Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Siteuri utile

Autor: marți, 5 februarie, 2013

www.britishcheese.com:

Infiintat in 1995, Centrul britanic de consiliere pentru branzeturi se recomanda justificat, la Londra, Vocea branzei britanice. Organizatia este dedicata informarii si educarii consumatorilor de branza din Marea Britanie, promovand o dieta confortabila si echilibrata. Portalul britishcheese.com actualizeaza totodata informatii despre producatorii din domeniu, retete, despre cele peste 700 de sortimente de branzeturi sau (re)denumiri ale acestora.

Inscrierea in asociatie este deschisa tuturor producatorilor care produc mai mult de 100 de sortimente de branzeturi, iar calitatea de membru asociat poate fi atribuita distribuitorilor sau furnizorilor de ingrediente, condimente, ambalaje etc.

In pagina Educatie/Profesori, spatiu rezervat studiului, un numar semnificativ de materiale (inclusiv video) sunt postate in sprijinul cercetatorilor din marile unitati procesatoare si profesorilor interesati de prepararea practica a sortimentelor aflate pe piata britanica.

www.cota-lapte.ro:

Bine primit, la inceput, de administratorii marilor exploatatii, acest site prinde si la micii producatori carora li se adreseaza punctual. Sistemul cotei de lapte impus in Romania poate fi gestionat eficient cu ajutorul informatiilor economice si legislative din spatiul comunitar, cu privire la sectorul laptelui.

Accesand aceasta pagina, puteti importa date curente despre fermieri, producatori si Cota Manager, aplicatie care gestioneaza sistemul de cota, cu posibilitatea generarii rapoartelor, conform solicitarilor Directiei de Administrare a Cotei de Lapte (DACL). Este vorba de o aplicatie care se poate adapta si personaliza in functie de cerintele producatorilor de lapte.

Cota Manager cuprinde si prezinta aici, printre altele, evidente privind localitatile unde se fac colectarile de lapte, statele de plata lunare pentru localitati/centre de colectare, centralizatorul de plata generat lunar (pentru toate centrele de colectare. Tot aici, producatorii de lapte mai pot gasi informatii la zi despre taxe, achizitionarea laptelui, cerinte ale sistemului, rapoarte, Cota Laptelui in UE vs. Cota Laptelui in Romania.

www.asilromania.ro:

Pagina web a Asociatiei Specialistilor din Industria Laptelui (ASIL) prezinta contributia acestei organizatii, infiintata in 1995, la evidentierea si concretizarea potentialului tehnico-ingineresc si de specialitate, in folosul dezvoltarii activitatii stiintifice, de cercetare si proiectare, cu efect direct in progresul tehnico-economic al acestei subramuri industriale.

Sunt relevate si prezentate aici realizarea de legaturi cu organisme si specialisti din strainatate, in domeniul stiintei si ingineriei laptelui si produselor lactate. Totodata, asociatia organizeaza reuniuni cu caracter tehnico-stiintific pe teme de interes major, pentru industria laptelui din tara noastra.

Sunt prezentate publicatiile stiintifice publicate de ASIL, simultan cu demersurile facute de organizatie pentru obtinerea aprobarilor legale, necesare infiintarii unei edituri destinate publicarii de carte tehnico-stiintifica destinata, in particular, industriei laptelui.

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...

Prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2010
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Domnul Secretarul de Stat Alexandru Potor a participat la prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2020 în perioada 2017-2020.   Au mai fost prezenți la eveniment directorul general adjunct al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, Carmen Boteanu, experți din...

