Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

SlanăFest 2017 și-a desemnat câștigătorul

Autor: meatmilkluni, 20 februarie, 2017

Breasla Meşteşugarilor din Transilvania, A.C.E.E.A., Masters of Flames Culinary Division, Expo Transilvania Cluj-Napoca a organizat în week-end festival SlanăFest.

 

Evenimentul al cărui motiv a fost slănina, alimentul de bază al ţăranilor din Transilvania, a avut două componente: un târg cu produse tradiţionale de carmangerie, prin care se prezintă micii producători locali cu bunătăţi de casă preparate cu multă migală şi pricepere, şi un concurs al slăninilor, cârnaţilor şi mezelurilor de casă unde s-au înscris gospodarii din zonă cu produsele preparate de ei pentru consumaţie proprie.

 

SlanăFest s-a aflat la a 7-a ediție. Pe lângă târgul de produse locale, cel mai important moment al festivalului a fost competiția culinară destinată românilor iscusiți în prepararea produselor precum slănina, șunca sau cârnații.

 

Radu Zărnescu organizator eveniment, a declarat pentru Digi TV: „Undeva la 50% din punctajul general îl reprezintă gustul. Mulţi dintre participanţi se pot lăuda cu experienţă internaţională. Unii dintre ei chiar predau la şcoli culinare din zone îndepărtate.”

 

Sunt toate produse naturale, în cea mai mare parte ele provin din bucătării mici, au calitatea de a fi gustate în restaurante de primă clasă.”

 

Marele câştigător al Festivalului SlanăFest a fost declarat Marius Moscaliuc, un gospodar din Bogata de Mureş care a participat cu patru sortimente de slană şi de patru ani ia premiul cel mare.

Agrostar se opune finanțării de la buget a organizațiilor profesionale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 decembrie 2016

Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun Domenii și Servicii Conexe Agrostar nu este de acord cu intenția Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) de a modifica HG privind acordarea de cotizații unor organizații profesionale din domeniul agricol și agroalimentar, pentru reprezentare în...

Agrostar: MADR evită să modifice Legea Vânătorii
Autor: meatmilk  /   luni, 5 decembrie 2016

Federația AGROSTAR salută intenția ministerului de promovare a unei Ordonanțe de Urgență de modificare a Legii 407/2006, numai că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) evită să-și asume responsabilitatea pentru modificarea Legii Vânătorii, deși în urma protestelor ciobanilor, din luna decembrie 2015, a fost semnat un...