Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Site-uri utile

Autor: marți, 5 februarie, 2013

www.fronterra.com

Site-ul unuia dintre gigantii mondiali ai laptelui, concernul neo-zeelandez Fronterra este aproape de neocolit pentru cei care vor sa ia contact cu stirile si analizele de ultim moment efectuate atat pentru piata specifica a Noii Zeelande, cat, mai ales, la nivel global.
Desigur, site-ul abunda in informatii despre activitatea multinationalei, lucru absolut util, in conditiile in care, de operatiunile Fronterra depind cresteri sau descresteri ale afacerilor cu lactate pe plan mondial.
Pagina Fronterra cuprinde sectiuni de stiri, inovatii si tehnologii, sustenabilitate, ingrediente, foodservices, nutritie. Extrem de utile sunt analizele financiare publicate in sectiunea dedicata, analizele privitoare la evolutii ale pietei laptelui, precum si cele care au ca obiect activitatea de productie a laptelui, atat in fermele neo-zeelandeze, cat si pe plan global.
La fel de utile sunt analizele si previziunile legate de produse, pe categorii, ale brandurilor proprii, dar si ale concurentilor, analizele fiind structurate pe regiuni.
Nu lipsesc descrieri ale principiilor corporate, care stau la baza activitatii Frontera, prezentari de noi produse sau de noi tehnologii, ingrediente etc.

www.usdec.org

Site-ul oficial al US Dairy Export Council, de pe langa Departamentul de Stat pentru Agricultura al guvernului american reprezinta o poarta de informare despre evolutia industriei lactatelor din Statele Unite.
Site-ul este structurat pe patru mari capitole: branzeturi, deserturi, zer si lactoza. Fiecare dintre acestea contine analize de piata, materiale referitoare la siguranta alimentara, trimiteri la presa de specialitate pentru fiecare domeniu in parte.
Nu sunt omise descrieri de produs sau tehnologii, aplicatii si formule, precum si informatii nutritionale.
O sectiune speciala adiacenta este rezervata trimiterilor spre institutii de bussines in domeniul industriei lactatelor din America Latina, zona Caraibelor, Europa, Asia, Australia si Noua Zeelanda, precum si recomandari legislative privind pietele externe Statelor Unite.

www.formaggio.it

Universul branzeturilor italiene poate fi regasit pe site-ul dedicat. Extrem de bogat in informatii, site-ul face trimitere la fiecare regiune in parte a Italiei si la oferta fiecarei regiuni. Nu lipsesc multiplele trimiteri la produsele lactate traditionale, capitol la care branzarii italieni exceleaza.
Atat pentru amatori, cat si pentru profesionisti sunt oferite definitii de produs, sfaturi ale expertilor, detalii tehnice si tehnologice despre fabricarea branzeturilor italiene, analize de piata, analize comparative.
O sectiune speciala este alocata relatiei producatorilor italieni de branzeturi cu pietele externe, sub raportul legislatiei europene si a acreditarilor D.O.P.
Totodata, sunt prezentate date referitoare la burse de lapte si branzeturi, rate de schimb, evolutii ale pietei. Site-ul faciliteaza, insa, si contactarea producatorilor din Peninsula, atat pentru relatii de bussines, cat si pentru comenzi online.
Un capitol delicios este rezervat prezentarii activitatilor saloanelor de degustare si a actiunilor de sampling ale marilor sau micilor producatori de branza, dar si prezntarilor de curiozitati, cum ar fi apropierea consumului de bere si anumite sortimente de branzeturi sau formarea retetelor de branza cu miere.

Întâlniri de lucru la Berlin, cu ocazia târgului ”Săptămâna Verde”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Delegația oficială a României condusă de ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale Adrian OROS a avut o serie de întâlniri de lucru în prima zi a Târgului internațional pentru alimentație, agricultură și grădinărit Săptămâna Verde 2020, organizat la Berlin în perioada 17 - 26 ianuarie 2020.   În prima parte a...

Creșterea numărului de produse tradiționale atestate, analizată la MADR
Autor: meatmilk  /   luni, 20 ianuarie 2020

În data de 14 ianuarie 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurare a organizat o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanții conducerii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, cât și președinții filialelor acestei organizații cu reprezentativitate la nivel național, ai Asociației Bio...

Site-uri utile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

http://www.farmsanctuary.org

Este portalul asociatiei americane Farm Sanctuary, organizatie americana ce militeaza pentru bunastarea si protectia animalelor de ferma, pagini online deschise opiniilor comunitatilor de fermieri, veterinarilor si autoritatilor responsabile de confortul si sanatatea animalelor de ferma.

Calendarul evenimentelor incearca si reuseste sa faca legaturi organizatorice firesti si bine coordonate, cu ocazia implicarii directe a fermierilor in sustinerea sarbatorilor traditionale nationale, precum Ziua Recunostintei sau Jos Prasitoarele.