Siteuri utile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

http://bovinedecarne.ucoz.net/index/important/0-40

Portalul nou-infiintatei Asociatii Nationale a Crescatorilor de Bovine de Carne din Romania sintetizeaza, in rubricile sale, cele mai importante informatii referitoare la activitatea de crestere a bovinelor de rasa de carne, indeosebi din punctul de vedere al crescatorului de animale. Adoptand inclusiv date din literatura de specialitate, modalitatea de prezentare si informatiile de pe acest site se doresc imbunatatite, pe masura ce profesionistii cu experienta, dar si alte persoane interesate, isi vor aduce contributia. De-a lungul materialelor prezentate, cei ce au pus bazele asociatiei, in 15 februarie 2012, la Suceava, incearca si reusesc o abordare echidistanta fata de toate rasele de bovine de carne. Comentariul si rezultatele acestuia reusesc a fi destul de particularizate, incat crescatorii si pasionatii sa poata opta pentru acea rasa din panoplia bovinelor de carne, care considera ca se potriveste cel mai bine zonei in care acesta isi desfasoara activitatea si – nu in ultimul rand – disponibilitatilor sale specifice, pe care le pot pune in slujba acestor animale. Se evidentiaza totodata prezentarile video de pe aceste pagini, adaugate cu succes materialelor scrise.

Accesul pe portalul Asociatiei Nationale a Crescatorilor de Bovine de Carne din Romania este o usa online larg deschisa vizitatorilor/oaspetilor, utilizatorilor ocazionali si membrilor ANCBCR. Orice vizitator are posibilitatea sa citeasca si sa descarce materiale de interes general despre activitatea de crestere a bovinelor. In acelasi timp, utilizatorii inregistrati care acceseaza acest portal pot studia informatii si stiri detaliate, date tehnice, cu privire la activitate si pot participa la dezbaterile existente pe forumul crescatorilor, spatiu de unde pot cere sfaturi referitoare la intentiile si problemele lor profesionale. Au, in acelasi timp, posibilitatea de a raspunde la sondaje de opinie si de a participa direct la studii derulate in interesul cresterii bovinelor de carne.

www.suine.ro

Site-ul Asociatiei de Suine Autorizati (ACSA) prezinta obiectivul principal al organizatiei, ce consta in cresterea competitivitatii si imbunatatirea performantelor obtinute de crescatorii de suine, oferind aici deschidere pentru schimbul de experienta, marketing si comunicare. Misiunea cu care se recomanda ACSA consta in maximizarea performantelor la cresterea suinelor in Romania, stimularea asocierii crescatorilor de suine si reprezentarea intereselor acestora. Este descrisa modalitatea adoptata pentru protejarea intereselor crescatorilor, fiind – in acelasi timp – de real interes mijloacele si eforturile depuse de catre membrii asociati, intru o mai buna reprezentativitate, la nivel regional si national, prin schimburi avantajoase de experienta si dezvoltarea celor mai bune practici in cresterea suinelor.

Vizitatorii si utilizatorii acestui portal pot obtine prin accesare stiri despre evenimente, informatii legislative din domeniu, date privind evidenta abatoarelor si o lista a abatoarelor care intampina probleme, stiri din lantul alimentar productiv. De asemenea, pagina online a ACSA este deschisa anunturilor publicitare din domeniu.

www.aamp.com

Pagina electronica a Asociatiei Americane a Procesatorilor de Carne (AAMP) este portalul a peste 1.300 de intreprinderi mici si mijlocii din domeniul procesarii carnii, crescatorilor de pasari, angrosistilor sau operatorilor de catering, care nu se sfiiesc sa se recomande cea mai mare organizatie de acest fel din America de Nord. Constituita inca din 1939, AAMP are drept scop crearea unui lant alimentar sigur si sanatos. Asociatia Americana a Procesatorilor de Carne cuprinde – indeosebi – membrii din SUA si Canada, dar si din alte state mici.

Membrilor AAMP dezbat online evenimentele si campionatele carnii (competitii curente, cu editii anuale) dar sunt pregatiti, printre disputele strict comerciale, sa abordeze teme ce tin de siguranta alimentara si indepartarea nenumaratelor tulpini toxice existente in carnea ce urmeaza a fi procesata. Tehnologia sigurantei alimentare, utilizata in industria carnii si politica de informare a asociatiei, aduce in fata procesatorilor si a consumatorilor adevarate referate medicale demne de urmarit despre posibile infectii cu E. Escherichia coli O157, Listeria, CWD sau BWB.

