Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Situațiile de criză analizate de ANSVSA

Autor: Meat MIlkmarți, 15 iulie, 2014

(Comunicat) ANSVSA a organizat, în cadrul proiectului cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013:“Eficientizarea structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de criză generate de consumul de alimente cu impact asupra sănătăţii publice”, codul SMIS 40099 un seminar pentru prezentarea cadrului de reglementare privind gestionarea situaţiilor de criză.

Reuniunea a avut ca scop prezentarea aspectelor legislative, a procedurilor şi a planurilor aferente necesare pentru implementarea sistemului rapid de alertă pentru alimente şi furaje utilizat la nivelul Uniunii Europene, precum şi a planurilor de contingenţă pentru managementul situaţiilor de criză.

La aceasta reuniune au participat 100 de specialişti din cadrul ANSVSA şi de la nivelul structurilor subordonate, iar prezentările au fost susţinute de 6 lectori din România şi alte state membre UE.

Aspectele prezentate şi dezbătute în cadrul seminarului vor permite optimizarea modului de operare a structurilor ANSVSA în situaţii de criză, precum şi aplicarea în mod unitar a reglementărilor în vigoare.

Cunoştinţele dobândite in cadrul seminarului vor putea fi diseminate de către participanţi si celorlalţi specialişti de la nivelul ANSVSA implicaţi în gestionarea incidentelor alimentare încât să crească competenţa profesională a acestora. În acest fel, seminarul va contribui la îmbunătăţirea capacităţii de aplicare a cadrului legislativ şi a noilor instrumente în gestionarea incidentelor alimentare, la optimizarea timpului de reacţie al autorităţi in aceste situaţii, pentru o mai bună protecţie a sănătăţii consumatorilor.

De asemenea, realizarea acestui seminar va contribui la îmbunătăţirea capacităţii ANSVSA în ce priveşte gestionarea crizelor generate de alimente, si implicit consolidarea încrederii consumatorilor în reacţia eficientă a instituţiilor statului în aceste situaţii.

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...