup de produse). Tot in acest capitol sunt abordate, simultan si in egala masura, probleme si sugestii privind conservarea lactatelor, adresate comerciantilor si consumatorilor finali. Reguli simple si stricte de pastrare a calitatii, indeosebi pentru produsele lactate cu perisabilitate ridicata. In acest context, sunt prezentate, teoretic si grafic, noile norme privind ambalarea si etichetarea, pentru fiecare produs/tip de ambalaj.

Rubrica Alimentatie si sanatate nu se sfieste sa ofere sfaturi, deopotriva consumatorilor si producatorilor. Daca primii sunt indrumati spre diete recomandate constitutiei si limitelor individuale patologice, procesatorii primesc consultanta privind continutul produselor dietetice (proteine, minerale, lipide etc.). Exista, spre exemplu, spatii cu diete rezervate gravidelor, varstnicilor sau sportivilor.

Fermierii au, in pagina rezervata exclusiv, posibilitatea de a consulta date la zi despre cel mai productiv septel european, gestionarea stricta a mediului (necesara, datorita existentei unui sistem majoritar ecologic), trasabilitate si furajare. In acest spatiu al portalului, se pune accent pe formarea crescatorilor de animale si o legatura onesta intre acestia si comercianti. Nu lipsesc paginile destinte locurilor de munca din industria lactatelor, relatia cu autoritatile comunitare privind desfasurarea comertului din UE si comertul extraunional, forumuri pentru profesionisti si consumatori.

www.control-lapte.ro

Este site-ul Fundatiei pentru Controlul Calitatii Laptelui (FCCL), fundatie independenta non-profit care se ocupa cu testarea calitatii laptelui materie prima, pentru plata si pentru controlul oficial al productiei. Fundatia a fost infiintata in anul 2003, in cadrul unui proiect romano-olandez si este condusa de un Consiliu Director, in care sunt reprezentati procesatorii si crescatorii de taurine, deopotriva.

Activitatea FCCL urmareste determinarea obiectiva a calitatii laptelui, cu scopul de a furniza aceste informatii fermierilor si procesatorilor, pentru imbunatatirea calitatii si platii laptelui, a respectarii normelor europene cu privire la standardele de calitate si de siguranta alimentara. Furnizarea informatiilor despre continutul laptelui fermierilor si organizatiilor de crescatori de taurine pentru realizarea activitatii de ameliorare si selectie, inclusiv pentru sistemul de management al fermei.

Portalul evidentiaza serviciile prestate de fundatie, prin intermediul laboratorului acreditat: analize pentru lapte si analize pentru furaje, echipamentele folosite pentru testare, informatii privind fluxul informatiilor specifice, dezavantajele conferite de slaba calitate a laptelui de-a lungul fluxului tehnologic.

www.parmalat.it

Pe site-ul unuia dintre cei mai titrati producatori de lactate va puteti deplasa, pentru cateva minute, intr-unul dintre spatiile de comunicare deschise publicului, asemenea industriei lactatelor din Peninsula. Recomandandu-se, fara modestie, unul dintre cei mai mari jucatori mondiali de pe piata lactatelor, Parmalat redacteaza, in acest jurnal online, pagini intregi pe teme privind valoarea alimentelor, nutritia corecta si bunastarea reala a consumatorilor.

Parmalat invita pe cei interesati sa dezbata problemele industriei laptelui sa isi exprime parerea cu privire la gestionarea problemelor cadru si sa se pronunte direct vizavi de calitate si posibilitatile ridicarii standardelor acesteia. Centrul de Cercetare si Nutritie Parmalat isi concentreaza activitatea pe potentialul acestor standarde.

Centrul de Cercetare al companiei se recomanda ca un spatiu de interactiune online – pe langa fermieri, procestori si consumatori – cu personalul din sanatate sau autori ai studiilor clinice alimentare. Totodata, Centrul de Cercetare al Parmalat prezinta deschis studiile pe propriile produse, rezultatele monitorizarii, a asistentei medicale de calitate. Nu lipsesc de pe site retetele produselor nutritionale si actualizarile din literatura stiintifica si medicala de specialitate, teme de interes din domeniul preventiei in industria lactatelor.

Raluca Voivozeanu este fondatorul PRIAevents
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 4 decembrie 2015

(Comunicat) Dupa ce mulți ani de zile a fost trend setter pe piața evenimentelor de business din România, Raluca Voivozeanu este, de la începutul anului 2015, fondatoarea PRIAevents, propriul brand de evenimente.   “Și de-a lungul acestui an de antreprenoriat rezultatele au fost pe măsura așteptărilor clienților noștri, care...

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 7 februarie 2014

http://www.icbmv.ro/ro/ Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de uz Veterinar prezintă publicului, prin intermediul acestui portal, informaţii privind legislaţia specifică, ştiri actualizate din domeniu, materiale privind farmacovigilenţa veterinară şi – nu în ultimul rând – date istorice şi...

Infoweb 25
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 26 iulie 2013

www.puidecarne.ro Este portalul care, pe lângă ofertele diverse de pui broiler, prezintă vizitatorilor informaţii interesante despre istoricul, hibridarea şi încrucişarea pentru provenienţă a indivizilor acestei specii, precum şi alte date specifice aviculturii axate pe producţia de carne. În spaţiul care abordează “cartea de...

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

http://www.acbcr.ro/   Portalul Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România atinge şi dezbate, în principal, nevoia unei strategii naţionale pe termen lung, în acest domeniu, ineficienţa şi inconsecvenţa  unor măsuri de sprijin pentru agricultură şi adaptarea greoaie a fermierilor români la condiţiile...

InfoWeb-Ediția 23
Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

http://www.veterinarypharmacon.com/docs/507-Vet.drug-1-2010-6.pdf   Portalul aduce profesioniştilor din domeniul sanitar-veterinar un eficient Ghid de calcule uzuale pentru practicianul veterinar. Informaţiile vin în întâmpinarea celor interesaţi îndeosebi cu calcule uzuale în medicina veterinară. De corectitudinea acestor...