Pe forumul AAMP, deschis vizitatorilor si membrilor, pot fi prezentate propriile produse si servicii din acest domeniu potentialilor cumparatori, vanzatori sau prestatori. Amabilitatea AAMP nu este insa echivalenta cu garantia marfurilor sau serviciilor oferite pe acest site. Accesarea acestui portal aduce totusi informatii de interes din acest segment al industriei alimentare, de peste Ocean.

3R Green: Putem atinge noile obiective de colectare și reciclare?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2018 din 17 iulie 2018 aduce  numeroase modificari  legislative in domeniul gestionarii ambalajelor  si  deseurilor  de  ambalaje,  avand  ca  scop  alinierea  legislatiei  Romaniei  la  cea  europeana  prin  impunerea  unor  decizii  economice  precum  ”plateste ...

Rusia a semnat acordul cu China pentru comerțul cu carne de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Rusia a înregistrat o creștere a exporturilor de carne pe parcursul anului 2018, iar această creștere ar putea să se accelereze în 2019, odată cu deschiderea recentă a pieței chineze pentru companiile de păsări din țară.   Din ianuarie până în august 2018, Rusia a exportat carne și produse secundare în valoare totală...

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...

Prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2010
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Domnul Secretarul de Stat Alexandru Potor a participat la prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2020 în perioada 2017-2020.   Au mai fost prezenți la eveniment directorul general adjunct al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, Carmen Boteanu, experți din...

Siteuri utile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

www.pacero.ro

Patronatul Crescatorilor si Exportatorilor Romani de Ovine – PACERO – vine, pe propriul portal, in intampinarea membrilor sai, oferindu-le informatii de actualitate din aceasta ramura a industriei carnii, inlesnindu-le acestora comunicarea si relatiile in interiorul Patronatului si cu alte organizatii.

Intre aceste pagini, este sustinuta promovarea progresului managerial, a serviciilor de consultanta si asistenta de specialitate, inclusiv in domeniul formarii fortei de munca, precum si alte servicii, cu respectarea legii. Prin intermediul acestui site, crescatorii si exportatorii romani de ovine pot adresa autoritatilor competente propuneri de legiferare in domeniile de interes personal.

www.wurst.de

Un web-catalog al diversitatii si al unei lungi traditii regionale a mezelurilor germane. Pana in aceasta perioada, Germania a adunat, de-a lungul istoriei preparatelor din carne, peste 1.500 de sortimente de carnati. Site-ul prezinta celor interesati istoria acestor sortimente, inca din 1769, cand Mettwurst Gottingen era exportat in Olanda, Anglia, Danemarca, Suedia, Rusia sau chiar in India.

Sunt prezentate totodata reglementarile prezente ale actelor cu putere de lege, care impun asigurarea unei inalte calitati productiei de mezeluri. Nu lipsesc retetele traditionale, cu limitele procentuale din compozitie: carne, slanina, condimente, sare, apa, oua, lactate, ciuperci, ardei sau fistic.

Pe langa paginile oferite personalizat pentru carne (materia prima), condimente sau intestine, in rubrici separate si idividuale sunt prezentate vitaminele si mineralele existente in compozitia mezelurilor.

http://www.boeuf-fermier-aubrac.com

Aubrac este una dintre importantele asociatii franceze ale fermierilor crescatori de carne de vita. Prezinta pe acest site, pe langa informatii de actualitate privind piata bovinelor din Franta, propriile etape istorice si prezentul productiv-comercial. Aubrac este axata pe cresterea vacilor pentru carne, dupa un impas indelungat in exportul de vitei spre Italia.

Proiectul principal consta in consolidarea si recunoasterea rasei Aubrac. Initiatorii au fost membrii organizatiei de producatori, un abator si macelaria aferenta. Normele de productie, comercializare sunt dezbatute pe site, cu orice organizatie de producatori sau procesatori. Sunt disponibile, pe aceste pagini, legaturi cu alti producatori de animale de pe piata franceza si cea comunitara.

