Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Site-uri utile

Autor: marți, 5 februarie, 2013

http://www.rotaguido.it

Este unul dintre site-urile italiene de consultanta in domeniul zootehniei, cu solutii pentru proiectarea, respectiv punerea in aplicare a sistemelor si tehnologiilor specifice acestui sector:
– structuri si echipamente pentru cresterea rationala a vitelor, ovinelor si caprinelor;
– modele de exploatatii complete;
– solutii si proiecte pentru construirea instalatiilor de prelucrare a gunoiului de grajd, a biogazului si azotului rezultat.

Pagina dedicata cresterii rationale a bovinelor, ovinelor si caprinelor se prezinta ca un spatiu online atent la momentul de tranzitie si reinnoire, prin care trece fondul european al erbivorelor crescute pentru lapte. Se pune, in prezentarile online, accent pe trecerea vizibila si ireversibila de la caracterul arhaic si slujirea pastorala a acestui segment zootehnic la noile nevoi profesionale, intensive, ordonate tehnic.

Solutiile oferite aici, considerate simple, novatoare si usor aplicabile in sectorul lactatelor, sunt aduse in fata vizitatorilor sectorial, cu intentia participarii promotorilor la realizarea unei reale imbunatatiri tehnologice si a urgentarii procesului evolutiv din domeniu, la nivel european. In spatiile alocate proiectarii si sugestiilor tehnice, putem inspecta etalonul unui centru zootehnic modern, ce isi prezinta zonele functionale, dimensiunile si utilitatile necesare realei eficiente.

AcasăOrganizatie romano-elvetiana cu 20 de ani de experienta in solutii de dezvoltare, ROMCOM ofera intreprinderilor mici si mijlocii servicii de finantare, consultanta si instruire in domeniul afacerilor. Programul ROMCOM a demarat la Oradea, in anul 1991, la initiativa organizatiei Chrisliche Ostmission din Worb, Elvetia. In prezent, ROMCOM are birouri in Oradea, Timisoara, Zalau, Suceava si Galati.

Pe acest site, ROMCOM isi prezinta obiectivele privind sustinerea investitiilor de modernizare si retehnologizare din sectoarele de productie si servicii, cresterea volumului de activitate si a competitivitatii intreprinderilor din aceste sectoare. Ofera totodata consultanta pentru inceperea sau dezvoltarea unei afaceri, consultantii avand in portofoliu companii romanesti si internationale.

Prin intermediul propriului site, ROMCOM se deschide pentru:
– Consultanta la elaborarea planului de afaceri;
– Consultanta la elaborarea strategiei de marketing;
– Consultanta de brand si identitate de corporatie;
– Studii de piata;
– Identificarea unor potentiali parteneri de afaceri;
– Coaching.

Despre noiFundatia pentru Controlul Calitatii Laptelui (FCCL) este organizatie independenta, fara scop patrimonial, preocupata de testarea calitatii laptelui materie prima, pentru plata si pentru Controlul Oficial al Productiei. FCCL a fost infiintata in anul 2003, in cadrul unui proiect bilateral romano-olandez. Pe acest portal este prezentata activitatea curenta a fundatiei, ce urmareste determinarea obiectiva a calitatii laptelui, cu scopul de a transmite aceste informatii fermierilor si procesatorilor, pentru imbunatatirea calitatii si platii laptelui.

Sunt furnizate totodata, pe acest site, informatii cu privire la normele europene privind standardele de calitate si de siguranta alimentara, cat si despre continutul laptelui, pentru realizarea activitatii de ameliorare si selectie, dar si pentru sistemul da management al fermei. Accesand acest spatiu online, puteti intra in posesia ofertei de analize a Laboratorului Fundatiei pentru Controlul Calitatii Laptelui, care ofera fermierilor si producatorilor analize pentru lapte si pentru furaje.

Analize pentru lapte (testare lapte, verificare lapte, control calitate lapte): incarcatura germeni, numar celule somatice, punct de inghet (apa adaugata), substante inhibitorii (antibiotice), continut de grasime, proteine, cazeina, lactoza, substanta uscata negrasa, pH, uree.

Analize furaje, determinari fizico-chimice pentru cereale, nutreturi combinate, silozuri, fanuri, la urmatorii parametri: substanta uscata, u

Întâlniri de lucru la Berlin, cu ocazia târgului ”Săptămâna Verde”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Delegația oficială a României condusă de ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale Adrian OROS a avut o serie de întâlniri de lucru în prima zi a Târgului internațional pentru alimentație, agricultură și grădinărit Săptămâna Verde 2020, organizat la Berlin în perioada 17 - 26 ianuarie 2020.   În prima parte a...

Creșterea numărului de produse tradiționale atestate, analizată la MADR
Autor: meatmilk  /   luni, 20 ianuarie 2020

În data de 14 ianuarie 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurare a organizat o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanții conducerii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, cât și președinții filialelor acestei organizații cu reprezentativitate la nivel național, ai Asociației Bio...

Site-uri utile

Autor: Meat MIlkjoi, 31 ianuarie, 2013

http://www.goat-meat.co.uk/

Este portalul unuia dintre cei mai cunoscuti crescatori de capre pentru carne, din Marea Britanie. Infiintata in anul 2000 si extinsa in 2005, ferma Goat-Meat s-a orientat catre exploatarea caprelor din rasa Boer Boer, rasa adusa din Africa de Sud, exemplare limitate in continutul de colesterol, cu o textura deosebita si bogate in proteine. Administratorii fermei au optat, de la bun inceput, pentru cresterea in turma, inlaturand ideea cresterii (semi)intensive, chiar atunci cand numarul comenzilor a fost in crestere.

