Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Smithfield Foods se extinde masiv în Polonia

Autor: Mircea Demetermiercuri, 19 aprilie, 2017

Smithfield Foods a notificat Consiliul Concurenței din Polonia, UOKiK, pentru a obține permisiunea de a cumpăra firmele locale de prelucrare a cărnii Pini Polska, Hamburger Pini și Royal Chicken.

 

Oficialii de la Smithfield Foods subliniază că acordul propus implică achiziționarea în totalitate a acțiunilor companiilor vizate. Concomitent, capacitatea de procesare din Polonia urmează să fie amplificată, informează Global Meat News.

 

”Activitățile operaționale ale companiilor constau din două uzine de prelucrare a cărnii proaspete de porc, precum și piața produselor din carne procesată”, a declarat pentru sursa citată un oficial al Smithfield Foods, care a adăugat:

 

”Achiziția va consolida lanțul de aprovizionare integrat în cadrul grupului Smithfield din Polonia. Aceasta va permite grupului să își dezvolte masic capacitățile de producție în domeniul prelucrării cărnii, pentru a satisface cererea tot mai mare de pe piața poloneză dar și din alte țări ale Uniunii Europene”. Valoarea preluării planificate nu a fost dezvăluită.

 

În afară de fabricile menționate, un purtător de cuvânt al Animex, parte a Smithfield Group, a confirmat că achiziția propusă companiei Royal Chicken, din cadrul grupului Pini, a constat într-o investiție greenfield, proiectată pentru a permite grupului să adauge în portofoliu produse din carne de pasăre prelucrată.

 

Amintim că polonezii de la Pini dețin companii de prelucrare a cărnii în Italia, România, Ungaria și Slovacia.

Interpol investighează fraude internaționale cu carne în Ucraina, China, Brazilia, Marea Britanie, Ungaria și Polonia
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 19 aprilie 2017

Interpol dorește asistență internațională în investigația privind presupusa fraudă împotriva industriei de carne de porc și de pasăre din Brazilia, cu ramificații în China, Marea Britanie, Ungaria și Polonia, admițând că sectorul internațional a fost lovit grav, prin atacuri externe, dezvăluie Global Meat...

Rabobank: După ieșirea UK din UE, alimentele se vor scumpi cu 8 %
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 10 aprilie 2017

Potrivit unei analize efectuată de Rabobank și publicată la începutul acestei săptămâni de DairyReporter, controalele la frontieră care vor fi impuse în urma Hard-Brexit vor face ca prețurile produselor alimentare în UE să fie cu până la 8% mai mari, reducându-se concomitent și importul de alimente din Marea...