3R Green: Putem atinge noile obiective de colectare și reciclare?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2018 din 17 iulie 2018 aduce  numeroase modificari  legislative in domeniul gestionarii ambalajelor  si  deseurilor  de  ambalaje,  avand  ca  scop  alinierea  legislatiei  Romaniei  la  cea  europeana  prin  impunerea  unor  decizii  economice  precum  ”plateste ...

Rusia a semnat acordul cu China pentru comerțul cu carne de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Rusia a înregistrat o creștere a exporturilor de carne pe parcursul anului 2018, iar această creștere ar putea să se accelereze în 2019, odată cu deschiderea recentă a pieței chineze pentru companiile de păsări din țară.   Din ianuarie până în august 2018, Rusia a exportat carne și produse secundare în valoare totală...

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...

Prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2010
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Domnul Secretarul de Stat Alexandru Potor a participat la prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2020 în perioada 2017-2020.   Au mai fost prezenți la eveniment directorul general adjunct al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, Carmen Boteanu, experți din...

Siteuri utile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

www.desprepui.ro:
Pagina Uniunii Crescatorilor de Pui din Romania, organizatie non-guvernamentala ce isi propune sa reprezinte interesele profesionale ale acestui sector ocupational in fata organismelor interne si internationale. Gasiti aici informatii despre realizarea unor activitati specifice (tehnice si economice), in scopul desfasurarii profitabile a activitatii avicole. Unitatea dintre crescatorii de pasari romani, cu specificitate de productie, se reflecta in colaborarea pentru sustinerea activitatii membrilor, la nivel competitiv.

Sunt prezentate online informatii curente despre forma de organizare a unei exploatatii agricole, productia de carne de pasare din Romania, consumul de carne (in Romania si tarile Uniunii Europene), importuri-exporturi, preturi, alte informatii tehnico-statistice din domeniu. Nu lipsesc informatiile despre carnea de pasare, adresate consumatorilor: recomandari ale nutritionistilor, retete culinare, Dictionarul puiului.

www.meat-marketplace.com:
Este un portal olandez, administrat de la Amsterdam, care isi asuma calitatea de afacere online pentru vizitatori si o platforma de tranzactionare a carnii si a produselor din carne.
Se adreseaza producatorilor (de la crescatori de curte, la mari fermieri/procesatori), angrosistilor de pe piata internationala, meat-marketplace.com fiind un instrument inovator in intermedierile online dintre cumparatorii si vanzatorii de carne (indeosebi de pasare).
O adevarata bursa business-to-business, usor accesibila vizitatorilor, Market Place nu percepe comision pentru afacerile tranzactionate pe acest site, asigurandu-si profitul exclusiv din publicitate. Sunt postate preturi internationale la zi ale oualor si carnii de pui, rata, gasca, vita, bizon, porc, iepure, cangur s.a.

Prezentarea in functie de (sub)produsele disponibile, pe spatii geografice si grupuri comerciale, intregeste oferta webmarket-ului olandez.

www.ifip.asso.fr:
Lansat de Institutul Francez de Tehnologie pentru Carnea de Porc (IFTP), acest site ofera servicii, informatii si link-uri celor implicati in cresterea industiala a porcilor, in procesarea si desfacerea carnii de porc. Atinge puncte importante ale industriei carnii de porc europene: sanatate, genetica, mediu, bunastarea animalelor, calitatea produselor, analize de piata si competitivitate.

Comunicarea este deschisa relatiilor intercomunitare, pentru fermieri si procesatori din tarile UE, in care productia si consumul carnii de porc sunt reprezentative. Schimburile de experienta, dezbaterile si noutatile stiintifice si tehnice ale domeniului sunt abordate, simultan cu pozitia autoritatilor publice fata de bunul mers al pietei specifice.
Paginilor alocate de IFTP educatiei si formarii specialistilor le sunt alaturate rubrici privind igiena alimentara, prezentarea grafica a pietei curente: Prix du porc, Prix du detail si Prix des pieces. Portalul este editat trilingv, in limbile franceza, engleza si italiana, mesajele putand fi transmise si in limba romana, prin intermediul programului google-translation.