Dotata cu abator propriu, macelari-transatori profesionisti si o linie de prelucrare a carnii, exploatatia incearca sa onoreze majoritatea comenzilor. Toate animalele sunt nascute si crescute in incinta fermei, garantand astfel trasabilitatea carnii si standardele de calitate. De asemenea, suculenta si aroma carnii nu pot fi puse la indoiala, cata vreme sacrificarea exemplarelor are loc la varste cuprinse intre 6 si 18 luni.

Site-ul ofera vizitatorilor informatii interesante din domeniu: prezentari amanuntite a rasei Boer Boer, cursuri online de cresterea caprelor pentru carne si date pentru doritorii de consultanta telefonica. Una dintre pagini este dedicata micilor crescatori, doritori de servicii veterinare sau de consultanta specifica online.

http://www.iepuri.info/

Spatiu online consacrat crescatorilor de iepuri ofera, punctual si direct, informatii privind clasificarea si evolutia raselor, stadiul economic national privind piata de iepuri, date privind istoria, cresterea, investitiile in aceasta afacere sau dezbateri din acest domeniu. Nu lipsesc anunturile de vanzare, cumparare, prestari de servicii specifice si aplicatii genetice.

De asemenea, crescatorii incepatori ai iepurilor de casa au posibilitatea, prin intermediul imaginilor si articolelor publicate pe site, sa desluseasca problemele referitoare alimentatia/digestia animalelor. Sunt publicate studii de specialitate pentru cei care vor sa fie in tema cu elementele de selectie sau cu legatura dintre acestea si obtinerea unor familii de iepuri performeri.

Paginile alocate problemelor veterinare din acest domeniu zootehnic insista pe problema deratizarii eficiente a crescatoriilor, stiut fiind ca toate genurile de rozatoare omnivore mici sunt atrase de mediul favorabil (conditii de hrana si temperatura). Spatiile de informare veterinara se axeaza si pe alta problema importanta a crescatorilor: disfunctiile iepurilor producatori (infecunditate/infertilitate si sterilitate).

Multe alte materiale postate fac din acest site de specialitate unul deosebit, datorita temelor abordate: rolul vitaminelor in alimentatia iepurilor, stresul iepurilor (principala cauza de imbolnavire), castrarea iepurilor de casa, inseminarea artificiala, germinatia cerealelor pentru vitamine s.a.

http://www.icbmv.ro/Default.aspx

Site-ul Institutului pentru Controlul Produselor Biologice si Medicamentelor de Uz Veterinar (ICBMV) ofera vizitatorilor date privind aplicarea principalei misiuni a Institutului, ca autoritate europeana competenta: contributia la protejarea si promovarea sanatatii animalelor si implicit a sanatatii si protectiei consumatorului.

Gasim aici date privind activitatea Compartimentului Evaluare Produse Biologice, mandatat sa evalueze continutul documentatiilor tehnice, in conformitate cu prevederile legale, pentru emiterea autorizatiei de comercializare. Totodata pot fi accesate informatii referitoare la intocmirea notelor de completare a dosarelor tehnice cu documente, date suplimentare, dupa caz, pentru produsele imunologice/biologice evaluate si alte activitati ale acestui compartiment.

Sunt, de asemenea, prezentate, in detaliu, activitatile derulate de Biroul Evaluare Medicamente, Compartimentul Siguranta Postautorizare, Serviciul Control Produse Biologice, Serviciul Biochimie – Control si Evaluare Reagenti, Biroul Control Medicamente, Biocide si Alte Produse Veterinare, Compartimentul Autorizare si Compartimentul Control Fizico-chimic Materii Prime si Produse Finite, Evaluare Biocide. Ultimul compartiment are, printre altele, sub observatie Laboratorul national de referinta pentru aditivii utilizati in nutritia animalelor.

INS: Față de 2018, importul de lapte brut a scăzut cu 15 %
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Conform INS, in luna noiembrie 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 6,8% faţă de luna octombrie 2019 și cu 1,2% faţă de luna noiembrie 2018.   Cantitatea de lapte colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...

Participarea României la expoziția internațională “Săptămâna verde 2020”-Berlin
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Până pe data de 26 ianuarie 2020, se desfășoară la Berlin, Germania, expoziția „Săptămâna Verde 2020” (Grüne Woche). Anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)  participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul...

Dialog România-Kazahstan, pe teme agroalimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, l-a primit la sediul instituției pe ambasadorul Republicii Kazahstan în România, ES Nurbakh Rustemov. La întâlnire au participat secretarul de stat Emil Florian Dumitru precum și directori și experți ai direcțiilor de specialitate din cadrul MADR.   Scopul...

Întâlniri de lucru la Berlin, cu ocazia târgului ”Săptămâna Verde”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Delegația oficială a României condusă de ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale Adrian OROS a avut o serie de întâlniri de lucru în prima zi a Târgului internațional pentru alimentație, agricultură și grădinărit Săptămâna Verde 2020, organizat la Berlin în perioada 17 - 26 ianuarie 2020.   În prima parte a...

Creșterea numărului de produse tradiționale atestate, analizată la MADR
Autor: meatmilk  /   luni, 20 ianuarie 2020

În data de 14 ianuarie 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurare a organizat o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanții conducerii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, cât și președinții filialelor acestei organizații cu reprezentativitate la nivel național, ai Asociației Bio...