Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Site-uri utile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

http://www.aamp.com

Pagina Asociatiei Americane a Procesatorilor de Carne (AAMP), organizatie care se prezinta cea mai mare din America de Nord, avand drept obiectiv generos monitorizarea calitatii importurilor de carne pentru aceasta zona, inca din 1939. AAMP isi considera pagina, asemenea multor vizitatori, un forum deschis celor 1.300 de membri asociati mici si mijlocii (procesatori, abatoare, ambalatori, comercianti, operatori de catering), precum si non-membrilor interesati de acest segment al industriei carnii. Dintre temele importante dezbatute aici se desprind, pe langa evenimentele specifice organizate constant, analizele privind aplicarea sistemelor HACCP. Acestea constau in articole destinate documentarii stiintifice si tehnice; inregistrarile postate din domeniu proband teorii ale acestor sisteme.

O alta pagina importanta a site-ului abordeaza o tema importanta, nu doar spatiul nord-american: ceea ce specialistii din acel spatiu numesc nutrition labeling (etichetarea nutritionala). Convinsi de cunostintele consumatorilor privind valorile nutritive din alimentele pe care le consuma, AAMP considera obligatorie aplicarea etichetei nationale pe produsele din carne, competitivitatea comerciala fiind legata strans de explicitatea acesteia. Prin intermediul propriei baze de date, AAMP este deschisa membrilor si non-membrilor in furnizarea de date si calcule nutritionale, pentru produsele prezentate online. Este firesc garantata confidentialitatea rezultatelor obtinute prin intermediul unor metode de calcul aprobate, programul software Geneza indeplinind criteriile impuse de USDA si FDA.

http://www.acviatex.ro

Este portalul deschis consultantei pentru afaceri si management dedicat intreprinzatorilor din acvacultura, in vederea infiintarii sau modernizarii de exploatatii piscicole si/sau pentru obtinerea de finantari din surse nerambursabile ale Uniunii Europene si ale statului roman. Acvatex se doreste un pion in sustinerea dezvoltarii si implementarii, la nivelul firmelor romanesti, a celor mai noi performante si tehnologii de crestere a pestilor si a altor animale acvatice, in conditii de eficienta economica ridicata.

Sublinierea constanta a necesitatatii de cunostinte ridicate si expertiza la varf este asortata, in aceste pagini, cu tendinta clara manifestata de acvacultura spre tehnologiile (super)intensive. Prin intermediul site-ului, pot fi obtinute inclusiv informatii privind legatura directa dintre fluxul tehnologic existent in ferma de acvacultura nou infiintata/modernizata si proiectarea corespunzatoare a acesteia. Sunt prezentate vizitatorilor, pe langa rezultate statistice privind ponderea speciilor, in cadrul acvaculturii europene, date complete referitoare la ramurile acvaculturii autohtone:
1. Ciprincultura – cresterea pestilor apartinand familiei Cyprinidae (crap, amur alb, novac, caras, lin etc);
2. Salmonicultura – cresterea pestilor apatinand familiei Salmonidae (pastrav curcubeu, fantanel, pastrav indigen, somon etc);
3. Sturionicultura – (cega, pastruga, morun, nisetru etc);
4. Cresterea salaului, castigator al unui loc important in piscicultura Romaniei si al unui interes crescut din partea piscicultorilor.

http://www.porci-danezi.ro

Reprezentanta romana a Programului danez de crestere a porcilor DanBred International, situata in localitatea Slobozia-Arges, se adreseaza, prin intermediul acestui portal, crescatorilor romani de porci, cu sustinerea Comitetului National Danez pentru Cresterea Porcilor (National Comitee for Pig Production) si a Danske Slagterier. De altfel, Programul DanBred sustine, prin produsele si serviciile sale, activitatea crescatorilor de porci din intreaga lume. Rasele de porci daneze au fost exportate de DanBred Interntional (DBI) in mai mult de 35 de tari, iar un singur click pe o zona a hartii postate pe site ofera vizitatorilor adresa unui distribuitor local.

Inca din 1972, DBI detine porci din toate efectivele inregistrate in Danemarca. In stransa legatura cu National Commitee for Pig Production si Federation of Danish Pig Producer and Slaughterhouses, DBI a exportat si extins in Romania urmatoarele rase pure: Danish Landrace, Danish Large White, Danish Duroc, Danish Hampshire. Pe site, pot fi gasite date privind oferta de material seminal importat, pentru aceste rase, facuta de reprezentanta romana a DBI. Pagini separate ofera informatii cu privire la imbunatatirea raselor daneze de porci, efectivele nucleu de rasa pura si inmultire. Nu lipsesc informatiile privind baza genetica existenta, nivelul de sanatate al acestor porci, testarile efectuate si obiectivele Programului de crestere sustinut de catre DBI.

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

http://www.acbcr.ro/   Portalul Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România atinge şi dezbate, în principal, nevoia unei strategii naţionale pe termen lung, în acest domeniu, ineficienţa şi inconsecvenţa  unor măsuri de sprijin pentru agricultură şi adaptarea greoaie a fermierilor români la condiţiile...

InfoWeb-Ediția 23
Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

http://www.veterinarypharmacon.com/docs/507-Vet.drug-1-2010-6.pdf   Portalul aduce profesioniştilor din domeniul sanitar-veterinar un eficient Ghid de calcule uzuale pentru practicianul veterinar. Informaţiile vin în întâmpinarea celor interesaţi îndeosebi cu calcule uzuale în medicina veterinară. De corectitudinea acestor...