Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Smithfield Foods se extinde masiv în Polonia

Autor: Mircea Demetermiercuri, 19 aprilie, 2017

Smithfield Foods a notificat Consiliul Concurenței din Polonia, UOKiK, pentru a obține permisiunea de a cumpăra firmele locale de prelucrare a cărnii Pini Polska, Hamburger Pini și Royal Chicken.

 

Oficialii de la Smithfield Foods subliniază că acordul propus implică achiziționarea în totalitate a acțiunilor companiilor vizate. Concomitent, capacitatea de procesare din Polonia urmează să fie amplificată, informează Global Meat News.

 

”Activitățile operaționale ale companiilor constau din două uzine de prelucrare a cărnii proaspete de porc, precum și piața produselor din carne procesată”, a declarat pentru sursa citată un oficial al Smithfield Foods, care a adăugat:

 

”Achiziția va consolida lanțul de aprovizionare integrat în cadrul grupului Smithfield din Polonia. Aceasta va permite grupului să își dezvolte masic capacitățile de producție în domeniul prelucrării cărnii, pentru a satisface cererea tot mai mare de pe piața poloneză dar și din alte țări ale Uniunii Europene”. Valoarea preluării planificate nu a fost dezvăluită.

 

În afară de fabricile menționate, un purtător de cuvânt al Animex, parte a Smithfield Group, a confirmat că achiziția propusă companiei Royal Chicken, din cadrul grupului Pini, a constat într-o investiție greenfield, proiectată pentru a permite grupului să adauge în portofoliu produse din carne de pasăre prelucrată.

 

Amintim că polonezii de la Pini dețin companii de prelucrare a cărnii în Italia, România, Ungaria și Slovacia.

Producția de porcine din UE crește, dar prețurile la fermă rămân constante
Autor: Nora Marin  /   marți, 1 august 2017

Numărul de porcine produse în Uniunea Europeană a crescut. Citând datele furnizate de Comisia Europeană, Quality Meat Scotland (QMS) prognozează că aceasta va continua să crească până spre sfârșitul anului.   În ciuda acestei creșteri a numărului de porci, prețurile la poarta fermelor rămân cu 7% mai mari decât anul...

Gallicoop-Ungaria investește 5,4 milioane de euro cu gândul la export
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 26 iulie 2017

Compania maghiară Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt, a anunțat intenția de a investi aproximativ 5,4 milioane de euro pentru a înființa o nouă unitate de ambalare a cărnii. Instalația va fi amplasată într-o nouă utilitate cu o suprafață totală de peste 2.000 de metri pătrați.   Aproximativ 50% din investiții urmează să...