ªtirile locale zilnice vin cu informatii profesionale specifice, dar intr-o redactare ce poate atrage atentia si neprofesionistilor, mai cu seama celor interesati de turismul rural. Trebuie mentionat ca fermele nominalizate in cadrul acestui portal dispun de pensiuni turistice, spatii la fel de necesare precum silozurile de furaje.

Farm Sanctuary detine si cateva adaposturi, unde animalele neingrijite corespunzator de fermieri sau exemplarele aflate in suferinta, din cauza unor boli specifice, sunt cazate pana la decizia autoritatilor veterinare privind perspectiva acestor animale: refacerea prin tratament sau sacrificarea.

Mai sunt, de asemenea, prezentate legi si politici publice din domeniu, oferte de locuri de munca specifice, cereri si oferte de utilaje necesare fermierilor, simultan cu noutatile tehnice la zi, statistici privind livrarile si achizitiile materiilor prime de origine animala, probleme locale de protectie a mediului din exploatatii si a mediului inconjurator (harta cotidiana, de pe intregul teritoriu al SUA, a densitatii si localizarii animalelor de ferma).

www.anarz.eu/AnarzAdministratorSite/public/ANARZ.aspx

ANARZ este abrevierea si denumirea site-ului Agentiei pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie, institutie publica, cu personalitate juridica, finantata integral de la bugetul de stat, reorganizata in baza Hotararii Guvernului 834/2010, ce functioneaza in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. In paginile portalului acestei institutii, profesionistii gasesc informatii privind serviciile publice zonale ale Agentiei, evidenta zonelor defavorizate din Romania, documente gestionate si de interes public, informatii privind legislatia specifica.

Un punct de referinta abordat pe site il constituie Programele de ameliorare, pe specii. Alaturat Legii Zootehniei, isi gasesc loc pe aceasta pagina acte normative privind finantarea de la bugetul de stat a unor masuri pentru conservarea si utilizarea resurselor genetice animale in stare critica, in pericol de disparitie si a celor vulnerabile.

Pentru specialisti, ANARZ pune la dispozitie lista taurilor in exploatare autorizati din Romania, precum si legislatia europeana privind reproductia animalelor de ferma (bovine, ovine, caprine, suine), protejarea resurselor gnetice animale si modalitati de inregistrare a acestora.

www.asiar.ro

Pe acest site, isi prezinta cartea de vizita Asociatia Specialistilor de Industrie Alimentara din Romania, din invatamant, cercetare si productie (A.S.I.A.R.), infiintata in octombrie 2009 ca persoana juridica de drept privat, romana, fara scop patrimonial, avand ca scop promovarea industriei alimentare si a specialistilor de industrie alimentara din Romania.

Din A.S.I.A.R. fac parte facultati din cadrul institutiilor de invatamant superior din Romania, in care se desfasoara programe de studii de industrie alimentara, printre cele mai reprezentative numarandu-se:
– Universitatea de ªtiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara – Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare;
– Universitatea de ªtiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj Napoca – Facultatea de Agricultura;
– Universitatea de ªtiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti – Facultatea de Zootehnie si Facultatea de Medicina Veterinara.

Obiectivele publice de interes ale asociatiei, inscrise pe acest portal, par sa fie initiativele legislative in relatia cu Guvernul si Parlamentul, situarea industriei alimentare printre prioritatile economice ale Romaniei si implicarea directa in activitati de cercetare-dezvoltare-inovare si transfer tehnologic.

INS: Față de 2018, importul de lapte brut a scăzut cu 15 %
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Conform INS, in luna noiembrie 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 6,8% faţă de luna octombrie 2019 și cu 1,2% faţă de luna noiembrie 2018.   Cantitatea de lapte colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...

Participarea României la expoziția internațională “Săptămâna verde 2020”-Berlin
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Până pe data de 26 ianuarie 2020, se desfășoară la Berlin, Germania, expoziția „Săptămâna Verde 2020” (Grüne Woche). Anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)  participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul...

Dialog România-Kazahstan, pe teme agroalimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, l-a primit la sediul instituției pe ambasadorul Republicii Kazahstan în România, ES Nurbakh Rustemov. La întâlnire au participat secretarul de stat Emil Florian Dumitru precum și directori și experți ai direcțiilor de specialitate din cadrul MADR.   Scopul...

Întâlniri de lucru la Berlin, cu ocazia târgului ”Săptămâna Verde”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Delegația oficială a României condusă de ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale Adrian OROS a avut o serie de întâlniri de lucru în prima zi a Târgului internațional pentru alimentație, agricultură și grădinărit Săptămâna Verde 2020, organizat la Berlin în perioada 17 - 26 ianuarie 2020.   În prima parte a...

Creșterea numărului de produse tradiționale atestate, analizată la MADR
Autor: meatmilk  /   luni, 20 ianuarie 2020

În data de 14 ianuarie 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurare a organizat o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanții conducerii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, cât și președinții filialelor acestei organizații cu reprezentativitate la nivel național, ai Asociației Bio...