3R Green: Putem atinge noile obiective de colectare și reciclare?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2018 din 17 iulie 2018 aduce  numeroase modificari  legislative in domeniul gestionarii ambalajelor  si  deseurilor  de  ambalaje,  avand  ca  scop  alinierea  legislatiei  Romaniei  la  cea  europeana  prin  impunerea  unor  decizii  economice  precum  ”plateste ...

Rusia a semnat acordul cu China pentru comerțul cu carne de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Rusia a înregistrat o creștere a exporturilor de carne pe parcursul anului 2018, iar această creștere ar putea să se accelereze în 2019, odată cu deschiderea recentă a pieței chineze pentru companiile de păsări din țară.   Din ianuarie până în august 2018, Rusia a exportat carne și produse secundare în valoare totală...

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...

Prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2010
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Domnul Secretarul de Stat Alexandru Potor a participat la prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2020 în perioada 2017-2020.   Au mai fost prezenți la eveniment directorul general adjunct al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, Carmen Boteanu, experți din...

Siteuri utile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

www.fonduri-europene.eu
Portal de indrumare ºi consultanþa, adresat celor interesaþi de intrarea in competiþia aspiranþilor la accesarea fondurilor europene nerambursabile. Pagina se adreseaza celor eligibili ºi, in acest sens, dedica o importanta rubrica autoevaluarii separate a persoanelor fizice, microintreprinderilor cu 1-9 salariaþi, SRL-urilor, producatorilor/procesatorilor, intreprinderilor individuale, oricarei persoane cu spirit intreprinzator, “cu dorinþa de a realiza ceva pe cont propriu. Se incearca (prin bilanþuri economice ºi probe normative) sa fie atribuita anilor trecuþi ideea accesului exclusivist la fondurile europene, rezervat doar celor cu relaþii ºi cunoºtinþe bine plasate, dupa cum sunt de parere autorii site-ului. Este scos in evidenþa prezentul financiar care inlesneºte accesul tot mai multor oameni obiºnuiþi la banii Uniunii Europene. Tot in opinia administratorilor site-ului, creºterea animalelor se situeaza pe primul loc in clasamentul domeniilor principale finanþate din fonduri europene. Informaþii importante, pe care aspiranþii la finanþare le aºteapta din partea instituþiilor ºi funcþionarilor statului, sunt furnizate aici. Actele necesare, formularele, informaþii ºi consultanþa on-line privind completarea acestora pot fi gasite, postate alaturat normelor legislative referitoare la (ne)eligibilitate, investiþii iniþiale, perioadele deschiderii programelor, intocmirea/implementarea proiectului, dosare, plaþi aferente.

www.ifsqn.com
Siguranþa alimentara, igiena sau imbunataþirea afacerii in industria alimentara sunt subiecte deschise celor din breasla, la nivel mondial, dar indeosebi europenilor, deoarece legislaþia la zi, ºtirile, evenimentele sau dezbaterile se adreseaza cu prisosinþa celor prinºi in afacerile industriei alimentare din Uniunea Europeana. Invitaþiile la cursuri practice, studiile de caz ºi conferinþele teoretice, pentru o buna recepþie a HCCP, alterneaza cu seminarii de pregatire a industriaºilor alimentari, in asigurarea calitaþii produselor. Intr-o rubrica speciala sunt comentate de catre specialiºtii comunitari din domeniu informarile privind calitatea produselor, metode de ultima ora de diagnosticare ºi tratament sanitar-veterinar, microbiologie alimentara sau studii privind eficienþa protecþiei consumatorilor, la nivel european ºi mondial. Sunt atent dezbatute ºi comentate in acest sens probleme legate de virusuri sau bacterii-gazda, subiecte atinse superficial in industria mondiala alimentara. Specialiºtilor in tehnologii alimentare ºi echipamentelor automatizate li s-a dedicat un spaþiu generos, corespunzator interesului dovedit de vizitatori. Oportunitaþile in afaceri ºi angajarile sunt susþinute de statistici actualizate privind fluxul importurilor-exporturilor, al preþurilor ºi al bursei locurilor de munca din agricultura ºi industria alimentara, la nivel mondial.

