Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Smithfield Foods își dublează investițiile în producția de biogaz

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 30 octombrie, 2019

Procesatorul american Smithfield Foods și Dominion Energy își vor dubla investițiile în proiecte de gaze naturale regenerabile (RNG), de la 250, până la 500 de milioane de dolari, până în 2028.

 

În acest sens, Dominion Energy și Smithfield Foods au format Align RNG în noiembrie 2018, angajând 250 milioane de dolari pentru a capta metanul din fermele de porci deținute de companie și a-l transforma în RNG curat.

 

Cu investiția suplimentară de 250 milioane USD, companiile vor produce suficient RNG pentru a alimenta peste 70.000 de locuințe. Alinierea primului proiect RNG din Milford, Utah, va fi operațional în acest an și va produce suficient RNG pentru a alimenta mai mult de 3.000 de locuințe locale și întreprinderile la capacitate maximă.

 

Investiția suplimentară va extinde afacerile companiei comune, Aline Renewable Natural GasSM, dincolo de proiectele inițiale din Carolina de Nord, Virginia și Utah, pentru a urmări noi proiecte în toată țara, inclusiv în Arizona și California.

 

„După ce a cercetat modalitățile de transformare a gunoiului de grajd în energie regenerabilă timp de aproape două decenii, Smithfield, împreună cu partenerii noștri, a dezvoltat un model de afaceri dovedit, care poate fi extins la scară în toată țara”, a declarat Kenneth M. Sullivan, președinte și director executiv de Smithfield Foods.

 

„Aceste eforturi au culminat în 2016, când Smithfield a condus industria ca primă companie de proteine ​​majore care a adoptat un obiectiv de reducere a emisiilor de GES de-a lungul întregului său lanț de aprovizionare. Am urmat acest anunț în 2017 cu lansarea Smithfield Renewables, o platformă care a unificat inițiativele noastre de reducere a emisiilor de carbon și de energie regenerabilă lider în industrie.

 

„Anul trecut, ne-am unit forțele cu Dominion Energy într-o inițiativă istorică pentru a transforma viitorul energiei și agriculturii durabile. Această extindere substanțială a eforturilor noastre de „îngrășământ la energie” ne va ajuta să ne atingem obiectivul ambițios de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 25% până în 2025 pe întregul nostru lanț de aprovizionare, creând totodată valoare suplimentară pentru fermierii familiei locale și oferind comunităților energie curată. “

 

„Parteneriatul nostru revoluționează viitorul energiei și agriculturii durabile în această țară și suntem încântați să partenerăm cu Smithfield pentru a dezvolta această nouă industrie interesantă”, a declarat Diane Leopold, președinte și CEO al Grupului Infrastructurii de Gaze din Dominion Energy.

 

„Nu numai că reducem emisiile de gaze cu efect de seră, ci transformăm și un produs rezidual într-o resursă energetică curată. Prindem de 25 de ori mai multe emisii de gaze cu efect de seră de la fermă decât sunt eliberate atunci când gazul este utilizat pentru încălzirea caselor sau a întreprinderilor de energie electrică. „

Rabobank: Suprataxarea brânzeturilor va afecta puternic exporturile UE către USA
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 16 octombrie 2019

Mary Ledman, strateg mondial pentru produse lactate la Rabobank, spune că tarifele americane care vor fi aplicate pe acest segment vor avea un efect major asupra producătorilor din Uniunea Europeană.   În total, aproximativ 18.000 de tone de produse lactate din UE se încadrează în cele 65 de coduri HTS, care vor fi supuse unui...

SUA va taxa cârnații europeni și brânzeturile italienești
Autor: Nora Marin  /   vineri, 11 octombrie 2019

Conform Reuters, SUA au primit de la Organizația Mondială a Comerțului acordul pentru a impune taxe vamale pentru produse europene în valoare de 7,5 miliarde de dolari pe an. Decizia vine în semn de compensație pentru suvențiile stabilite drept ilegale acordate de UE grupului aeronautic Airbus.   Marea parte a tarifelor vor intra...