Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Smithfield bate la poarta IFC, după 45 de milioane de euro

Autor: Meat MIlkvineri, 1 august, 2014

Gigantul Smithfield, care a intrat anul trecut în proprietatea chinezilor de la Shuangui (WH Group), vrea să obţină o finanţare de 60 de milioane de dolari (cca 45 milioane de euro), de la International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale, pentru a-şi finanţa operaţiunile din România şi pentru investiţii. Dosarul de finanţare al Smithfiel va ajunge pe masa IFC la începutul lunii septembrie, informeaza Ziarul financiar.

„IFC ia în considerare o investiţie de până la 60 de milioane de dolari care va fi structurată sub forma unei facilităţi de finanţare corporativă“, se arată în anunţul instituţiei cu sediul la Washington.

Paşii pe care Smithfield îi face către obţinerea acestei finanţări vin în contexul în care chinezii sunt cel mai mare producător şi procesator de carne de porc de pe piaţa lo­ca­lă, cu 1 milion de capete anual şi în condiţiile în care Marex, al doilea jucător de pe acest segment şi cel mai mare cu capital local, este în in­solvenţă şi se îndreaptă către faliment.

Banii de la IFC vor fi fo­losiţi atât de Smithfield Fer­me, compania care ope­rea­ză cele 54 de ferme de creş­tere a porcilor, cât şi de Smithfield Prod, entitatea prin care chinezii procesează carnea de porc. (Mai multe, pe www.zfcorporate.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...