Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În Slovacia a avut loc Forumul China – Statele din Europa Centrală şi de Est

Autor: meatmilkluni, 28 august, 2017

(Comunicat) În perioada 24-26 august 2017, în Slovenia, a avut loc cel de-al 12-lea Forum China – Statele din Europa Centrală şi de Est privind colaborarea economică şi comerțul cu produse agricole. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost reprezentat de secretarul de stat Danuţ Alexandru Potor.

 

Tema propusă spre dezbatere în cadrul Forumului se referă la rolul şi importanţa lanțului agroalimentar la nivel local şi global şi în contextul colaborării în format 16+1.

 

Pentru România, promovarea cooperării dintre actorii locali reprezintă un obiectiv cheie, iar Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 acordă o atenție deosebită proiectelor de tip lanț scurt. Comercializarea produselor prin intermediul lanţurilor scurte este încurajată prin stimularea încheierii unor parteneriate cu organizații nonguvernamentale şi autorități publice.

 

Pe termen mediu şi lung, MADR are în vedere dezvoltarea unui sector agroalimentar durabil şi competitiv concentrat pe exportul de produse cu valoare adăugată ridicată în concordanță cu provocările mondiale.

 

Secretarul de stat Potor a avut întrevederi cu Dejan Zidan, viceprim ministru şi ministru al Agriculturii, Pădurilor si Alimentatiei din R.Slovenia şi cu Han Changfu, Ministrul Agriculturii din R.Chineză. Cu această ocazie, a fost transmisă dorința si sustinerea conducerii MADR pentru dezvoltarea cooperării în domeniul Agriculturii si Dezvoltării Rurale atât în format bilateral cât şi multilateral.

 

Schimbul de bune practici şi informații în formatul 16+1 poate contribui la dezvoltarea sectorului agroalimentar, în beneficiul fermierilor si al tuturor actorilor implicați. (Serviciul de Presa al MADR)

Întâlnire între AMRCR și crescătorii de ovine la sediul MADR
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 ianuarie 2018

(Comunicat) Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, i-a primit la sediul instituției pe reprezentanții crescătorilor de ovine și pe cei ai marilor rețele comerciale (Asociația Marilor Rețele Comerciale din România) în data de 15 ianuarie 2018.   Scopul întâlnirii a fost acela de a facilita legătura dintre...

Dezvoltarea aviculturii și a sectorului creșterii bovinelor, pe agenda MADR
Autor: meatmilk  /   luni, 15 ianuarie 2018

(Comunicat MADR) Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a participat duminică, 14 ianuarie 2018, alături de secretarul de stat Daniel BOTĂNOIU, la întâlnirea lunară organizată cu directorii Direcțiilor Agricole din toate județele României (DAJ). Desfășurată la sediul MADR, întâlnirea a vizat o analiză a...