Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

În Slovacia a avut loc Forumul China – Statele din Europa Centrală şi de Est

Autor: meatmilkluni, 28 august, 2017

(Comunicat) În perioada 24-26 august 2017, în Slovenia, a avut loc cel de-al 12-lea Forum China – Statele din Europa Centrală şi de Est privind colaborarea economică şi comerțul cu produse agricole. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost reprezentat de secretarul de stat Danuţ Alexandru Potor.

 

Tema propusă spre dezbatere în cadrul Forumului se referă la rolul şi importanţa lanțului agroalimentar la nivel local şi global şi în contextul colaborării în format 16+1.

 

Pentru România, promovarea cooperării dintre actorii locali reprezintă un obiectiv cheie, iar Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 acordă o atenție deosebită proiectelor de tip lanț scurt. Comercializarea produselor prin intermediul lanţurilor scurte este încurajată prin stimularea încheierii unor parteneriate cu organizații nonguvernamentale şi autorități publice.

 

Pe termen mediu şi lung, MADR are în vedere dezvoltarea unui sector agroalimentar durabil şi competitiv concentrat pe exportul de produse cu valoare adăugată ridicată în concordanță cu provocările mondiale.

 

Secretarul de stat Potor a avut întrevederi cu Dejan Zidan, viceprim ministru şi ministru al Agriculturii, Pădurilor si Alimentatiei din R.Slovenia şi cu Han Changfu, Ministrul Agriculturii din R.Chineză. Cu această ocazie, a fost transmisă dorința si sustinerea conducerii MADR pentru dezvoltarea cooperării în domeniul Agriculturii si Dezvoltării Rurale atât în format bilateral cât şi multilateral.

 

Schimbul de bune practici şi informații în formatul 16+1 poate contribui la dezvoltarea sectorului agroalimentar, în beneficiul fermierilor si al tuturor actorilor implicați. (Serviciul de Presa al MADR)

Noi reglementări în Codul muncii privind munca nedeclarată
Autor: meatmilk  /   miercuri, 9 august 2017

Conform unui comunicat emis de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Codul Muncii s-a modificat. Astfel, angajatorul are obligația de a păstra la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă și documentele de evidenţă a timpului de muncă prestat zilnic de fiecare salariat, cu evidenţierea orei de începere şi a celei de...

ANSVSA: Pe piața din România nu există ouă contaminate cu Fipronil
Autor: meatmilk  /   luni, 7 august 2017

(Comunicat) Ca urmare a semnalărilor apărute în mass-media, despre faptul că în unele țări din Uniunea Europeană au fost depistate reziduuri de Fipronil în ouă, ANSVSA face următoarele precizări:   Prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, nu a fost transmisă nicio notificare oficială în acest sens și nu...