www.middle-ages.org.uk/middle-ages-food-meat.htm
Pare-se ca mesele cavalereºti nu s-au limitat la proþapul ºi tavile metaforizate in filme artistice. Des­coperiþi in aceasta pagina web informaþii interesante despre consumul preparatelor din carne in Evul Mediu, gatitul ºi ingredientele medievale, animale inedite prezente in reþetele pseudoindustriei carnii. Langa porci, vanat, miel, viþel sau pasari de curte ºi alte materii prime ce au strabatut istoria culinara (unele ramase pe val), ariciul, lebada, veveriþa sau batlanul, a caror carne era consumata curent, s-au pierdut in istorie ramanand ratacite prin paginile unor reþete excentrice locale. Site-ul prezinta atitudinea inedita a consumatorilor ºi a preparatorilor din acele vremuri interesante, faþa de materia prima ºi produsele de provenienþa animala. Sunt enumerate ºi descrise sarbatorile religioase sau regale in care anumite preparate erau impuse sau restricþionate in meniu. Aflaþi tot de aici ca inspecþia sanitar-veterinara are radacini in acele vremuri apuse cand, printre altele, porcilor le era examinata limba, prezenþa ulceraþiilor fiind echivalenta cu posibilitatea contactarii leprei. Istoria macelariilor din Insula Britanica, a racolarii ºi tranºarii bovinelor, sunt subiecte de real interes. Asemenea evenimentelor ºi disputelor cotidiene, Biserica era in conflict deschis cu industria; atunci, insa, unul dintre motive il reprezenta abstinenþa alimentara, dictata in numeroase posturi de catre Cruce (motiv al declinului financiar temporar, pentru macelari). Animalele folosite in meniurile banchetelor cavalereºti, cele crescute de populaþie in gospodarii sau animalele consumate de extrema saraca a societaþii sunt prezentate punctual, oferind informaþii inedite. Spre exemplu, nu este o noutate contemporana sau din istoria culinara franceza aprecierea distincta acordata, in ultimii 120 de ani, preparatelor fine din carne de gasca. Este relevat aici locul important pe care il ocupa carnea acestei pasari in meniurile Evului Mediu, indiferent de statutul social al consumatorului. Pagina web poate fi urmarita ºi recepþionata din unghiuri diferite, de catre profesioniºti ai carnii, care pot gasi aici o deosebita sursa de imbogaþire a reþetelor.

3R Green: Putem atinge noile obiective de colectare și reciclare?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2018 din 17 iulie 2018 aduce  numeroase modificari  legislative in domeniul gestionarii ambalajelor  si  deseurilor  de  ambalaje,  avand  ca  scop  alinierea  legislatiei  Romaniei  la  cea  europeana  prin  impunerea  unor  decizii  economice  precum  ”plateste ...

Rusia a semnat acordul cu China pentru comerțul cu carne de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Rusia a înregistrat o creștere a exporturilor de carne pe parcursul anului 2018, iar această creștere ar putea să se accelereze în 2019, odată cu deschiderea recentă a pieței chineze pentru companiile de păsări din țară.   Din ianuarie până în august 2018, Rusia a exportat carne și produse secundare în valoare totală...

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...

Prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2010
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Domnul Secretarul de Stat Alexandru Potor a participat la prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2020 în perioada 2017-2020.   Au mai fost prezenți la eveniment directorul general adjunct al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, Carmen Boteanu, experți din...