Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Smithfield Foods se extinde masiv în Polonia

Autor: Mircea Demetermiercuri, 19 aprilie, 2017

Smithfield Foods a notificat Consiliul Concurenței din Polonia, UOKiK, pentru a obține permisiunea de a cumpăra firmele locale de prelucrare a cărnii Pini Polska, Hamburger Pini și Royal Chicken.

 

Oficialii de la Smithfield Foods subliniază că acordul propus implică achiziționarea în totalitate a acțiunilor companiilor vizate. Concomitent, capacitatea de procesare din Polonia urmează să fie amplificată, informează Global Meat News.

 

”Activitățile operaționale ale companiilor constau din două uzine de prelucrare a cărnii proaspete de porc, precum și piața produselor din carne procesată”, a declarat pentru sursa citată un oficial al Smithfield Foods, care a adăugat:

 

”Achiziția va consolida lanțul de aprovizionare integrat în cadrul grupului Smithfield din Polonia. Aceasta va permite grupului să își dezvolte masic capacitățile de producție în domeniul prelucrării cărnii, pentru a satisface cererea tot mai mare de pe piața poloneză dar și din alte țări ale Uniunii Europene”. Valoarea preluării planificate nu a fost dezvăluită.

 

În afară de fabricile menționate, un purtător de cuvânt al Animex, parte a Smithfield Group, a confirmat că achiziția propusă companiei Royal Chicken, din cadrul grupului Pini, a constat într-o investiție greenfield, proiectată pentru a permite grupului să adauge în portofoliu produse din carne de pasăre prelucrată.

 

Amintim că polonezii de la Pini dețin companii de prelucrare a cărnii în Italia, România, Ungaria și Slovacia.

Irlandezii au pus la punct tehnologia 3D de fabricare a brânzeturilor topite
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 23 martie 2017

Potrivit DairyReporter, un studiu condus de cercetatorii de la Scoala de Produse Alimentare si Stiinte Nutritionale a Universitatii College Cork din Irlanda, a realizat o tehnologie care foloseste imprimante 3D pentru a fabrica brânzeturi topite. Tehnologia are are implicații deosebite pentru formulele de nutriție...

La Bruxelles s-a discutat despre PAC +2020
Autor: meatmilk  /   joi, 9 martie 2017

La Bruxelles a avut loc cea de a 3524-a reuniune a Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit). Pe ordinea de zi s-a aflat propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind instituirea unui plan multianual pentru speciile pelagice mici din Marea Adriatică, precum şi un schimb de opinii ce vizează PAC...